جمهوری اسلامی ایران یک تبعه آلمانی را به اتهام «عکاسی از مراکز حساس» دستگیر کرد

0 30



یک روز پس از آن که آلمان برای چندمین بار طی ماه‌های اخیر از احضار سفیر جمهوری اسلامی در برلین خبر داد، رسانه‌های حکومتی ایران اعلام کردند که یک شهروند آلمانی دیگر در کشور بازداشت شده است.

پایگاه اینترنتی روزنامه «جام جم» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۲۷ دی گزارش داد که ماموران امنیتی ایران یک تبعه آلمانی را به‌دلیل گرفتن عکس از «مراکز حساس» نفتی در جنوب ایران بازداشت کردند.

این رسانه حکومتی هویت و تاریخ دستگیری این فرد را فاش نکرد، اما نوشت که او در شهر امیدیه استان خوزستان بازداشت شده است.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که آلمان همچون برخی دیگر از کشورهای اروپایی در ماه‌های اخیر خواستار خروج فوری شهروندان خود از ایران شده است.

همچنین مقام‌های برلین روز دوشنبه اعلام کردند که سفیر جمهوری اسلامی به وزارت خارجه آلمان احضار شده است.

این نخستین بار نیست که آلمان سفیر جمهوری اسلامی در برلین را احضار می‌کند. از زمان آغاز اعتراضات سراسری ایران پس از مرگ مهسا امینی، برلین همچون لندن و پاریس، چندین بار سفیر جمهوری اسلامی را در ارتباط با نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات احضار کرده است.

همچنین احضار اخیر در حالی صورت گرفته که سه روز پیش، آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان اعدام علیرضا اکبری، از شهروندان دوتابعیتی و معاون پیشین وزارت دفاع ایران، به اتهام جاسوسی برای بریتانیا را به شدت محکوم کرد.

دیگر کشورهای غربی نیز اعدام آقای اکبری را محکوم کردند و برخی از کشورها اعتراض خود به این اعدام را با احضار سفیر جمهوری اسلامی در پایتخت‌هایشان نشان دادند.

علاوه بر اعدام‌های اخیر در ایران، بازداشت اتباع خارجی از سوی جمهوری اسلامی به اتهام مشارکت در اعتراضات سراسری، روابط تهران و کشورهای اروپایی از جمله آلمان را با تنش روبرو کرده است.

این در حالی است که پیش از آغاز اعتراضات نیز جمهوری اسلامی دو شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی را دستگیر و محاکمه کرد.

جمشید شارمهد شهروند ایرانی آلمانی که بیش از دو سال پیش در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس دستگیر شد، پس از متهم شدن به‌دست داشتن در یک حمله مرگبار در ایران، با خطر مجازات اعدام روبه‌رو است.

ناهید تقوی دیگر شهروند آلمانی-ایرانی است که به اتهام‌های سیاسی به زندان محکوم شده است.

تنش‌ میان جمهوری اسلامی ایران و آلمان در حالی است که برلین یکی از کشورهای پیشنهاددهنده برگزاری نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره سرکوب‌ها در ایران بوده است.

در نتیجه برگزاری این نشست و تصویب یک قطعنامه در آن، کمیته بین‌المللی حقیقت‌یاب درباره بررسی وضعیت حقوق بشر در ارتباط با اعتراضات تشکیل شد.

همچنین در هفته‌های اخیر اعضای پارلمان آلمان با حمایت علنی از معترضان در ایران، خواستار افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی از جمله قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شدند.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.