آمریکا میلیاردر چینی، گوو ونگویی را رسما متهم به کلاهبرداری کرد

0 7


گوو ونگویی در سال ۲۰۱۷ (حدود ۶ سال پیش) رسما از آمریکا درخواست پناهندگی کرد و مدعی شد که دولت چین علیه او اقدام کرده و دنبال اوست

منبع تصویر، Twitter

توضیح تصویر،

گوو ونگویی در سال ۲۰۱۷ (حدود ۶ سال پیش) رسما از آمریکا درخواست پناهندگی کرد و مدعی شد که دولت چین علیه او اقدام کرده و دنبال اوست

وزارت دادگستری آمریکا رسما علیه گوو ونگویی، میلیاردر سرشناس چینی، اقامه دعوی کرده و او را به فساد مالی گسترده متهم کرده است.

در پی این شکایت، حدود ۶۳۰ میلیون دلار از دارایی‌های وی هم در بانک‌ها و مراکز مالی ایالات متحده و دیگر کشورها فعلا بلوکه شده است.

یکی از شرکای تجاری اصلی گوو ونگویی هم به نام «کین مینگ جه» تحت پیگرد قرار گرفته است. این دو به پولشویی و انتقال بانکی غیرقانونی و کلاهبرداری گسترده متهم شده‌اند.

گوو ونگویی که زمانی هفتاد و سومین فرد ثروتمند چین بود، در پی تبعیدی خودخواسته مقیم نیویورک است و از مخالفان سرسخت دولت کمونیستی چین محسوب می‌شود. ‌

او علاوه بر انتقاد از دولت چین، با استیو بنن، مشاور اسبق امنیت‌ملی آمریکا در دوران دونالد ترامپ هم همکاری دارد.

وی روز چهارشنبه – ۱۵ مارس – در اینترنت مدعی شد که او را دستبند به دست برای بیش از یک ساعت بازجویی کرده‌اند.

اما مقام‌های قضایی آمریکا می‌گویند در حال حاضر شریک تجاری او «کین مینگ جه» مقیم لندن است و هنوز دستگیر نشده است.

گوو ونگویی در سال ۲۰۱۷ (حدود ۶ سال پیش) رسما از آمریکا درخواست پناهندگی کرد و مدعی شد که دولت چین علیه او اقدام کرده و دنبال اوست.

آقای گوو که به چند نام مختلف شناخته می‌شود در اسناد وزارت دادگستری آمریکا که روز چهارشنبه – ۱۵ مارس – علنی شده با نام رسمی هو ون کووک شناسایی شده است.

او همچنین با نام‌هایی چون «برادر شماره ۷»، «مایلز گوو»، «مایلز کووک» هم شناخته می‌شود.

از قایق های لوکس تا قالی نفیس ایرانی

در دادخواستی که وزارت دادگستری آمریکا علیه آقای گوو طرح کرده او و شریک تجاری‌اش، آقای جه، مشترکا به کلاهبرداری از هزاران دنبال‌کننده خود در شبکه‌های اجتماعی با این وعده که آنها در پی راه‌اندازی یک رسانه هستند و همچنین به علت «اخاذی» از آنها به بهانه عضویت یک باشگاه خصوصی، روی هم به یک میلیارد دلار کلاهبرداری متهم شده‌اند.

آنها همچنین متهم‌اند که به بهانه فروش سکه هیمالیا تحت عنوان یک رمزارز، میلیون‌ها دلار از سرمایه‌گذاران کلاهبرداری کرده‌اند.

دادستان‌های این پرونده می‌گویند درآمد ناشی از این «کلاهبرداری‌ها» صرف خرید خودروهای اسپورت، قایق‌های تفریحی لوکس و فرش‌های نفیس ایرانی و چینی شده است. آنها مدعی شده‌اند که یک میلیون دلار از محل این درآمدها به حساب‌های شخصی مرتبط با آقای گوو و شریکش آقای جه واریز شده که رد آن از سوی بازرسان گرفته شده است.

