اعتراضات سراسری؛ معترضان برای فروپاشی دستگاه سرکوب چه راه‌هایی دارند؟

0 43


اعتراضات سراسری؛ معترضان برای فروپاشی دستگاه سرکوب چه راه‌هایی دارند؟

از آغاز اعتراضات سراسری در ایران به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد ۱۱ روز می‌گذرد. خیابان‌های چندین شهر ایران از جمله تهران، تبریز، سنندج و کرمانشاه دوشنبه شب هم شاهد حضور گسترده معترضان بود. همچنین دانشجوها در دستکم ۲۲ دانشگاه کشور اعتصاب کردند. تصاویری که از تجمعات منتشر شده نشان می‌دهد زنان و دختران روسری‌های خود را از سر برداشته و در آتش می‌اندازند و در برخی موارد کنار آتش می‌رقصند.

همزمان در ادامه واکنش‌های بین‌المللی به اعتراض‌ها، اتحادیه اروپا گفته که تمام گزینه‌هایش را برای پاسخ به شیوه برخورد حکومت ایران با معترضان بررسی می‌کند. آلمان هم سفیر جمهوری اسلامی در برلین را برای اعتراض به سرکوب معترضان احضار کرده. کانادا هم از تحریم ده‌ها شخص و نهاد حکومتی ایران خبر داده است.

در جریان اعتراضات روزهای اخیر دستکم ۳۹ معترض به دست مأموران امنیتی کشته شده‌اند و تصاویر منتشر شده از اعمال خشونت مأموران امنیتی با معترضان حکایت دارد. اما معترضان چه روش‌هایی برای مقابله با سرکوبگران دارند؟

در چشم‌انداز بامدادی سه‌شنبه ۵ مهر ۱۴۰۱ (۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲) با امین صوفیامهر پژوهشگر فلسفۀ سیاست در دانشگاه ایندیانا در این باره گفتگو کردیم:

برای شنیدن سایر مطالب رادیوی بی بی سی، به صفحه رادیو مراجعه کنید یا برنامه‌های ما را بر روی ساوند کلاود بشنوید.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.