اعتراضات ایران؛ دیوان عالی حکم اعدام حمید قرهحسنلو و دو متهم دیگر را نقض کرد
دیوان عالی ایران حکم اعدام حمید قرهحسنلو و همچنین دو متهم دیگر به نامهای حسین محمدی و رضا آریا را در پرونده کشتهشدن روحالله عجمیان نقض کرد.
روحالله عجمیان از نیروهای شبهنظامی بسیج بود که در جریان حمله نیروهای امنیتی به شرکتکنندگان روز پنجشنبه ۱۲ آبان در مراسم چهلم حدیث نجفی و در محدوده بهشت سکینه کشته شد.
اکنون امیر هاشمی مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور در توییتی نتایج فرجام خواهی ۱۶ متهم پرونده روحالله عجمیان را اعلام کرد و نوشت «فرجام خواهی محمد کرمی و سیدمهدی حسینی به استناد بند الف ماده ۴۶۹ق.آ.د.ک ابرام شد. حکم صادره حمید قرهحسنلو، حسین محمدی و رضا آریا به جهت نقص در تحقیقات نقض شد.»
اواسط آبان ماه دادگاهی در استان البرز ظرف شش روز و سه جلسه، شانزده نفر را یکجا به اتهام «نقش داشتن» در قتل یک بسیجی «با ضربات چاقو» محاکمه کرد.
این دادگاه برای پنج نفر که نامشان اعلام نشد حکم اعدام صادر کرد و برای «۱۱ متهم» دیگر از جمله «سه جوان حدود ۱۸ سال حبسهای طویلالمدت تا ۲۵ سال.»
در ویدئویی که منتشر شده و در صداوسیما پخش و در دادگاه به آن استناد شده، جسد مردی روی زمین دیده میشود و عدهای هم به نظر میرسد به آن لگد یا ضربه میزنند.
به گفته دادستان، «روحالله عجمیان جهت کنترل تجمعات و بازگشایی مسیر اتوبان و بدون هیچ ادوات و بدون اینکه کسی چنین ماموریتی به وی محول کند، در راستای کمک به رفع انسداد اتوبان در محل حضور مییابد.»
حمید قرهحسنلو متخصص رادیولوژی در کرج از جمله پنج نفری بود که در این پرونده به اعدام محکوم شد. همسر او، فرزانه قرهحسنلو نیز به «۲۵ سال حبس نفی بلد در اهواز» محکوم شده است.
خواهر حمید قرهحسنلو ۵۳ ساله که پس از بازداشت، مدت طولانی را در بیمارستان گذرانده، پیشتر گفته بود که «حکم اعدام در بیمارستان به دست برادرم داده شد».
گفته میشود حسین محمدی و رضا آریا دیگر متهمان پرونده روحاالله عجمیان هستند که با اتهام افساد فی الارض به اعدام محکوم شدند.
اتهام رضا آریا لگد زدن به روح الله عجمیان بود. برخی از فعالان حقوق بشر میگویند او پنجمین محکوم به اعدام در پرونده بازداشتشدگان چهلم حدیث نجفی است.
تلویزیون ایران در گزارشی بدون ذکر نام، افرادی را بعنوان «قاتلین» روحالله عجمیان و در محل حادثه نشان داد. در این ویدیو، حاضران چند جمله تقطیعشده مبنی بر حضور یا مشارکت خود میگویند. پخش اعترافات اجباری سنت جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس بوده که ناقض دادرسی معتبر و اصل بیگناهی است و همواره با اعتراض نهادهای مدنی و بینالمللی همراه بوده است.
- این خبر تکمیل میشود.