با هدف مقابله با چین، آمریکا و بریتانیا به استرالیا زیردریایی اتمی میدهند
آمریکا و بریتانیا متعهد شدهاند که به زودی چند زیردریایی اتمی خود را به پایگاه نظامی پرت در غرب استرالیا اعزام کنند
بریتانیا و آمریکا با هدف مقابله با افزایش قدرت نظامی چین و آنچه تهدید پکن در اقیانوس آرام و اقیانوس هند خوانده شده، بودجههای ویژهای برای تقویت یگان زیردریاییهای اتمی خود اختصاص میدهند و همزمان با اعزام چند زیردریایی اتمی به یک پایگاه دریایی در استرالیا، به سیدنی برای آموزش ملوانان و همچنین تحویل سه تا پنج زیردریایی اتمی ظرف چند سال آینده تعهد میدهند.
در همین رابطه روز دوشنبه گزارش شد بریتانیا حدود ۵ میلیارد پوند برای تقویت برنامههای نظامی و روزآمد کردند ناوگان زیردریاییهای اتمی خود هزینه خواهد کرد.
همزمان آمریکا هم اعلام کرده ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بر پیشبرده و به روز کردن یگان زیردریاییها خود طی دو سه سال آینده هزینه خواهد کرد.
روز دوشنبه – ۱۳ مارس – همچنین خبری از تلاش سه کشور بر سر تجهیز نیروی دریایی استرالیا به زیردریاییهای هستهای به کمک بریتانیا و آمریکا مخابره شد.
رهبران سه کشور آمریکا، استرالیا و بریتانیا که روز دوشنبه در سن دیگو، در جنوب کالیفرنیا مقابل دوربینها قرار گرفتند، به دنبال تقویت همکاریهای نظامی در اقیانوس هند و آرام هستند که بخشی از توافق سال ۲۰۲۱ سه کشور تحت عنوان آکوس (مخفف استرالیا، بریتانیا و آمریکا) شهرت یافته است.
امروز و ساعتی پیش از آن که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا همراه با ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا و آنتونی آلبانیزی، نخست وزیر استرالیا، در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در سن دیگو کنار هم بایستند، کاخسفید از رئوس برنامه کاری سه رهبر و توافقی که برای تقویت همکاریها در اقیانوس آرام و اقیانوس هند در دست دارند خبر داد.
بنابر آنچه کاخسفید میگوید سه کشور گروه آکوس قرار است:
- از همین سال میلادی که آغاز شده افسران نیروی دریایی استرالیا به پایگاههای زیردریایی آمریکا و بریتانیا ملحق خواهند شد تا مراحل آموزش و کارآموزی در رابطه با زیردریایی اتمی را فراگیرند
- از سال ۲۰۲۷ تعداد اندکی از زیردریاییهای اتمی بریتانیا و آمریکا در پایگاه نیروی دریایی در شهر پرت – غرب استرالیا – مستقر خواند شد تا توان دریایی سه کشور در اقیانوس آرام تقویت شود
- و در پی این دو اقدام، در اوایل دهه ۲۰۳۰ – دستکم ۷ سال دیگر – استرالیا ۳ زیردریایی آمریکایی کلاس ویرجینیا خریداری خواهد کرد و ممکن است در ادامه دو زیردریایی دیگر هم در صورت تمایل به اینت کشور تحویل داده خواهد شد
ریشی سوناک: «چین چالشی جدی برای نظم جهانی است»
همزمان با توافق گفتگوهای سه جانبه در سن دیگو، روز دوشنبه – ۱۳ مارس – ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا گفت: «چین نظم جهانی را به چالش کشیده» و به همین علت بریتانیا باید اقدامات جدی در این زمینه انجام دهد.
آقای سوناک در گفتگو با بیبیسی یکی از اقدامات دولت خود را افزایش ۵ میلیارد پوندی (۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری) نظامی خواند و علت آن را «شتاب سریع اوضاع جهانی» و «افزایش تهدیدهای متوجه بریتانیا» ناشی از این تحولات اعلام کرد هر چند درباره جزییات کامل چگونگی تخصیص این بودجه نظامی توضیح نداد.
افزایش ۵ میلیارد پوندی (۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری) بودجه نظامی بریتانیا در جریان سفر ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، به آمریکا اعلام شد و بخشی از رویکرد جدید سیاست خارجی این کشور با هدف آنچه «مقابله با تهدید چین» خوانده شده است.
بیشتر بخوانید
آمریکا و کرهجنوبی بزرگترین رزمایش نظامی پنج سال اخیر را آغاز کردند
در تحولی دیگر مرتبط با نگرانی آمریکا و متحدانش از استیلای نظامی چین در اقیانوس آرام، کره جنوبی و ایالات متحده بزرگترین رزمایش نظامی مشترک خود را در پنج سال اخیر آغاز کردند.
این مانور نظامی که «سپر آزادی» نام دارند و قرار است ده روز ادامه داشته باشند.
واشنگتن و سئول همکاری نظامی خود را در پاسخ به آنچه که تهدید فزاینده پیونگ یانگ میخوانند، تشدید کردهاند. ارتش کرهشمالی روز یکشنبه دو موشک کروز استراتژیک را از یک زیردریایی در سواحل شرقی این کشور شلیک کرد.
این آخرین مورد از سری آزمایشهای تسلیحات ممنوعه کرهشمالی بوده است.
در اوایل این ماه، کرهجنوبی فاش کرد که نیروهای ویژه آنها قبلاً تمرینی را با شبیهسازی حملات دقیق آمریکا به تأسیسات کلیدی کره شمالی انجام داده بودند.