ادامه جنجال اسناد لو رفته پنتاگون؛ آمریکا از مکالمات محرمانه مقامهای کره جنوبی جاسوسی کرده است
یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی از سوی احزاب مخالف تحت فشار قرار گرفته تا درباره اسناد منتشر شده توضیح بدهد
بر اساس اسنادی که از پنتاگون لو رفته و بیبیسی آنها را مشاهده کرده، مقامهای عالیرتبه کره جنوبی درباره اینکه تسلیحات ساخت این کشور به اوکراین برسد، با هم اختلاف داشتهاند. از این اسناد اینطور بر میآید که آمریکا از کره جنوبی جاسوسی کرده است.
آنچه لو رفته، اسناد طبقهبندی شده وزارت دفاع آمریکاست و جزییات مکالمات محرمانه مقامهای کره جنوبی با یکدیگر در این اسناد نوشته شدهاند. این در حالی است که محتوای این مکالمات پیشتر به اطلاع مقامهای آمریکایی نرسیده است.
از زمان جنگ کره در دهه ۵۰ میلادی، کره جنوبی یکی از مهمترین متحدان آمریکا در شرق آسیا محسوب میشود.
این احتمال وجود دارد که انتشار محتوای این اسناد با نارضایتی مقامهای کرهای همراه شود و بر روی روابط واشنگتن و سئول اثر منفی بگذارد.
کره جنوبی اعلام کرده که درباره چگونگی لو رفتن این مذاکرات تحقیق خواهد کرد. مقامهای کرهای میگویند که شنود مکالمات خصوصی درون دفتر ریاست جمهوری این کشور، غیر ممکن است.
به گفته مقامهای کرهای، مکالمات در ارتباط با احتمال کمک نظامی به اوکراین در یکی از پناهنگاههای زیرزمینی انجام شده است.
واشنگتن همچنان در تلاش است تا منبع لو رفتن این اسناد را پیدا کند. به گفته پنتاگون، افشای این اسناد، ضربهای جدی به امنیت ملی این کشور میزند.
جو بایدن سال گذشته به کره جنوبی سفر کرد و امسال هم قرار است که یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی به واشنگتن برود
اسنادی که به مشاهده بیبیسی رسیده اینطور نشان میدهد که ظاهرا بین مقامهای کره جنوبی بر سر اینکه تسلیحات این کشور به دست اوکراین برسد، اختلاف نظر جدی وجود داشته است.
واشنگتن، سئول را تحت فشار قرار داده که به اوکراین سلاح بفروشد.
اما کره جنوبی تاکنون در برابر این فشارها مقاومت کرده و میگوید بر اساس سیاست همیشگی، این کشور هرگز به کشورهایی که درگیر جنگ هستند سلاح نمیفروشد.
با این حال کره جنوبی سال گذشته به آمریکا موشکهایی فروخت که در نهایت به دست دولت اوکراین رسید.
سئول میگوید در چارچوب توافقی که با واشنگتن داشته، این کشور تعهد کرده است که موشکهای کرهای را برای خود نگه دارد و به اوکراین نفرستد.
در اسنادی که از مکالمات مقامهای کره جنوبی لو رفته، برخی از این مقامها از اینکه واشنگتن به توافق متعهد بماند ابراز تردید میکنند و میگویند که این تسلیحات در نهایت به دست اوکراین میرسد.
این اسناد، حاوی جزییات مکالمات یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی با مشاوران ارشد امنیت ملیاش در روز اول مارس سال ۲۰۲۳ است.
کره جنوبی و آمریکا از پایان جنگ کره متحد استراتژیک یکدیگر هستند و امسال که هفتاد سالگی پایان این جنگ است را جشن خواهند گرفت
بر اساس آنچه در این اسناد آمده، یی مون-هوی، مشاور امور خارجی رئیسجمهور به کیم سونگ-هان، مشاور امنیت ملی گفته است که دولت نگران است «آمریکا کشوری نباشد که از این تسلیحات استفاده خواهد کرد».
آنها همچنین ابراز نگرانی کردهاند که جو بایدن شخصا به رئیسجمهور کره جنوبی زنگ بزند و اگر سئول به کییف سلاح بفروشد، اینطور به نظر خواهد رسید که این کشور تحت فشار آمریکا ناچار شده سیاست اصولی خود را زیرپا بگذارد.
در ادامه مکالمه، آقای کیم، مشاور امنیت ملی کره جنوبی پیشنهاد کرده که تسلیحات به جای آمریکا به لهستان فروخته شود، چون در این صورت همه تسلیحات با سرعت به دست اوکراین خواهد رسید و هدف نهایی آمریکا هم تامین خواهد شد.
این نخستین بار نیست که گزارشهایی درباره جاسوسی ایالات متحده از دوستان و متحدانش فاش میشود.
با این حال، زمان انتشار این اسناد به حساسیت موضوع افزوده، چرا که به زودی، آقای یون، رئیسجمهور کره جنوبی به واشنگتن سفر میکند تا مراسم جشن ۷۰ سالگی روابط دو کشور شرکت کند.