همزمان با علنی شدن پیگرد قضایی این دو میلیاردر چینی، دولت آمریکا از سپتامبر سال گذشته حدود ۶۵۰ میلیون دلار از دارایی‌های آقای گوو را در ۲۱ حساب مرتبط با او بلوکه کرده است.

آقای گوو کیست؟

آن طور که گزارش شده گوو ونگویی، ثروت خود را از طریق سرمایه‌گذاری در املاک به دست آورده و تا پیش از آن که در سال ۲۰۱۴ خاک چین را ترک کند به یکی از متمول‌ترین افراد این کشور تبدیل شده بود.

او در سال ۲۰۱۷ رسما از آمریکا درخواست پناهندگی سیاسی کرد و مدعی شد که دولت چین او را مورد تهدید و ارعاب قرار داده است.

او بارها در شبکه‌های اجتماعی مورد حمله قرار گرفته؛ کارزارهای آنلاینی که از سوی دولت چین علیه او به راه انداخته شده بودند. همزمان خود او هم به رواج اخبار جعلی و نادرست در فضای مجازی درباره موضوعات مختلفی چون کووید۱۹ متهم شده است.

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

این عکس استیو بنن و آقای گوو در سال ۲۰۱۸ است زمانی که آقای بنن کاخ‌سفید را به عنوان مشاور ارشد امنیت ملی ترک کرده بود اما همچنان چهر برجسته راست‌‎گرایان افراطی حامی دونالد ترامپ بود

انتقادات صریح و تند او از دولت کمونیستی چین موجب دوستی و همکاری با استیو بنن، چهره شناخته شده رسانه‌های راستگرا در آمریکا و مشاور ارشد سابق دونالد ترامپ، شده است به طوری که در سال ۲۰۲۰ این دو کارزاری را تحت عنوان «دولت فدرال جدید چین» راه اندازی کردند که هدفش براندازی حکومت شی جین پینگ و ساقط کردن حاکمیت حزب کمونیست چین بود.

کمی بعد در همان سال، استیو بنن که معمولا خود را «صدای قشر بدون صدا» جامعه آمریکا معرفی می‌کند در حالی که روی قایق تفریحی لوکس گوو ونگویی در ساحل ایالت کانتیکت بود، توسط اف‌بی‌آی بازداشت شد. علت بازداشت او اتهام کلاهبرداری از کسانی بود که به بهانه تاسیس یک شرکت غیرانتفاعی که قرار بود میان مکزیک و آمریکا دیوار بسازد، از مردم پول گرفته بود.

آقای بنن این اتهامات را رد می‌کند و در دادخواستی که علیه گوو ونگویی و شریک تجاری‌اش تنظیم شده هم نامی از استیو بنن دیده نمی‌شود.

نام کین مینگ جه، در این دادخواست به عنوان حامی مالی گوو ونگویی ذکر شده است. آقای جه شهروند بریتانیا و هنگ‌کنگ است و نام کامل او ویلیام جه در پرونده ذکر شده است.

نام او به عنوان رئیس دو شرکت تجاری که دفتر مرکزی آنها در غرب لندن است ثبت شده؛ یکی به نام «یو.کی کمپانیز هاوز» و همچنین ای.سی.ای کپیتال و همیلتون اینوستمنت منیجمنت (ACA Capital and Hamilton Investment Management).

در میان اموال و دارایی‌هایی که دولت آمریکا بلوکه کرده نام شرکت همیلتون و حساب‌های بانکی مرتبط با آن دیده می‌شود و همچنین یک شبکه اجتماعی که سرمایه‌گذار بخشی از آن آقای گوو معرفی شده است.

بی‌بی‌سی با وکلای این شرکت‌ها و مالکان آنها تماس گرفت اما کسی که این تلفن را جواب داد از هرگونه اظهارنظری درباره این پیگرد قضایی امتناع کرد.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.