ایالت نیویورک هم خاکسپاری به شیوه تبدیل جسد مردگان به کود را پذیرفت
تاسیسات شرکت ریکامپوز در شهر سیاتل ایالت واشنگتن یکی از اولین نمونههای این تاسیسات در جهان است. این شرکت میگوید این روش ۷ هزار دلار هزینه دارد.
ایالت نیویورک هم تبدیل جنازه مردگان به کود، یا به اصطلاح کمپوست انسانی را مجاز اعلام کرده است. حامیان این شیوه میگویند هم برای محیطزیست بهتر است و هم وقتی جا کم است، روش عملیتری است. این ششمین ایالت آمریکاست که این شیوه را میپذیرد.
حالا در این ایالت آمریکا هم میتوان جسد فرد را بعد از مرگ به کود تبدیل کرد. این روش به عنوان جایگزینی سازگار با محیط زیست به جای روشهای متعارفتر مثل دفن با تابوت یا سوزاندن بدن تلقی میشود.
در این روش که به نام «تنزل طبیعی ارگانیک» جسد هم شناخته میشود، بدن طی چند هفته در یک ظرف در بسته تجزیه میشود.
نخستین ایالت آمریکا که این روش را پذیرفت، ایالت واشنگتن بود که در سال ۲۰۱۹ آن را قانونی کرد. پس از آن ایالتهای کلرادو، اورگان، ورمونت و کالیفرنیا هم یکییکی آن را مجاز کردند.
این فرآیند در تاسیسات ویژهای روی سطح زمین صورت میگیرد. به این ترتیب که جسد را همراه موادی مانند خردهچوب، یونجه و علف کاه در یک ظرف دربسته قرار میدهند و بهتدریج تحت تأثیر میکروبها تجزیه میشود.
پس از یک دوره حدود یک ماهه، و یک فرآیند حرارتدهی برای از بین بردن هرگونه عفونت، خاک بهدستآمده را به عزیزان فرد درگذشته میدهند که میتوانند در کاشت گل، سبزی یا درخت استفاده کنند.
شرکت آمریکایی ریکامپوز که این خدمات را میدهد گفته است که این روش میتواند در مقایسه با سوزاندن جسد یا دفن سنتی با تابوت، هزار کیلوگرم در تولید دیاکسید کربن صرفهجویی کند.
انتشار دیاکسید کربن یکی از عوامل اصلی تغییرات اقلیمی است چون عامل پدیدهای به نام اثر گلخانهای میشود که در آن گرمای کره زمین دور آن باقی میماند و به آن افزوده میشود.
روشهای سنتی خاکسپاری، علاوه بر مصرف چوب در تابوت، همچنین زمین و سایر منابع طبیعی را مصرف میکند.
طرفداران کمپوست انسانی میگویند که این نه تنها یک گزینه زیستمحیطیتر یا به اصطلاح سبزتر است، بلکه در شهرهایی که زمین برای گورستانها محدود است، یک گزینه کاربردیتر است.
شرکت ریترن هوم، یکی از ارائهدهندگان این خدمات در ایالت واشنگتن، به نیویورکپست گفته است که مجازشدن این فرآیند در ایالت نیویورک، «گامی بزرگ برای مرگ سبز در سراسر آمریکا» است.
اما برای برخی سوالات اخلاقی در مورد اینکه برای خاک حاصل این فرآیند چه اتفاقی میافتد مطرح است.
اسقفهای کاتولیک در ایالت نیویورک با این استدلال که با بدن انسان نباید مانند «آشغال خانگی» رفتار کرد، با این قانون مخالفت کردند.
در مورد هزینه این روش هم نگرانیهایی مطرح شده است. اما شرکت ریکامپوز که تاسیسات آن در شهر سیاتل ایالت واشنگتن یکی از اولین نمونههای این تاسیسات در جهان است، می گوید این روش ۷ هزار دلار هزینه دارد.
بر اساس گزارش انجمن ملی مدیران خاکسپاری در آمریکا، میانگین هزینه خاکسپاری در ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۸۰۰ دلار بوده و هزینه سوزاندن جسد هم کمی کمتر از ۷ هزار دلار بوده است.