اعتراضات ایران؛ دادستان تهران میگوید رهبر گروهی به نام «جوانان محلات ایران» دستگیر شده است
علی صالحی هیچ توضیحی درباره تعداد دستگیرشدگان اخیر ارائه نکرد
علی صالحی، دادستان تهران، روز سهشنبه گفت که یک نفر به اتهام رهبری گروهی به نام «جوانان محلات» به همراه تعدای دیگر در شهرهای مختلف کشور دستگیر شدهاند.
«جوانان محلات تهران» نام یک حساب کاربری در شبکههای اجتماعی است که در جریان اعتراضهای اخیر راهاندازی شده و درباره این اعتراضها، مطالبی منتشر میکند.
او گفت که از ابتدای اعتراضات سراسری در ایران «گروهی با پوشش و عنوان جعلی جوانان محلات ایران با اعلام فراخوان و برنامه ریزی» پا به عرصه گذاشت. به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آقای صالحی کسی را که دستگیر شده به داشتن «ارتباط بدون واسطه با سرویسهای جاسوسی» متهم کرد و گفت که او «داماد یکی از سرکردگان ضد انقلاب خارج نشین» است.
به گفته دادستان تهران، در ارتباط با همین پرونده، در استانهای مختلف عدهای به عنوان «رابطین شبکه اراذل و اوباش» دستگیر شدهاند. این مقام قضایی تعداد این بازداشتشدگان را اعلام نکرد.
بعد از راهافتادن حساب کاربری «جوانان محلات تهران»، حسابهای کاربری بیشتری با نام «جوانان محلات» شهرهای دیگر نیز راهاندازی شدهاند.
در توضیح حساب کاربری «جوانان محلات تهران» در توییتر و اینستاگرام آمده است: «ما هیچکس نیستیم. ما خود شماییم. ماصدای حذف شده تمام این سالهاییم. ما ادامه مهسا امینیها هستیم. ما از هیچ دسته و حزبی نیستیم و تا آزادی ایران درخیابان میمانیم.»
در جریان سرکوب اعتراضهای اخیر، قوه قضائیه با برپایی فوری دادگاههای ویژه و صدور احکام سنگین برای معترضان – از جمله حکم اعدام – نقش مهمی در سرکوب معترضان بازی کرده است
علی صالحی گفت: «از ابتدای بروز اغتشاشات در کشور گروهی با پوشش و عنوان جعلی جوانان محلات ایران با اعلام فراخوان و برنامهریزی برای ایجاد آشوب در سراسر کشور پا به عرصه گذاشت.»
این نخستین بار نیست که در جریان اعتراضهای اخیر، «سرویسهای جاسوسی» کشورهای دیگر به ارتباط با معترضان متهم میشوند. تا امروز تنها مستنداتی که از سوی حکومت در این ارتباط منتشر شده، «اعترافات» متهمانی است که دستگیر شدهاند.
جمهوری اسلامی متهم است که با شکنجه و تحت فشار قرار دادن متهمان، از آنها به اجبار اعتراف میگیرد.
دادستان تهران درباره کسی که به تازگی دستگیر شده نیز گفت که او به «ارتباط مداوم با شبکه اینترنشنال سعودی» اعتراف کرده است.
آقای صالحی گفت: «فرد مورد اشاره در ارتباطات خود از طرف سرویسهای جاسوسی بیگانه به شبکه (ایران) اینترنشنال وصل شده بود و ارتباط گستردهای با این شبکه داشت و بخش موثری از محتوای اغتشاشات برای این شبکه را تامین میکرد.»
هنوز شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال که دفتر مرکزی آن در لندن قرار دارد، به این خبر واکنشی نشان داده است. اما این رسانه در جریان طرح اتهامات مشابه اعلام کرده که با هیچ کس در ایران همکاری ندارد.
پیش از این الهام افکاری، خواهر نوید افکاری که در سال ۹۹ اعدام شد نیز به همکاری با این شبکه تلویزیونی متهم شده بود. اما در آن زمان، علیحسین قاضیزاده، از اعضای تحریریه ایران اینترنشنال به بیبیسی فارسی گفت: «نه فقط ایران اینترنشنال هیچگونه همکاری با الهام افکاری نداشته و ندارد، بلکه ایران اینترنتشنال هیچ همکاری در ایران ندارد.»
در حال حاضر هیچ یک از رسانههای فارسی مستقل از جمهوری اسلامی که در خارج از ایران مستقر هستند، اجازه ندارند که در داخل کشور خبرنگار داشته باشند.
همچنین خبرنگاران رسانههای معتبر بینالمللی نیز یا در گرفتن مجوز فعالیت ناکام بودهاند یا اینکه اجازه نداشتهاند تا خبرهایی بسیار مهم مانند اعتراضهای سراسری را پوشش دهند.
«دستگیری یک تبعه آلمان»
سفرای سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا در تهران روز دوشنبه تصویر مشترکی از خود با عنوان «همبستگی اروپایی» منتشر کردند
همزمان وبسایت جامجم آنلاین روز سهشنبه گزارش داد که یک «تبعه آلمان» در ایران دستگیر شده است. این خبر هنوز از سوی مراجع رسمی تایید نشده و آلمان نیز به آن واکنشی نشان نداده است.
اما در جریان اعتراضهای اخیر بارها اخباری درباره دستگیری شهروندان کشورهای دیگر، به ویژه شهروندان اروپایی که کشورهایشان از معترضان حمایت کردند، منتشر شده است.
آلمان نیز از جمله کشورهایی است که علاوه بر حمایت از معترضان در ایران، تحریمهایی را علیه مقامها و نهادهای حکومت ایران، به اتهام دست داشتن در سرکوب معترضان وضع کرده است.
یک روز پیش از انتشار خبر دستگیری یک تبعه آلمان، وزارت خارجه این کشور سفیر ایران در برلین را احضار کرد تا به اعدام معترضان و سرکوبها اعتراض کند.
این دومین بار ظرف هفت روز گذشته بود که سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین، به وزارت خارجه آلمان احضار شد.
وبسایت جامجام آنلاین نوشته که این تبعه آلمانی در «حین عکسبرداری از تاسیسات نفتی امیدیه» در استان خوزستان دستگیر شده است.
در پی اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی-بریتانیایی، فرانسه و بریتانیا نیز سفرای ایران را احضار کرده بودند.
همچنین سفرای کشورهای آلمان، فرانسه و بریتانیا در تهران نیز با انتشار عکسهایی، با هم اعلام همبستگی کردند. آنها عکسهایی از خود منتشر کردند که در برابر دیوارهای سفارتخانههایشان در تهران و شعارهایی که علیهشان نوشتهشده بود، ایستاده بودند.