با گرم شدن سیاره فصل رشد برخی درختان «یک ماه افزایش یافته»
مطالعه نشان داد مدت زمانی که درختان در طول سال برگ خود را حفظ کردند حدود ۱۵ درصد بیش حوالی سال ۱۹۰۰ بود
مطالعه تازهای حاکیست که گرمایش زمین بر نحوه رشد درختان اثر گذاشته است.
محققانی که به روی درختان «چوبسخت» در شمال غربی ایالت اوهایو در آمریکا پژوهش میکنند میگویند که یک قرن گرمایش زمین، فصل رشد سالانه درختان را به طور متوسط یک ماه افزایش داده است.
دانشمندان در دانشگاه ایالتی اوهایو مشاهدات اخیر را با یادداشتهای دقیقی که یک کشاورز محلی از اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم به جا گذاشته مقایسه کردند.
آنها میگویند که این مطالعه سرنخی به دست میدهد که انواع مختلف درختان در آینده چطور با تغییر اقلیم دست و پنجه نرم خواهند کرد.
توماس میکِسِل که در شهر کوچک واسِئون در اوهایو مشغول زراعت بود از ۱۸۸۳ تا ۱۹۱۲ با دقت رشد درختان بومی، میزان بارندگی و دما را ثبت کرد.
زمین از زمان شروع انقلاب صنعتی، یعنی از حدود ۲۰۰ سال قبل تاکنون، ۱.۱ درجه سانتیگراد گرمتر شده است. محققان میگویند با توجه به این که بیشتر این گرمایش در دهههای اخیر اتفاق افتاده، مشاهدات میکِسِل به مثابه یک مجموعه دادههای تقریبا منحصر به فرد از دوران پیش از گرمایش است.
پروفسور کِلِن کالینگر-یوک نویسنده اصلی این مطالعه در بهار و پاییز سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ به واسئون سفر کرد تا هفت نوع درخت «چوبسخت» (متعلق به درختان پهنبرگ خزانکننده) را مطالعه کند.
او گفت که مدت زمانی که درختان در طول سال برگ داشتند حدودا ۱۵ درصد بیش از زمانی است که میکسل گزارش داده بود.
پروفسور کالینگر-یوک میگوید: «وضعیت چنان نیست که در گذشته بود، بلکه عمیقا متفاوت است. کش پیدا کردن فصل رشد برای یک ماه کامل تفاوت خیلی بزرگی است، چون صحبت از تغییرات فصلی است که اصولا در مدت زمانی کوتاهی اتفاق میافتند.»
نوع واکنش هر درخت به افزایش دما متفاوت بود – بیشتر آنها برای مدت طولانیتری در پاییز رنگ برگهای خود را حفظ کردند اما برخی زودتر در بهار جوانه زدند.
پیامد رشد طولانیتر درختان در طول سال هنوز روشن نیست.
درختان نقشی حیاتی در مکیدن دی اکسید کربن از اتمسفر دارند، و محققان گفتند که احتمال دارد دوره طولانیتر رشد به معنی جذب مقدار بیشتری از این گاز گلخانهای باشد. اما آنها هشدار میدهند که دمای بالاتری که نوسانات زیادی دارد ممکن است باعث ایجاد فشار بر درختان به شکلهایی که ما نمیشناسیم شود.
پروفسور کالینگر-یوک گفت که باید مطالعات بیشتری به روی انواع گونههای درختان انجام شود تا بتوان تاثیر درختکاری بر مهار تغییر اقلیم را بهتر درک کرد.
او گفت: «وقتی به یک استراتژی نسبتا کم هزینه برای مقابله با گرمایش فکر میکنیم، کاشتن تعداد زیادی درخت که دی اکسید کربن را از هوا خارج میکنند یک رویکرد خیلی خوب است، اما برای ترویج این نوع فعالیت ابتدا باید شواهدی از میزان سود آن داشته باشیم.»