بایدن: نظام بانکی آمریکا در امان است
- ناتالی شرمن
- خبرنگار اقتصادی، نیویورک
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه در یک سخنرانی تلاش کرد نگرانیها نسبت به وضعیت نظام بانکی این کشور را رفع کند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه در تلاش برای کاهش نگرانی نسبت به وضغیت نظام بانکی کشورش گفت «آمریکا هرکاری را که لازم باشد برای حفاظت از بانکهای این کشور انجام میدهد.»
پیش از اظهارات آقای بایدن مقامهای این کشور اعلام کرده بودند که تمامی سپردههای موجود در بانک سیلیکون ولی و سیگنچر بانک را تضمین خواهند کرد.
این دو بانک هفته گذشته ورشکست شدند.
دولت آمریکا در تلاش است جلوی هجوم مردم برای خروج سپردههایشان از بانکها را بگیرد.
بانک سیلیکون ولی که شانزدهمین بانک بزرگ آمریکاست به همین دلیل هفته گذشته ورشکست شد.
آقای بایدن روز دوشنبه گفت آمریکاییها باید مطمئن باشند که نظام بانکی آمریکا ایمن است.
او افزود از روز دوشنبه مردم و صاحبان کسب و کاری که در بانک سیلیکون ولی سپرده دارند میتوانند به تمام اندوختههای خود دسترسی داشته باشند.
هزینه این اقدام بر عهده مالیاتدهندگان آمریکایی نخواهد بود و آقای بایدن گفته اقدامات دولت به همینجا متوقف نمیشود.
بانک سیلیکون ولی چگونه سقوط کرد؟
روز جمعه بانک سیلیکون ولی که کارش تامین اعتبار و وامدهی به شرکتهای حوزه فنآوری است، توسط سازمانهای نظارت بر نظام بانکی آمریکا بسته شد.
این بزرگترین مورد ورشکستگی یک بانک آمریکایی از زمان رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی تا کنون است.
بانک سیلیکون ولی تلاش کرد که با جمعآوری پول، خسارت ناشی از فروش داراییهای خود را جبران کند. خبر این اقدام باعث نگرانی مشتریان این بانک شد و هجوم مشتریان برای خارج کردن سپردههایشان به بحران اندوخته این بانک منجر شد.
روز یکشنبه مقامات آمریکایی کنترل سیگنچر بانک نیویورک را نیز در دست گرفتند. بسیاری از مشتریان این بانک رابطه مالی با رمزارزها داشتند که این بانک را با سرنوشت مشابهی با بانک سیلیکون ولی روبرو میکرد.
مقامهای آمریکایی برای اعتمادسازی دوباره شیوه تازهای را برای دسترسی بانکها در شرایط اضطراری به پول تعبیه کردهاند که استقراض بانکها در شرایط بحرانی را تسهیل میکند.
با این حال نگرانی از آن است که سقوط این دو بانک که در پی سقوط بانک سیلورگیت روی داده نشانه وجود مشکلات بزرگتری باشد.
کانادا کنترل داراییهای بانک سیلیکون ولی در این کشور را در اختیار گرفته و در بریتانیا نیز بانک اچ اس بیسی، شاخه این بانک را به مبلغ یک یورو خریده است.
پاول اشورث، از موسسه کپیتال اکونومیکز میگوید «مقامهای آمریکایی با اقدام قاطع برای جلوگیری از سرایت این مشکل به بانکهای دیگر اقدام کردهاند، اما مشکل اینجاست که همیشه سرایت وضع بیشتر به ترسهای غیرمنطقی در بازار ارتباط داشته، به همین دلیل تاکید ما بر این است که هیچ ضمانتی بر موثر بودن اقدام دولت آمریکا نیست.»
اقدامات تازه دولت این بحث را دوباره زنده کرده است که دولت تا کجا میتواند برای تنظیم و حفاظت از بانکهای کشور وارد عمل شود.
آقای بایدن روز دوشنبه خواستار وضع مقرراتی سختگیرانهتر شد و گفت سرمایهگذاران و بانکداران از تبعات کار خود ایمن نخواهند بود.
تیم اسکات سناتور جمهوریخواهی که نامش به عنوان نامزد احتمالی این حزب برای انتخابات سال ۲۰۲۴ مطرح است اقدام دولت آمریکا را مشکلساز خوانده و گفته است «ایجاد فرهنگ مداخله دولت به هیچوجه جلوی وابستگی بانکها به دولت را در پی ریسکهای افراطی نخواهد گرفت.»