آتشسوزی در جزایر قناری موجب تخلیه هزاران نفر شد
دود غلیظی از روز شنبه بر فراز تپههای جزیره لا پالما دیده شده است
در پی آتشسوزی گسترده در جزیره لا پالما یکی از جزیرههای مجموعه جزایر قناری، از هزاران نفر از ساکنان آن خواسته شده تا خانههایشان را ترک کنند.
آتشنشانها در تلاش هستند تا این آتشسوزی جنگلی را کنترل کنند.
این آتش سوزی در اوایل روز شنبه آغاز شد و تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ هکتار زمین و حداقل دهها خانه را سوزانده است.
حدود ۴۰۰ نفر از سازمانهای مختلف برای مهار آتش به این جزیره رفتهاند.
به گفته مقامات محلی بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ نفر از ساکنان این جزیره تاکنون تخلیه شدهاند، اما تعدادی از اهالی لا پالما حاضر به تخلیه نشدهاند.
کمتر از دو سال پس از فوران آتشفشانی در این جزیره هزاران خانه در آن تخریب شدند.
فرناندو کلاویخو، رئیس دولت منطقهای جزایر قناری، گفت که «مقاومت در برابر رها کردن خانهها وجود دارد» اما اولویت اول ما باید نجات جان افراد باشد.
آتش سوزی اولیه در ناحیه ال پینار در پونتاگوردا در شمال غربی جزیره لا پالما آغاز شد و سپس به سمت جنوب و شهر تیجارافه گسترش یافت.
منبع تصویر، EPA
آقای کلاویخو دلیل گسترش سریع آتش به مناطق مختلف را «وزش باد، شرایط آب و هوایی و همچنین موج گرمایی که در حال حاضر وجود دارد» دانست.
اواخر روز شنبه، او گفت که پیشرفتهایی در مهار آتشسوزی بوجود آمده اما هنوز به طور کامل مهار نشده است.
یک هواپیمای مخصوص آتشنشانی برای مهار آتشسوزی از دیروز مورد استفاده قرار گرفته و رسانههای محلی گزارش دادهاند که دومین هواپیما هم روز یکشنبه به عملیات اطفای حریق خواهد پیوست.
ارتش اسپانیا نیز ۱۵۰ نفر از آتش نشانان خود را به این جزیره اعزام کرده و انتظار می رود یک واحد دیگر نیز به این منطقه بروند.
صلیب سرخ نیز تاسیساتی را برای کمک به تخلیه شدگان ایجاد کرده است.
پدرو سانچز، رئیسجمهور اسپانیا در حساب توییترش نوشت که با آقای کلاویخو صحبت کرده و «همبستگی خود را با مردم آسیبدیده» از آتشسوزی اعلام کرده و گفت که «همه امکانات لازم» را در اختیار مقامات لا پالما در این خصوص قرار خواهد داد.
این آتشسوزی در بحبوحه موج گرمای فزایندهای رخ میدهد که دمای هوا را در بسیاری از مناطق جنوبی اروپا افزایش داده و انتظار میرود تا هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.
دورههای گرمای شدید در الگوهای آبوهوای طبیعی رخ میدهد، اما در سطح جهانی به دلیل گرمایش جهانی، این دورهها مکرر، شدیدتر و طولانیتر شدهاند.