اسناد درز رفته حاکی از حضور نیروهای ویژه غربی در اوکراین است
سرباز اوکراینی در خط مقدم در عکسی از سال گذشته
- نویسنده, پال آدامز و جورج رایت
- شغل, بی بی سی نیوز
بیش از یک سال است که مساله حضور نیروهای ویژه غربی در اوکراین موضوع گمانه زنیهای بیسروصدا بوده است؛ موضوعی که حالا برای اولین بار تایید میشود.
وزارت دفاع آمریکا هنوز مشغول کلنجار رفتن با پیامدهای یکی از بزرگترین موارد نشت اسناد طبقهبندی شده در سالهای اخیر است. اسناد تازه بیشتر به جنگ در اوکراین مربوط میشود.
این اسناد که برخی از آنها نشان «فوق محرمانه» دارد، تصویر دقیقی از جنگ از جمله جزئیات بسیار حساس آمادهسازی اوکراین برای یک ضدحمله در فصل بهار علیه نیروهای روسی ترسیم میکند.
در این میان به خصوص یک سند هست که توجه زیادی جلب کرده.
این سند حاکیست که بریتانیا یکی از کشورهایی است که نیروهای ویژه آن در اوکراین حضور دارند. بر اساس این سند، که تاریخ ثبت آن ۲۳ مارس است، بریتانیا با ۵۰ نیرو دارای بزرگترین واحد از این نوع در اوکراین است و پس از آن لتونی (با ۱۷ نفر)، فرانسه (با ۱۵ نفر)، ایالات متحده (با ۱۴ نفر) و هلند (با یک نفر) قرار دارند.
در این سند مشخص نشده که این نیروها در کجا مستقر و مشغول چه نوع فعالیتی هستند.
تعداد این نیروها ممکن است کم باشد و حتما نوسان خواهد کرد، اما نیروهای ویژه براساس ماهیت خود بسیار کارآمدند. مسکو که در ماههای اخیر استدلال کرده که تنها با اوکراین طرف نیست و با ناتو نیز میجنگد، احتمالا از این اطلاعات استفاده خواهد کرد.
وزارت دفاع بریتانیا براساس سیاست رسمی خود در مورد چنین موضوعاتی، از اظهار نظر خودداری کرده اما در توییتی که سهشنبه منتشر کرد گفت که اطلاعات ادعایی محرمانه حاوی موادی است که «دقت آنها به طور جدی زیر سوال است.»
در این بیانیه آمده است: «خوانندگان (این اسناد) باید محتاط باشند و ادعاهایی که به طور بالقوه میتواند باعث انتشار اطلاعات نادرست شود را دربست قبول نکنند.»
وزارت دفاع بریتانیا توضیح بیشتری نداد، یا اشاره نکرد که به کدام اسناد خاص اشاره دارد. با این حال، به نقل از مقامات پنتاگون گفته میشود که این اسناد واقعی هستند.
به نظر میرسد یک سند که جزئیاتی از تعداد کشتههای دو طرف در جنگ اوکراین ارائه میکند، دستکاری شده باشد.
نیروهای ویژه بریتانیا از چندین واحد نخبه نظامی با زمینههای تخصصی متمایز تشکیل شدهاند و به عنوان یکی از تواناترینها در جهان شناخته میشوند.
دولت بریتانیا، برخلاف سایر کشورها از جمله ایالات متحده، سیاستی رسمی دایر بر عدم اظهار نظر در مورد نیروهای ویژه خود دارد.
بریتانیا در حمایت از اوکراین با صدای بلند سخن گفته وبعد از آمریکا دومین اهداکننده کمکهای نظامی به کییف است.