جنگ روسیه-اوکراین؛ بریتانیا تانک چلنجر ۲ به کییف میفرستد
- نویسنده, جاناتان بیل، خبرنگار دفاعی و جزمین اندرسون
- شغل, بیبیسی
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که تانکهای چلنجر ۲ را به اوکراین می فرستد تا موضع این کشور را در جنگ با روسیه تقویت کند.
آقای سوناک روز شنبه در تماسی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، تایید کرد که تجهیزات و سیستمهای توپخانه بیشتری برای آن کشور ارسال خواهد کرد.
دفتر نخست وزیری بریتانیا گفت این اقدام نشاندهنده عزم بریتانیا برای تشدید حمایت از اوکراین است.
دولت بریتانیا قرار است ۱۴ تانک برای اوکراین ارسال کند. همچنین انتظار میرود حدود ۳۰ واحد توپخانهای سنگین و خودکششی AS90 نیز تحویل اوکراین شود.
آقای زلنسکی از بریتانیا تشکر کرده و گفته است که تصمیم برای ارسال تانکها «نه تنها ما را در میدان جنگ تقویت میکند، بلکه پیام درستی را برای دیگر متحدان ارسال میکند.»
او گفت که حمایت بریتانیا همیشه قوی بوده و «الان هم کاملا قاطع است».
شماره ۱۰ داونینگ استریت (ساختمان نخستوزیری) میگوید در جریان تماس تلفنی، آقای سوناک و آقای زلنسکی همچنین درباره پیروزیهای اخیر اوکراین و «نیاز به استفاده از این موقعیت با تسریع حمایت نظامی و دیپلماتیک جهانی» گفتگو کردند.
این خبر در حالی منتشر شد که روز شنبه ۱۴ ژانویه یک رشته حملات موشکی در سراسر اوکراین از جمله کییف، خارکف و اودسا انجام شد.
آقای سوناک گفت که تانکهای چلنجرتانک اصلی نبرد ارتش بریتانیا- به کییف کمک میکند تا نیروهای روسی را عقب برانند.
ریشی سوناک و ولودیمیر زلنسکی در کییف – نوامبر ۲۰۲۲
تانک چلنجر که در اواخر دهه ۱۹۹۰ ساخته شد، بیش از ۲۰ سال قدمت دارد، اما مدرنترین تانکی خواهد بود که در اختیار اوکراین قرار میگیرد. تانکها حفاظت بهتر و قدرت شلیک دقیقتری را برای اوکراین فراهم میکنند.
بریتانیا در روزهای آینده آموزش نیروهای مسلح اوکراین را برای استفاده از تانکها و سیستم توپخانهای آغاز خواهد کرد.
در حالی که این کمک به تنهایی باعث تغییری چشمگیر در توان نظامی اوکراین نمیشود، آنها امیدوارند که این اقدام بریتانیا الهامبخش کشورهای دیگر برای اهدای تجهیزات مدرنتر به اوکراین باشد.
توبیاس الوود، رئیس کمیته دفاعی پارلمان بریتانیا گفت که از «جدی شدن کمکهای سختافزاری بریتانیا به اوکراین» استقبال میکند، اما معتقد است که کمکهای بینالمللی «بسیار کند» بوده است.
او به بیبیسی گفت «این دقیقا همان چیزی است که روسیه از ما میخواهد – این که مردد بمانیم.»
«تا زمانی که به جلو گام برنداریم و از اوکراین حمایت نکنیم، روسیه کنار نخواهد رفت و این به معنای آن است که قلدر پیروز شده است.»
آقای الوود گفت که خواهان ایجاد یک کارخانه اسلحهسازی در شرق لهستان است که به اوکراین اجازه دهد در درازمدت سلاحهای خود را تامین کند.
در حال حاضر، لهستان قصد دارد ۱۴ تانک آلمانی لئوپارد خود را برای اوکراین ارسال کند.
اما این تانکها که تولید بیشتری دارند و تعدادی از ارتشهای اروپایی از آن استفاده میکنند، برای صادرات به اوکراین نیاز به مجوز آلمان دارند.
اوکراین امیدوار است که آمریکا هم تعدادی از تانکهای آبرامز خود را که از مهمات مشابه لئوپارد استفاده میکنند، ارسال کند.
اوایل ژانویه آلمان و ایالات متحده برای پیوستن به فرانسه در ارسال خودروهای جنگی زرهی به اوکراین توافق کردند؛ اقدامی که میتواند توانایی ارتش این کشور در میدان نبرد را تا حد قابل توجهی تقویت کند.
جان هیلی، وزیر دفاع کابینه سایه (حزب اصلی مخالف) در بریتانیا میگوید دولت برای ارسال تانکهای چلنجر به اوکراین «حمایت کامل حزب کارگر» را دارد.
آقای هیلی گفت «تانکهای مدرن در تلاش اوکراین برای پیروزی در نبرد در برابر تجاوز روسیه بسیار مهم هستند.»
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اخبار مربوط به تانکهای چلنجر گفت «همان طور که قبلا گفتهایم تسلیحات ارسالی، اهدافی قانونی برای حملات روسیه است.»
روز شنبه ارتش روسیه اعلام کرد که شهر دارای معدن نمک سولدار را پس از یک نبرد طولانی تصرف کرده و آن را گامی «مهم» برای حمله خود خواند.
یک سخنگوی ارتش روسیه گفت که این پیروزی به نیروهای این کشور اجازه میدهد تا به شهر باخموت نزدیک شوند و نیروهای اوکراینی را در آنجا عقب برانند.
اما مقامهای اوکراینی میگویند مبارزه برای سولدار همچنان ادامه دارد و روسیه را به «سر و صدای اطلاعاتی» متهم میکنند.