جهان خودرو؛ «ماشین هیدروژنی بامو به بازار میآید»
ماشین هیدروژنی بامو
این هفته در جهان خودرو: تصمیم بامو برای تولید انبوه ماشینهای هیدروژنی، شاسیبلند جدید خودروساز ایرانیتبار، خودروساز جدید چینی که محصولات لوکس الکتریکی میسازد و حراج ماشینی که از موتور هواپیما نیرو میگیرد.
بامو هیدروژنی
بامو میگوید اولین مدل هیدروژنی خود را تا پایان دهه جاری میلادی در حجمی انبوه تولید خواهد کرد. بورگن گولدنر، از مدیران پروژه ماشینهای هیدروژنی بامو این خبر را همزمان با آغاز آزمایش تعداد محدودی از این ماشینها اعلام کرد.
ماشین هیدروژنی از طریق ترکیب هیدروژن با اکسیژن هوا الکتریسیته تولید میکند. این ماشین هوا را آلوده نمیکند و با هر بار سوختگیری مسیری طولانیتر از ماشینهای الکتریکی حرکت میکند. ماشینهای هیدروژنی برخلاف ماشینهای الکتریکی به زمان زیادی برای شارژ باتری نیاز ندارند و در چند دقیقه سوختگیری میکنند.
ماشین هیدروژنی بامو در سال ۲۰۱۹ ساخته شد
بامو در سال ۲۰۱۹ یک مدل هیدروژنی براساس شاسیبلند X5 ساخت. این ماشین با هر بار سوختگیری میتواند تا ