آمریکا اتهام آموزش دادن به سازمان مجاهدین خلق در آلبانی را رد کرد
وزارت خارجه آمریکا اتهام آموزش دادن به اعضای سازمان مجاهدین خلق را که اکنون در کشور آلبانی به سر میبرند، رد کرد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای نوشت: «ادعاهایی مبنی بر اینکه ایالات متحده از سازمان مجاهدین خلق در آلبانی حمایت میکند یا آنها را آموزش میدهد، کاملاً نادرست است».
او افزود: «آمریکا به سازمان مجاهدین خلق در مورد فناوری سایبری یا در مورد هر موضوع دیگری پشتیبانی یا آموزش نمیدهد، به این سازمان کمک مالی نمیکند، و تماس عینی فراتر از مسائل مربوط به اسکان مجدد آنان که در سال ۲۰۱۶ تکمیل شد، برقرار نمیکند».
چند سال پس از سرنگونی صدام حسین در عراق، اعضای سازمان مجاهدین خلق، از گروههای مخالف جمهوری اسلامی، براساس توافقی بین آمریکا و دولت عراق، به آلبانی منتقل شدند.
هفته گذشته نشریه آمریکایی فارنپالیسی، در گزارشی درباره آلبانی، این ادعا را مطرح کرده بود که آمریکا به اعضای این سازمان آموزش میدهد.
اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که با وجود این که نام مجاهدین خلق را در سپتامبر ۲۰۱۲ از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کرده، اما این سازمان را «به عنوان یک جنبش مخالف دموکراتیک، قابل اتکا نمیبیند که نماینده مردم ایران باشد».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پایان، «نگرانیهای جدی» این کشور در مورد مجاهدین خلق، «از جمله اتهامات سوءاستفاده از اعضای خود» را یادآور شد.
هنوز سازمان مجاهدین خلق به این بیانیه وزارت خارجه آمریکا واکنشی نشان نداده است.
اتهام آموزش دادن آمریکاییها به اعضای مجاهدین خلق را پیشتر مقامهای جمهوری اسلامی نیز مطرح کردهاند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در شهریورماه مدعی شد که «حمایت همهجانبه» آمریکا از سازمان مجاهدین خلق شد.
او این ادعا را مطرح کرد واشینگتن اعضای مجاهدین خلق را «در حوزه سایبری آموزش داده و مجهز کرده است».
این اتهام در حالی مطرح شد که دولت آلبانی شهریورماه از حملات سایبری به زیرساختهای غیرنظامی این کشور خبر داد و هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی را عامل آن دانست و روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.
پیشتر پاسکال میلو، وزیر خارجه اسبق آلبانی به رادیو فردا گفته است: «تهدید علیه آلبانی، تهدیدی علیه نظامهای دمکراتیک اروپایی است».