اختلاف در نشست گروه ۲۰ بر سر جنگ اوکراین
وزرای دارایی بزرگترین اقتصادهای جهان، گروه ۲۰، در جریان نشست خود در هند به دلیل اختلاف در مورد جنگ اوکراین نتوانستهاند بر سر یک بیانیه پایانی مشترک به توافق برسند.
روسیه و چین در مذاکرات گروه ۲۰ از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین خودداری کردند.
مسکو کشورهای غربی را به بیثبات کردن نشست و «ضدروس» بودن متهم کرد.
یک سال پس از آغاز حمله روسیه – در روز ۲۴ فوریه – این جنگ همچنان آثار دومینو واری بر اقتصاد جهان دارد.
نشستهای قبلی گروه ۲۰ نیز از زمان حمله روسیه به اوکراین، که با محکومیت گسترده روبرو شد، بدون صدور بیانیه مشترک پایان یافت.
هند که میزبان مذاکرات در شهر جنوبی بنگلور بود خلاصهای از این نشست را منتشر کرد و گفت که «ارزیابیهای متفاوتی نسبت به اوضاع و درباره تحریمها» در این نشست دو روزه وجود دارد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که از این موضوع متاسف است که “فعالیتهای گروه ۲۰ همچنان از سوی کشورهای غربی بیثبات میشود و به شیوهای ضد روسی از آن استفاده میشود”.
روسیه آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای «جی ۷» را به “باجخواهی آشکار” متهم کرد و از آنها خواست که “واقعیتهای عینی یک جهان چندقطبی را بپذیرند”.
آجِی ست، یک مقام ارشد هندی، در کنفرانسی خبری گفت که نمایندگان روسیه و چین با عبارتبندی بیانیه در مورد اوکراین موافق نیستند چون میگویند “دستور کار گروه ۲۰ رسیدگی به مسائل اقتصادی و مالی است”.
او افزود که «۱۸ عضو دیگر گروه احساس میکردند که جنگ پیامدهایی برای اقتصاد جهانی داشته و لازم است به آن اشاره شود.»
کریستیان لیندنِر، وزیر دارایی آلمان، گفت: «این یک جنگ است. و این جنگ یک علت دارد، فقط یک علت، که همان روسیه و ولادیمیر پوتین است. این باید به وضوح در نشست مالی گروه ۲۰ بیان شود.»
پکن در یک هفته گذشته تلاش های دیپلماتیک خود را در ارتباط با جنگ اوکراین افزایش داد، زمانی که وانگ یی، دیپلمات ارشد این کشور سفری به اروپا از جمله روسیه داشت که در طول آن با استقبال گرم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور، مواجه شد.
چین همچنین یک «طرح صلح» ۱۲ مادهای درباره مناقشه منتشر کرد که شامل «احترام به حاکمیت همه کشورها» و «توقف تحریمهای یکجانبه» می شد.