امضای سه تفاهمنامه با هدف تحقق گردشگری سبز
سه تفاهمنامه میان وزارت گردشگری و نهادهای دیگر با هدف تحقق گردشگری سبز امضا شد.
با اعلام معاون گردشگری کشور، سه تفاهمنامه با وزارتخانههای نفت و نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و بنیاد علوی در راستای عینیت یافتن گردشگری سبز به امضا رسید.
تفاهمنامه دو جانبه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و آبفا، تفاهمنامه چهار جانبه معاونت گردشگری، ساتبا، جامعه اقامتگاههای بومگردی و بنیاد علوی همچنین تفاهمنامه سه جانبه معاونت گردشگری، صندوق ملی محیط زیست و جامعه هتلداری ایران، سه تفاهمنامهای هستند که در راستای عینیت بخشیدن به مفهومگردشگری سبز امضا شد.
«علیاصغر شالبافیان»، معاون گردشگری، بیان کرد:
موضوع گردشگری سبز از دو سال قبل و پیش از طرح آن بهعنوان شعار اصلی سال بهطور جدی جزو برنامههای وزارتخانه قرار داشت و پیگیری میشد.
او با تاکید بر اهمیت گسترش دانش، مفهومسازی معانی و عینیت یافتن گردشگری سبز ادامه داد:
تلاشهای متعددی با کمک انجمن موسسات آموزشی و انجمن اقامتگاههای بومگردی در این راستا انجام شده است و طی هفته گردشگری در ۲۱ استان و ۶۰ موسسه کارگاههای آموزشی تحت عنوان «شبهای بومگردی» برگزار شد.
شالبافیان همچنین به رونمایی از دوکتاب و امضای سه تفاهمنامه با وزارتخانههای نفت و نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و بنیاد علوی در راستای عینیت یافتن گردشگری سبز و ترویج گسترده فرهنگسازی و مفهوم آن اشاره کرد.
معاون گردشگری کشور در توضیح خروجی تفاهمنامه سال قبل در خصوص توسعه گردشگری دریایی، بیان کرد:
در توسعه زیرساختهای اسکله نخل ناخدا و دو اسکله دیگر با حمایت سازمان بنادر و دریانوردی و مشارکت جدی استاندار هرمزگان پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصدی را داشته است.
امضای تفاهمنامه با سازمان توسعه و تجارت و برخی نتایج و خروجی آن از جمله پرداخت جایزه صادراتی از دیگر نکات مورد اشاره شالبافیان بود.
او با اشاره سه تفاهمنامهای که امروز منعقد شد، بیان کرد:
تفاهمنامه با وزارت نیرو در راستای مدیریت بهینه مصرف آب و نحوه مدیریت آبهای خاکستری و فاضلاب، همچنین پرداخت مشوقها به تاسیاسات گردشگری انجام میشود. همچنین تاسیسات گردشگری در فرهنگسازی گردشگری سبز نقش مهمی خواهد داشت.
معاون گردشگری کشور به استفاده از منابع خورشیدی و انرژیهای تجدیدپذیز و برق تولیدی اشاره کرد و ادامه داد:
بنیاد علوی نیز در منابع خرید منابع کوچک مقیاس در قالب وامهای همکاری میکند و جامعه هتلداران و بومگردی به نمایندگی بخش خصوصی حضور خواهند داشت.همچنین در تفاهمنامه با صندوق ملی محیط زیست و جامعه هتلداران در مدیریت پسماند و نحوه حمایت مالی این صندوق به تاسیسات گردشگری اشاره شده است.
بازنگری ضوابط مراکز اقامتی در حوزه سبز و در اولویت قرار گرفتن این پروژه برای پرداخت تسهیلات، تجلیل از پیشگامان گردشگری سبز، اجرای طرح بهینهسازی مصرف گاز در برخی استانها، نقش مراکز اقامتی در فرهنگسازی کاهش مصرف انرژی از دیگر نکات مورد اشاره شالبافیان در این مراسم بود.
معاون گردشگری کشور در پایان به حمایتهای رئیسجمهوری از حوزه گردشگری اشاره و ابراز امیدواری کرد با ادامه این مسیر گردشگری جایگاهش را در نظام اداری کشور پیدا کند.
«جمشید حمزهزاده»، رئیس جامعه هتلداران کشور با اشاره به مشکلات تاسیسات گردشگری و ضرر ۲۳ میلیارد تومانی طی سالهای گذشته، از وزارت میراثفرهتگی، گردشگری و صنایع دستی، مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت در حمایت و پیگیری رفع مشکلات تشکر کرد.
او به افزایش هفت ونیم برابری تعرفه گاز در سال ۱۴۰۰ و چهار برابری این تعرفه در سال جاری و حل این معضل از طریق پیگیریهای وزیر میراث فرهنگی اشاره کرد.
حمزهزاده به اجرای طرح بهینهسازی مصرف گاز در تاسیاست گردشگری اشاره کرد و افزود:
این طرح بهصورت پایلوت در برخی مناطق کشور اجرا شده و از آقای چگینی تقاضا دارم در سراسر کشور اجرا شود که مطمئنا در بهینهسازی مصرف انرژی تاثیرگذار خواهد بود.