اعدام‌ها در ایران «۷۵درصد بالا رفته تا هراس اجتماعی القا شود»

0 13


پلاکاردی با جمله «به مامان چیزی نگو»

منبع تصویر، EPA-EFE/REX/Shutterstock

توضیح تصویر،

جمله «به مامان چیزی نگو» محمدمهدی کرمی، معترض اعدام‌شده، خطاب به پدرش، تبدیل به یکی از نمادهای مخالفت با اعدام شده – عکس از تظاهرات مخالفان جمهوری اسلامی در برلین

گزارش مشترک سازمان حقوق بشر ایران و سازمان متحد علیه مجازات اعدام، حاکی از افزایش ۷۵درصدی اجرای مجازات مرگ در ایران در سال گذشته میلادی است، افزایشی که به گفته این دو سازمان نشان می‌دهد که رهبران ایران «مجازات اعدام را به‌عنوان راهی برای القای هراس اجتماعی به‌منظور حفظ قدرت به کار می‌گیرند.»

بنا بر این گزارش در سال میلادی دست کم ۵۸۲ نفر در ایران اعدام شده‌اند، تعدادی که نسبت به آمار ۳۳۳ نفری سال گذشته، ۷۵درصد افزایش داشته است. این همچنین بالاترین آمار اعدام در ایران ظرف هشت سال گذشته است.

این گزارش می‌گوید حداقل ۱۵ مورد از اعدام‌ها برای عناوین اتهامی چون «محاربه» و «افساد فی‌الارض» بوده است. مقام‌های ایرانی عملا جرم سیاسی را به رسمیت نمی‌شناسند و با مخالفان به عنوان متهم امنیتی برخورد می‌کنند.

اکثریت بزرگ اعدام‌های مورد اشاره در گزارش سازمان‌ حقوق بشر ایران در سکوت مقام‌های قضایی انجام شده و آنها تنها درباره ۷۱ مورد اطلاع‌رسانی کرده‌اند، که یعنی ۸۸ درصد اعدام‌های ثبت‌شده بدون اعلام رسمی صورت گرفتند، میزانی که نسبت به روند اطلاع‌رسانی و اعلام رسمی به طور متوسط یک مورد از هر سه اعدام کاهش داشته و حاکی از پنهانکاری بیشتر حکومت است.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.