ابوالفضل قدیانی بیانیه اخیر میرحسین موسوی را «نقطه عطف» جنبش دموکراسیخواهی خواند
ابوالفضل قدیانی، از مخالفان نظام جمهوری اسلامی و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران از جریان «اصلاح طلب» در ایران خواسته به مانند میرحسین موسوی از جمهوری اسلامی عبور کنند؛ او بیانیه اخیر آقای موسوی را «نقطه عطفی» در جنبش دموکراسیخواهی ایران برشمرده است.
آقای قدیانی ضمن برشمردن نکاتی از بیانیه اخیر میرحسین موسوی نوشته نظام جمهوری اسلامی «غیرپاسخگو و مسئولیتناپذیر روزگار را بر ما تاریک میسازد و راه را بر بهروزی مردم رنج دیده میبندد»
آقای قدیانی در بخش دیگری از یادداشت خود به پیشنهاد سه مرحلهای میرحسین موسوی برای عبور از نظام جمهوری اسلامی اشاره کرده؛ که در این پیشنهاد به برگزاری همهپرسی آزاد درباره ضرورت تغییر یا تدوین قانون اساسی جدید، تشکیل مجلس مؤسسان مرکب از نمایندگان واقعی ملت و همهپرسی درباره متن مصوب آن اشاره شده است.
آقای قدیانی گفته: « این نظام به ریاست علی خامنهای، خودکامهی قدرتپرستِ ایران باید فرو بپاشد در غیر این صورت کشور نابود خواهد شد؛ البته بخش مهمی از کشور توسط این نظام و ولی فقیهش از بین رفته و مابقی آن هم نابود خواهد شد.»
آقای قدیانی در انتهای یادداشت خود از اصلاحطلبان خواسته که «به میرحسین تأسی کرده و عبور خود را از نظام جمهوری اسلامی اعلام کنند؛ چون اکثریت قاطع آنان به درستی به این نتیجه رسیدهاند که این نظام غیرقابل اصلاح است.»
سه روز پیش میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز در پیامی از حبس خانگی خواهان تدوین یک قانون اساسی جدید «برای نجات ایران» شد.
او گفته این موضوع باید در یک همهپرسی آزاد به تایید مردم ایران برسد.
آقای موسوی گفته پیشنویس قانون اساسی جدید باید در یک «انتخابات آزاد و منصفانه» به همهپرسی گذاشته و برای اجرا باید مجلس موسسان تشکیل شود.
میرحسین موسوی در بیانیه اخیر خود به صراحت از جمهوری اسلامی عبور کرده است؛ او به انتخابات سال ۸۸ اشاره کرده و گفته: «اجرای بدون تنازل قانون اساسی، به عنوان شعاری که سیزده سال پیش بدان امید میرفت، دیگر کارساز نیست.»
آقای موسوی پیشنهاد تشکیل یک ساختار و نظم جدید به جای جمهوری اسلامی را مطرح کرده و گفته «نفس طرح یک سامان نو چگونه بنای قدرت خودکامه را به لرزه در میآورد و او را به واکنش واخواهد داشت. زیرا مأوای اقتدار مردماند؛ اقتدار در سلاح و سرکوب نیست، بلکه در همراهی ملت است؛ همان ملتی که اگر نگاهش متوجه و علاقمند به نظمی جدید باشد، ساختار پیشین، بخواهد یا نخواهد، فرو میریزد».
آقای موسوی در اوایل اعتراضات امسال، که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شروع شد، در پیامی از نیروهای مسلح خواسته بود که روبهروی هموطنان خود قرار نگیرند و به جای سرکوب آنها در کنارشان باشند.
او حدود ۱۲ سال است که در حبس خانگی است.
هفت نفر از زندانیان سیاسی در ایران هم با امضای بیانیهای از پیشنهاد میرحسین موسوی برای برگزاری همهپرسی و تدوین قانون اساسی جدید حمایت کردهاند.
مصطفی تاجزاده، فائزه هاشمی، سعید مدنی، امیرسالار داوودی، مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و حسین رزاق این نامه را امضا کردهاند.
بخشی از اصلاحطلبان در دو دهه گذشته مدافع سیاست بکارگیری از ظرفیتهای قانونی در چهارچوب جمهوری اسلامی برای بهبود اوضاع بودند، اما در سالهای گذشته و به ویژه پس از کشتار معترضان در اعتراضات آبان ۱۳۹۸، بخش بزرگی از بدنه اصلاحطلبان دیگر جمهوری اسلامی را اصلاحپذیر نمیداند.
طرح میرحسین موسوی «برای نجات ایران» چه می گوید؟
- تشکیل یک ساختار و نظم جدید که فروپاشی جمهوری اسلامی را تسریع میکند
- تدوین قانون اساسی جدید
- همهپرسی درباره پیشنویس قانون اساسی جدید
- تشکیل مجلس موسسان برای اجرای قانون اساسی تازه