اعتراضات کارکنان صنعت نفت در برخی از شهرهای ایران
کارکنان رسمی صنعت نفت خواستار حذف مالیات از حقوقها، حذف سقف حقوقی، افزایش حقوق و دستمزد و رسیدگی به دیگر مطالباتشان هستند
همزمان با پایان سومین ماه اعتراضات در ایران و در شروع هفته سیزدهم اعتراض شهروندان به حکومت جمهوری اسلامی، کارکنان صنعت نفت در چند شهر ایران تجمع کردند.
تصاویر منتشر شده حاکی از اعتراضات در اهواز، عسلویه، گچساران، ماهشهر، تنگ بیجار و خارک است.
معترضان در برخی از تجمعات شعار میدهند: «وزیر دروغگو نمیخوایم، نمیخوایم.»
کانال تلگرامی کارکنان صنعت نفت هم تصاویری از معترضان منتشر کرده است.
گفته شده که کارکنان رسمی صنعت نفت خواستار حذف مالیات از حقوقها، حذف سقف حقوقی، افزایش حقوق و دستمزد و رسیدگی به دیگر مطالباتشان هستند.
مقام های دولتی وعده هایی کلی برای حل مشکلات کارکنان صنعت نفت داده اند اما به دلیل مسائل عدیده مالی به نظر می رسد که تحقق بخشی از این وعده ها هم ناممکن بوده است.
صنعت نفت و گاز ایران تحت تحریم های ایالات متحده قرار دارد.
ایران نه تنها برای صدور محصولات صنعت نفت و گاز و محصولات پتروشیمی خود با مشکلات مربوط به پیدا کردن مشتری، مسائل مربوط به حمل و نقل و دریافت پول حاصل از آن دارد که باید بتواند با جذب سرمایه گذاری خارجی، صنایع خود را به روز کند.
به دلیل تحریم های آمریکا و پیش از آن تحریم های بین المللی ناشی از برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران، اینک بیشتر از یک دهه است که هیچ سرمایه گذاری مهم خارجی در صنایع نفت و گاز ایران صورت نگرفته است.
وضعیت مبهم صنایع نفت و گاز و فروش محصولات تحریم شده آن
مقام های دولت ابراهیم رئیسی به طور مرتب از بازگشت صنایع نفت و گاز به وضعیت پیش از تحریم ها می گویند.
وزیر نفت ایران در فروردین سال جاری گفته بود: «با اقدامهای مؤثر در میدانهای نفتی خشکی و دریایی، حفاری چاههای جدید، تعمیر چاهها و تعمیرات، بازسازی و نوسازی تأسیسات، مراکز جمعآوری نفت، ظرفیت کنونی تولید نفت به پیش از تحریمها یعنی به رقم روزانه بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت رسیده است.»
ایران در زمینه جذب سرمایه گذاری برای توسعه صنایع نفت و گاز با وجود تحریم های گسترده آمریکا، گزارش های مشابهی ارائه می کند.
جواد اوجی در اوایل امسال خبر داده بود که از زمان آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی تاکنون بیشتر از ۱۶ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی به امضا رسیده اما دولت و وزارت نفت قصد ندارند جزئیات این قراردادها و اسامی شرکتهای طرف قرارداد را اعلام کنند.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران هم گفته بود: «صادرات نفتی ایران به حدی افزایش یافته که ما دیگر نگران صادرات آن نیستیم، صادرات نفت در دولت سیزدهم ۴۰ درصد افزایش یافته و پول حاصل از صادرات نیز در حال بازگشت به کشور است.»
به دلیل شفاف نبودن قراردادها و اقدامات نفتی دولت ایران ارزیابی ادعای مقامها در این باره دشوار و تا حدی ناممکن شده اما مقامهای نفتی موضوع تحریمهای آمریکا را برای کاهش میزان شفافیت در فعالیتهای خود توجیهپذیر میدانند.
نفت و گاز مهمترین و بزرگترین صنعت ایران محسوب می شود اما سوءمدیریت حکومت باعث شده که نه تنها بخش وسیعی از کارکنان این صنعت در وضعیت معیشتی مناسبی نباشند بلکه زیرساخت های این صنعت هم مستهلک و فرسوده، توان جوابگویی به همه نیازهای داخلی را نداشته باشد.
در حالی که مقام های جمهوری اسلامی ایران پیشتر کشورهای اروپایی از بابت در پیش بودن زمستان و افزایش قیمت سوخت و احتمال بروز مشکلاتی برای شهروندان اروپایی سرزنش می کردند، کمبود گاز در ایران در فصل زمستان نگران کننده شده و وزیر نفت از شهروندان خواسته در مصرف صرفه جویی کنند.
نبود گاز کافی به عنوان سوخت پالایشگاه ها باعث شده دولت دوباره به سوخت مازوت روی آورد که همین وضعیت باعث آلودگی شدید هوای تهران شده است.