اصابت موشک به لهستان؛ ورشو میگوید «به احتمال زیاد» موشک مربوط به سیستم دفاع هوایی اوکراین بوده
در پی اصابت موشکی به لهستان، آندژی دودا، رئیس جمهوری این کشور، گفته «به احتمال زیاد» انفجار موشک در روستایی در لهستان مربوط به سیستم دفاع هوایی اوکراین بوده است.
او گفته نشانهای دال بر «تعمد» روسیه وجود ندارد و این اتفاق را «تصادفی بداقبال» توصیف کرده است.
از دیشب گزارشهای ضد و نقیضی درباره نقطه شلیک موشک مخابره شده است؛ از جمله اینکه ممکن است اوکراین برای دفاع خود در مقابل حملات روسیه به اشتباه آن را به لهستان پرتاب کرده باشد.
اصابت این موشک به روستایی در نزدیکی مرز اوکراین، دو کشته بر جای گذاشت.
از زمان انتشار خبر برخورد موشک به لهستان، مسکو قویا هرگونه مسئولیتی را در خصوص این انفجار رد کرده بود.
روسیه روز سهشنبه یکی از بزرگترین حملات موشکی خود را به اوکراین انجام داده بود؛ اما برآوردهای نخست هم حاکی از آن بود که این کشور موشکی را به لهستان شلیک نکرده است.
همزمان سخنگوی کاخ کرملین از واکنش آمریکا قدردانی کرده و واکنش آمریکا به آن را «حرفهای» توصیف کرده است؛ جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر عاملیت روسیه در این اتفاق را «نامحتمل» خوانده بود.
جو بایدن و چند مقام آمریکایی پیشتر احتمال داده بودند که موشکی که به لهستان اصابت کرده، از سوی نیروهای اوکراینی برای دفع موشکهای روسیه پرتاب شده بود.
در حالی که تحقیقات ناتو در این باره ادامه دارد، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم مانند سایر رهبران اروپایی از پیشداوری و متهم کردن روسیه خودداری کرد و گفت تحقیقاتی برای درک کامل آنچه اتفاق افتاده «در جریان است.»
بایدن رئیس جمهور آمریکا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی این کشور
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین ساعاتی پیش در توییتر مرگ شهروندان لهستانی بر اثر «ترور موشکی روسیه» را تسلیت گفته بود. او اضافه کرده بود که «تمام اروپا و جهان باید به طور کامل در برابر روسیه تروریستی محافظت شوند».
در همین رابطه دیدار ریشی سوناک با شی جین پینگ لغو شد و مقامات بریتانیا گفتند که این به دلیل تغییر برنامه رهبران در واکنش به رویدادهای لهستان بوده است.
نشست سران گروه ۲۰ در بالی نیز علیرغم اختلافها با انتشار بیانیه نهایی به پایان رسید. در این بیانیه آمده است که «اکثر اعضا» جنگ روسیه در اوکراین را به شدت محکوم میکنند. روسیه یکی از اعضای گروه ۲۰ است.
پس از اصابت این موشک، لهستان به برخی از واحدهای نظامی خود وضعیت آمادهباش اعلام کرد.
این حادثه که باعث نگرانی ناتو – که لهستان عضو آن است – شد، جنگ لفظی شدیدی میان کییف و مسکو ایجاد کرد.