اردوغان به مشکلات در امدادرسانی به زلزلهزدگان اذعان کرد
روز چهارشنبه رجب طیب اردوغان از چند شهر زلزله زده بازدید و با مصیبتزدگان دیدار کرد
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه ضمن دفاع از عملکرد دولت در امدادرسانی به زلزلهزدگان، وجود «برخی مشکلات» را پذیرفته است. همزمان امدادرسانی در سوریه با موانع و نقایص فراوانی روبرو است و امیدها برای نجات زیرآوارماندگان در مناطق تحت کنترل مخالفان بشار اسد، هر لحظه کمرنگتر میشود.
آقای اردوغان روز چهارشنبه – هشتم فوریه – ابتدا از عملکرد دولتش در برابر دو زلزله قوی در مرکز و جنوب این کشور دفاع کرد و گفت از نظر او آمادگی قبلی برای مواجهه با بلایای طبیعی به این شدت و وسعت «غیرممکن» است.
با این حال منتقدان دولت آقای اردوغان میگویند روند امدادرسانی بسیار آهسته بوده و دولت از تدارکات لازم برای چنین عملیاتهایی برخوردار نبوده است.
غروب چهارشنبه مقامها آمار جدید قربانیان این دو زلزله قوی در ترکیه و سوریه را ۱۲ هزار نفر برآورد کردند.
رجب طیب اردوغان همزمان پذیرفته که دولت با مشکلاتی روبرو شده هرچند از نظر او اوضاع در حال حاضر «تحت کنترل» است.
اما کمال قلیچداراوغلو، رهبر جناح مخالف دولت با آقای اردوغان موافق نیست.
او گفته «اگر یک نفر مسئول این مشکلات باشد، او اردوغان است».
در پاسخ، رجب طیب اردوغان که روز چهارشنبه به شهر زلزله زده هاتای در جنوب ترکیه رفته بود خواستار وحدت ملی شده و اتهامات مخالفان خود را رد کرده: «در این اوضاع، من واقعا طاقت شنیدن اظهارات کسانی که به دنبال راه انداختن کمپینهای منفیبافی با مقاصد سیاسی هستند، ندارم».
در این ویدیو مردم آرام نظارهگر تلاش امدادگران برای بیرون آوردن یک زن از زیر آوار آن هم دو روز بعد از زلزله هستند
همزمان در سوریه عملیات امداد و نجات به صدها هزار زلزله شده در شمالغرب این کشور با مشکلات بسیار بیشتری از ترکیه همراه بوده است.
این مناطق که تحت کنترل مخالفان دولت بشار اسد است طی ۱۰ سال گذشته بسیاری از زیرساختهای حیاتی خود را از دست داده و آن طور که گزارشگران میگویند حدود ۴ میلیون سکنه آن که بخش بزرگی از آنها زنان و کودکان هستند، حتی قبل از زلزله هم با کمکهای انساندوستانه جهانی روزگار میگذراندند.
در همین حال، ارسال کمک به سوریه از مرز ترکیه هم با مشکلات نظامی و تخریب جادهها روبرو شده به طوری که منطقه مرزی باب الهوی میان ترکیه و سوریه به علت تخریب زلزله بسته و غیرقابل تردد گزارش شده است.
Your device may not support this visualisation
در حالی که یک مقام ارشد سازمان ملل متحد در منطقه گفته این جاده ممکن است به زودی برای عملیات امدادرسانی باز شود، مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم تاکید کرده که نیروهای این کشور در حال تلاش برای بازگشایی و قابل تردد کردن دو مسیر مواصلاتی به سمت سوریه هستند.
آقای چاووشاوغلو گفته: «موانع و مشکلاتی بر سر راه ترکیه و جامعه جهانی برای ارسال کمک به سوریه وجود دارد و به همین علت تلاشهایی برای رفع این بحرانها و گشودن این مسیرها و گذرگاههای مرزی در حال انجام است.
بیشتر بخوانید
در مناطقی که در کنترل دولت بشار اسد است کمکرسانی بهتربوده، ایران و عراق کمک فرستادهاند اما در مناطقی که در کنترل شورشیان است، به دلایل مختلف از جمله نبود راه، امدادرسانی با مشکل بسیار روبرو است.
برای رسیدن به این مناطق فقط یک راه زمینی هست که آن هم در زلزله آسیب دیده است. سازمان ملل دیروز گفت این عوامل باعث توقف موقت امدادرسانی به این مناطق شده است.
سومین شب بعد از دو زلزله مهیب، درحالیکه پسلرزهها ادامه دارند، زلزلهزدگان هر سرپناهی که بیابند مستقر میشوند، مدرسه، مسجد، اداره و حتی زیر سایبان ایستگاه اتوبوس و با سوزاندن زباله و هر چه گیرشان بیاید خود را گرم میکنند. گاز شهری و برق در بسیاری مناطق قطع است و نفت و بنزین گیر نمیآید، گرم کردن بچهها بخصوص در شب دشوار است.
امدادگران بعد از نجات یک زن از زیر آوار یکدیگر را در آغوش گرفتهاند
ترکیه دسترسی به توییتر را محدود کرده است
در تحولی خبرساز روز چهارشنبه گزارش شد ترکیه «دسترسی به توییتر را محدود کرد»
به گفته گروه نتبلاکس NetBlocks که فعالیت اینترنتی در جهان را زیر نظر دارد، دسترسی به توییتر در ترکیه محدود شده است.
نتبلاکس در توییتی که بعد از ظهر امروز منتشر کرد گفته است که دادهها نشاندهنده ایجاد محدودیت برای شبکههای اجتماعی در بسیاری از شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی است.
خبرگزاری فرانسه هم گفته است که خبرنگاران آن در ترکیه به توییتر دسترسی ندارند مگر اینکه از VPN (ویپیان) استفاده کنند.
نتبلاکس گفته است که ترکیه «در محدود کردن رسانههای اجتماعی در شرایط اضطراری ملی و حوادث امنیتی سابقه طولانی دارد» و محدودیت کنونی در حالی اعمال شده که «در پی زلزله اخیر مردم به استفاده از توییتر متکی شدهاند».
رساندن اقلام ضروری و آذوقه به دهها هزار زلزله زده در ۱۰ شهر ترکیه با مشکلات قابل توجهی روبرو بوده است