ایران خودرو بصورت مشروط از بازگشت پژو ۲۰۶ به فهرست محصولات این خودروساز خبر داد
با وجود اعلام قبلی شرکت ایران خودرو درباره توقف تولید محصول پرطرفدار پژو ۲۰۶، این خودروساز ایرانی از بازگشت مشروط این خودرو به سبد محصولات این خودرو خبر داده است.
کیانوش پورمجیب، معاون اجرایی شرکت ایران خودرو گفته توقف تولید محصولات خانواده پژو ٢٠۶ «به معنای توقف کامل نیست» و این خودرو پس از تطبیق کیفی با استانداردهای جدید سازمان استاندارد «باز خواهد گشت.»
این خودرو در دو دهه گذشته به محبوبترین، ارزانترین و پرتقاضاترین محصول این خودروساز تبدیل شده بود.
آقای پورمجیب در یک نشست خبری به خبرنگاران گفته: «با توجه به اینکه از ابتدای فروردین ماه امکان تحقق پروژههای مرتبط با خودروی ٢٠۶ وجود نداشت؛ این توقف مقطعی تولید در نظر گرفته شد.»
اخیرا گروه صنعتی ایرانخودرو اعلام کرده بود که به زودی و با هدف به روزرسانی محصولات، تولید پژو ۲۰۶ متوقف خواهد شد.
ایران خودرو همچنین گفته بود پژو ۲۰۷ جایگزین این محصول پرتقاضا خواهد شد و زمان خروج از خط تولید را اسفند ماه امسال (۱۴۰۱) و «پس از تحقق تعهدات به مشتریان» اعلام کرده بود.
بعضی از رسانهها در ایران از نصب قطعات ٢٠۶ بر روی نسخه پایه ٢٠٧ و استفاده از چارچوب داخلی ٢٠۶ برای ٢٠٧ خبر دادند که قیمت این محصول نهایی را بین نرخ این دو خودرو رقم خواهد زد.
همزمان مهدی خطیبی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو مهمترین مشکل صنعت خودرو را «قیمتگذاری دستوری» خوانده است؛ مشکلی که در حوزههای دیگر بازار ایران هم به چشم میخورد.
آقای خطیبی به زیان انباشته این خودروساز اشاره کرده و گفته: «طی سالهای اخیر حداقل ۳۵۰ هزار میلیارد تومان به دلیل سیاست قیمتگذاری دستوری از جیب مردم و سهامداران خودرو خارج شده است. در حال حاضر زیانده هستیم اما شیب زیان کاهش یافته.»
بازار خودروی ایران طی سالهای اخیر التهاب فزایندهای را سپری کرده است.
افزایش قیمت ارز و مشکلات تحریم از جمله بالا رفتن قیمت مواد اولیه و سخت شدن مراودات بانکی با دنیای خارج از عواملی بودهاند که قیمت تمام شده خودرو را بالا برده و این گرانی به مصرف کننده منتقل شده است.
به اینها باید مشکلات تامین ارز خودروسازان را هم اضافه کرد.
از همین رو ثبت نام در طرح خرید خودرو از کارخانه روشی برای دستیابی به سود به دلیل اختلاف قیمت کارخانه با بازار آزاد بوده است.
بر اساس آمار ایران خودرو، در خرداد ۱۳۹۹، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در قرعهکشی شرکت کردند تا برای دریافت ۱۶ هزار خودوری تولیدشده رقابت کنند.
مشکلات صنعت خودروسازی در ایران محدود به دیروز و امروز نیست؛ این صنعت طی دهههای اخیر با چالشهای فراوانی روبرو بوده است که در سالهای گذشته فقط به تعداد آنها اضافه شده و موضوع تحریمها فقط بخشی از آن است؛ در این بازار از گرانی خودرو گرفته تا کیفیت محصولات تولید داخل متاثر از هزارتوی مشکلات هستند.
مجموعه این مشکلات باعث شده هم خودروساز و هم مشتری و هم متولیان این صنعت به آن انتقادهای جدی داشته باشند.
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گزارشی گفته که زیان انباشته خودروسازان باعث شده بهای تمام شده خودرو در ایران افزایش یابد.
بازار خودرو در ایران طی سالهای اخیر جهش شدید قیمتی را تجربه کرده است که دلیل آن عمدتا به افزایش قیمت ارز و تورم عمومی برمیگردد و سیاستهای دستوری هم راه به جایی نبرده است.