جشنواره کن؛ از مارتین اسکورسیزی تا سینمای اجتماعی ایران

0 4


.

منبع تصویر، Getty Images

  • نویسنده, محمد عبدی
  • شغل, منتقد فیلم
  • در محل برگزاری جشنواره

جشنواره فیلم کن، که مهمترین جشنواره سینمایی جهان محسوب می‌شود، سه‌شنبه شب (۲۶ اردیبهشت، ۱۶ مه) افتتاح می‌شود؛ جشنواره‌ای که عکس سیاه و سفید جذابی از کاترین دونوو را در فیلمی از آلن کاوالیه (۱۹۶۸) برای پوستر امسال برگزیده و سینماگران زن بیشتری را در بخش مسابقه خود پذیرا شده است.

امسال یکی از اعضای «کلوب ۹» (۹ فیلمسازی که تا به حال دو نخل طلا برده‌اند)، ریاست هیأت داوران را برعهده دارد: روبن اوستلوند، فیلمساز برجسته سوئدی که سال قبل با فیلم دیدنی «مثلث اندوه» نخل طلا را برای دومین بار (پس از فیلم «مکعب» در سال ۲۰۱۷) به دست آورد.

با آن‌که جشنواره کن، هفتاد و ششمین دوره‌اش را جشن می‌گیرد، نخل طلا تنها از سال ۱۹۵۵ به این سو رسم شده و تاکنون تنها ۵۱ نخل طلا در بخش فیلم‌های بلند اهدا شده است. (بر خلاف تصور، نام جوایز دیگر در کن «نخل طلا» نیست و نخل طلا تنها به بهترین فیلم بلند و کوتاه داده می‌شود).

حالا در بخش مسابقه، کن لوچ یکی دیگر از اعضای «کلوب ۹» حضور دارد که اگر برای بار سوم برنده نخل طلا شود، اتفاقی تاریخی رقم خواهد خورد و برای اولین بار یک فیلمساز سومین نخل طلا را به خانه خواهد برد. «بلوط پیر» (که عنوان یک میخانه در فیلم است) نام تازه‌ترین اثر کن لوچ، فیلمساز بریتانیایی، است که باز با حال‌و‌هوای سیاسی همیشگی آثارش، این بار به روایت پناهجویان سوری اختصاص دارد.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.