اوین در خاطره زندانی‌هایش؛ «باستیل انقلاب ایران»

0 127


  • بخش ناظران
  • زندانیان سیاسی پیشین اوین

اوین

آتش‌سوزی و تیراندازی مرگبار اوین، شنبه (۱۵ اکتبر) هولناکی را در این زندان رقم زد. اکنون چهار تن از زندانیان سیاسی سابق اوین از معنای مضاعف این زندان نوشته‌اند: شیوا نظرآهاری، ایرج مصداقی، مهدیه گلرو و اصغر ایزدی. زندانیان از نسل‌ها مختلف و تجربه مشترک. زندانیان که از تجربه مکانی مشترک، در زمان‌هایی متفاوت نوشته‌اند.

مجموعه «ناظران می‌گویند» بیانگر نظر نویسندگان آن است. بی‌بی‌سی فارسی می‌کوشد در این مجموعه، با انعکاس دیدگاه‌ها و افکار طیف‌های گوناگون، چشم‌انداز متنوع و متوازنی از موضوعات مختلف ارائه دهد. بدیهی است انتشار این آرا و نقطه‌نظرها، به معنای تایید آنها نیست.

شیوا نظرآهاری: اوین، نماد سرکوب قبل و بعد از انقلاب

  • شیوا نظرآهاری از دهه ۸۰ تا کنون بارها بازداشت شده است. او نخستین بار ۱۳۸۳ بازداشت شد. بار دیگر در جریان بازداشت‌های گسترده سال ۱۳۸۸. حکومت ایران سرانجام در سال ۱۳۹۱ حکم چهار سال زندان او را به اجرا گذاشت. در دو دهه اخیر او از پایه‌گذاران چندین نهاد مدنی ایران به شمار می‌آید.

زندان اوین یکی از مشهورترین زندان‌های ایران است و به یک معنا نماد ظلم و سرکوب در هر دو دوره قبل و بعد از انقلاب بوده است.

شماری از مشهورترین چهره‌های سیاسی در این زندان زندانی بوده‌اند. شماری از مشهورترین و تلخ‌ترین اعدام‌های سیاسی در این زندان اتفاق افتاده است و از این لحاظ که بسیاری از فعالان در برهه‌های مختلف، مدت زمانی را در این زندان گذرانده‌اند. در اتاق‌های بازجویی‌اش، بازجویی پس داده‌اند. تحقیر و شکنجه شده‌اند. در سلول انفرادی‌اش روز را به شب رسانده‌اند. زندگی‌شان در بندهای مختلف و بهداری و سالن ملاقاتش گذشته است، نامش با زندگی نسل‌های مختلف فعالان سیاسی و اجتماعی در ایران گره خورده است.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.