آیا کوروش کبیر واقعا الهام‌بخش بنیانگذارن آمریکا بوده؟

0 8


  • نویسنده, خشایار جنیدی
  • شغل, بی‌بی‌سی
تصویر رنگی‌شده اثری از جان کلارک ریدپت که کوروش کبیر را در اکباتان نشان می‌دهد

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

تصویر رنگی‌شده اثری از جان کلارک ریدپت که کوروش کبیر را در اکباتان نشان می‌دهد

اخیرا اظهارات شاهزاده رضا پهلوی درباره الهام‌بخش بودن کوروش کبیر برای توماس جفرسون، از بنیانگذاران ایالات متحده آمریکا، به موجی از اظهارنظرهای ضد و نقیض دامن زد.

منتقدان می‌گویند که استوانه معروف کوروش، سال‌ها بعد از انقلاب آمریکا کشف شد و به طور منطقی، آنچه به عنوان محتوای الهام‌بخش این استوانه بر روی مفاهیمی مانند حقوق بشر مطرح می‌شود، نمی‌تواند ارتباطی به تاسیس آمریکا و نگارش «منشور حقوق ایالات متحده آمریکا» داشته باشد.

هورمزد رسام، دیپلمات و باستان‌شناس آشوری الاصل بریتانیایی در سال ۱۸۷۹ و حدود یکصد سال بعد از تاسیس آمریکا، منشور کوروش هخامنشی را در بین‌النهرین، عراق کنونی، کشف کرده است.

این اثر ارزشمند تاریخی، یک لوح گلی استوانه ای شکل است که بر روی آن داستان فتح بابل به وسیله کوروش دوم یا کوروش کبیر به زبان اکدی و به خط میخی نوشته شده است.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.