ادامه اعتراض پناهجویان افغانستان در ابوظبی: «اینجا مثل زندانی هستیم»
پناهجویان درابوظبی که بیش از یک سال در بیسرنوشتی به سر بردهاند
صدها تن از پناهجویان افغان مستقر در یک محل اسکان موقت در ابوظبی امارات به سردرگمی در پذیرفته شدن شان در کشورهای غربی برای بار چندم دست به اعتراض زدند.
به گفته برخی از آنها، بیش از «۲۰۰۰ پناهجو» که در این اردوگاه باقیمانده پس از گذشت بیش از یک سال که از کابل تخلیه شدهاند، در «بیسرنوشتی» به سر میبرند. آنها نگران هستند که هرگز به آمریکا یا کشور غربی دیگری برده نشوند.
برخی از آنها که با بیبیسی تماس گرفتهاند میگویند اعتراض آنها تا روشن شدن سرنوشت شان ادامه خواهد داشت و برخی از آنها هم دست به اعتصاب غذا زدهاند.
در ۱۵ آگوست/اوت ۲۰۲۱ دهها هزار نفر که از فرودگاه کابل تخلیه شدند به این کمپ موقت برده شدند تا روند پذیرش آنها به آمریکا یا سایر کشورهای غربی طی مراحل شود.
ماه گذشته، سومین پرواز شماری از این افراد به کانادا انجام شد.
تظاهرات در امارات به ندرت رخ میدهد با آنهم این افراد از در روزهای اخیر در محوطه این محل دست به اعتراض و اعتصاب زدند.
برخی از آنها میگویند اجازه بیرون شدن از محوطه اردوگاه را ندارند. به گفته معترضان شرایط در این مراکز اسکان موقت «مانند زندان» است.
محل اسکان موقت در ابوظبی
این معترضان میگویند که «تنها یک درخواست» دارند و آن این که ماهها پس از آن که از کابل به اینجا آورده شدند سرنوشتشان روشن شود.
آنها با انتقاد از آمریکا به دلیل «سهلانگاری» در قبال مشکلاتشان، خواهان رسیدگی فوری به وضعیت پناهندگی خود شدند.
این پناهجویان به «استانداردهای دوگانه» آمریکا در برخورد با مهاجران افغان نیز اشاره کردند.
معترضان افغان در ابوظبی
علاوه بر شهروندان و دارندگان اقامت «گرین کارت» آمریکا، همکاران محلی نیروهای آمریکایی و افراد در معرض خطر در اولویت انتقال به آمریکا بودند.
برخی از افغانها تخمین میزنند که حدود ۱۲۰۰۰ نفر در دو مرکز اسکان موقت در ابوظبی به سر میبردند که بیشتر آنها به کشورهای مختلف غربی برده شدند.
تاکنون بیش از ۷۶ هزار شهروند افغانستان به آمریکا منتقل شدهاند و در آمریکا نیز مدتی را در پایگاههای نظامی اسکان موقت داده شده اند تا پس از طی مراحل اداری در ایالات مختلف این کشور اسکان داده شوند.