جنگ اوکراین؛ دیدار زلنسکی از آلمان بعد از وعده بسته تسلیحاتی بزرگ
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شبانه وارد آلمان شد و مورد استقبال فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری این کشور قرار گرفت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای گفتگو با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری این کشور در برلین به سر میبرد. این اولین سفر آقای زلنسکی به آلمان از زمان تهاجم روسیه به اوکراین است.
این سفر یک روز پس از آن انجام شد که آلمان اعلام کرد تسلیحاتی به ارزش حدود سه میلیارد دلار به کییف میدهد.
اواخر امروز (یکشنبه)، جایزه افتخاری شارلمانی، که جایزه معتبری است به به ولودیمیر زلنسکی اعطا میشود. این جایزه به کسانی داده میشود که بیشترین تلاش را برای ترویج وحدت اروپا انجام میدهند.
از جمله برندگان قبلی این جایزه وینستون چرچیل، پاپ فرانسیس و بیل کلینتون هستند.
آقای زلنسکی هنگام ورود به آلمان در توییتی نوشت: «در برلین هستم. سلاح. بسته قدرتمند. دفاع هوایی. بازسازی. اتحادیه اروپا. ناتو. امنیت.»
آلمان روز شنبه از بزرگترین بسته کمک نظامی خود به اوکراین رونمایی کرد.
برلین اعلام کرد که تسلیحاتی به ارزش دو میلیارد و هفتصد میلیون یورو از جمله تانکهای لئوپارد و سیستمهای ضد هوایی به کییف خواهد داد.
به دلایل امنیتی، دولت آلمان جزئیات کمی در مورد دیدارهای امروز ولودیمیر زلنسکی منتشر کرده است اما او تا حالا با رئیس جمهوری آلمان ملاقات کرده است و انتظار می رود بعد با اولاف شولتس، صدراعظم این کشور گفتگو کند.
رسانههای آلمانی همچنین گزارش دادند که بعد از ظهر یکشنبه، ولودیمیر زلنسکی برای شرکت در مراسم اهدای جایزه شارلمانی به شهر آخن در غرب این کشور میرود.
هواپیمای رهبر اوکراین با اسکورت دو جنگنده نیروی هوایی آلمان وارد این کشور شد.
واتیکان اعلام کرد که مذاکرات روز شنبه پاپ فرانسیس و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین حدود چهل دقیقه به طول انجامید.
دیدار زلنسکی از ایتالیا
ولودیمیر زلنسکی،رئیسجمهوری اوکراین پیش از سفر به آلمان دیروز از ایتالیا دیدار کرد.
او در ایتالیا با سرجیو ماتارلا، رئیسجمهوری این کشور و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا دیدار کرد و با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان هم دیداری خصوصی داشت.
پاپ فرانسیسُ، رهبر کاتولیکهای جهان بارها گفته که واتیکان حاضر است بهعنوان میانجی در جنگ بین روسیه و اوکراین اقدام کند.
او پیشتر در ماه جاری میلادی گفت که وایتکان بر برنامه صلح کار میکند تا به جنگ پایان دهد و افزود که ماموریت «هنوز علنی نشد. وقتی علنی شد، درباره آن حرف خواهم زد.»
اما روابط بین اوکراین و واتیکان گاهی خوب نبوده.
اوت سال گذشته، پاپ به داریا دوپینا، دختر ناسیونالیست افراطی روس که در یک بمبگذاری خودرو کشته شد، اشاره و از او بهعنوان قربانی «بیگناه» جنگ یاد کرد. پس از آن، سفیر اوکراین در واتیکان دریک اقدام غیرمعمول از پاپ انتقاد کرد.
ملاقات پاپ و رئیسجمهور ی اوکراین ، اولین دیدار آنها پس از حمله روسیه به اوکراین است. آنها در سال ۲۰۲۰ دیدار کردند.
یوگنیا (سمت راست) که از پوتین در جنگ اوکراین حمایت میکند، روبان سنت جورج را به خود بسته، نمادی که توسط سربازان روسی در جنگ اوکراین استفاده شده
حمایت بسیاری از روستبارها از پوتین در آلمان
جوامع روسی در سراسر اروپا بر سر مساله جنگ اوکراین اختلاف نظر دارند و این دو دستگی در برلین در ماه مه یعنی زمانی که آنها شکست آلمان نازی را در جنگ جهانی دوم رقم زدند، بیشتر نمایان است.
خبرنگار بیبیسی در برلین میگوید بسیاری از روسهای مقیم آلمان به وضوح دلایل ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه برای جنگ اوکراین را باور دارند، به طوری که برخی از دیدگاههایشان عملاً مطابق روایتهایی است که تلویزیون دولتی روسیه در مورد جنگ اوکراین تبلیغ میکند اما برخی دیگر به همان اندازه با آن مخالف هستند.
الکساندر، یکی از کسانی است که به دلایل ولادیمیر پوتین برای جنگ در روسیه باور دارد. او که اهل روسیه است اما بیش از بیست سال است که در آلمان زندگی میکند، میگوید که معتقد است نیروهای روسی « در حال دفاع از دنباس، کریمه، خرسون و اودسا در برابر فاشیست ها» هستند. اینها از مناطقی است که در جنوب شرق اوکراین قرار دارند.
آنا، یکی دیگر از روس های مقیم آلمان، افزود: « این مناطق متعلق به روسیه هستند! روسیه آنچه را که متعلق به خود است پس میگیرد.»
الکساندر سپس یک جا سیگاری و یک جعبه تنباکو را نشان داد که با عکس پرتره آقای پوتین آنها را تزئین کرده بود.
الکساندر اقلام شخصی تزئین شده با پرترههای پوتین را نشان میدهد، او میگوید معتقد است روسیه در حال مبارزه با فاشیسم در اوکراین است
در مراسم بزرگ داشتی در برلین که از هشتم ماه مه آغاز شده و در آن آلمان هفتاد و هشتمین سالگرد رهایی خود از فاشیسم را جشن گرفته،گروههایی از روسها از بنای یادبود جنگ شوروی در پارک ترپتوور بازدید کردند.
یکی از آنها، جوان روسی به نام یوگنیا، گفت که «غرب بهطور جمعی و به ویژه آمریکا» شعلههای نئونازیسم در اوکراین را شعلهور میکنند.
یوگنیا از روبان سنت جورج استفاده میکرد، نمادی که توسط کرملین حمایت میشود و اغلب توسط نیروهای روسی که در اوکراین میجنگند استفاده میشود. مانند بسیاری از افراد حاضر در تجمع، او و دوستش پرچم شوروی را برافراشته بودند، زیرا برافراشتن پرچم روسیه ممنوع بود.
اما همه از چنین دیدگاههایی حمایت نکردند.
بنای یادبود مادر داغدار در انتهای دیگر پارک ترپتوور، نقطه ملاقات کسانی بود که می خواستند قربانیان فاشیسم را گرامی بدارند، بدون اینکه از دلایل ولادیمیر پوتین مبنی بر مبارزه با «فاشیست ها» در اوکراین حمایت کنند.
و بعضی از افرادی که در آنجا جمع شده بودند، روس بودند. کریل، یکی از آنها،گفت که او اکتبر گذشته از روسیه گریخت تا از فراخوانی به ارتش و اعزام برای جنگ در اوکراین خودداری کند.