ایران تحریمهای جدید آمریکا را محکوم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که وزارت اطلاعات ایران و وزیرش اسماعیل خطیب را به اتهام دست داشتن در حملات سایبری علیه واشنگتن و متحدانش تحریم میکند
یک روز پس از تحریم وزارت اطلاعات ایران و وزیر این وزارتخانه از سوی آمریکا، ایران به این تحریمها واکنش نشان داده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه ایران در رابطه با تحریم های جدید آمریکا گفت: «اعلام حمایت فوری آمریکا از اتهام واهی دولت آلبانی به جمهوری اسلامی ایران و اقدام سریع بعدی واشنگتن در تحریم مجدد و مکرر وزارت و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با توسل به همان اتهام واهی و اثبات نشده، به خوبی گویای آن است که طراح این سناریو نه دولت آلبانی، بلکه دولت آمریکاست.
ناصر کنعانی، تیرانا را «قربانی سناریوی طراحی شده واشنگتن علیه جمهوری اسلامی» دانست.
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که وزارت اطلاعات ایران و وزیرش اسماعیل خطیب را به اتهام دست داشتن در حملات سایبری علیه واشنگتن و متحدانش تحریم میکند. در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده بود که وزارت اطلاعات ایران «دستکم از سال ۲۰۰۷» به موسسات دولتی و خصوصی در اقصی نقاط جهان، حملات سایبری کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین وزارت اطلاعات را متهم کرد که در ژوئیه ۲۰۲۲، «سیستم کامپیوتری دولت آلبانی را مختل کرد و دولت آلبانی مجبور شد تا خدمات عمومی به شهروندان را متوقف کند».اخیرا دولت آلبانی با طرح اتهامی مشابه، همه روابط دیپلماتیکش را با ایران قطع کرد و دیپلماتهای ایرانی را نیز از این کشور اخراج کرد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا به نقل از برایان نلسون، معاون این وزارتخانه در مبارزه با تروریسم آمده بود: «حمله سایبری ایران به آلبانی، نادیده گرفتن عرف رفتار کشورها در زمان صلح است.»
در روزهای اخیر دولت آلبانی با طرح اتهامی مشابه، همه روابط دیپلماتیکش را با ایران قطع کرد و دیپلماتهای ایرانی را نیز از این کشور اخراج کرد.
ایران این اتهامات را رد کرده و آنها را بیپایه خوانده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین گفت: آمریکا «سالهاست میزبانی از یک فرقه نشان دار تروریستی را بر دولت و ملت آلبانی تحمیل کرده و ضمن حمایت همه جانبه، آنها را در حوزه سایبری آموزش داده و مجهز کرده است».
در سالهای گذشته و پس از بسته شدن اردوگاه سازمان مجاهدین خلق -از گروههای اصلی مخالف حکومت ایران- در عراق، آلبانی میزبان حدود دو هزارعضو سازمان مجاهدین بوده که در اردوگاهی در این کشور زندگی میکنند.
این موضوع روابط ایران و آلبانی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و مقامهای آلبانی پیش از این هم دیپلماتهای ایران و همین طور ماموران امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی را به جاسوسی و تلاش برای خرابکاری در این کشور متهم کرده بودند.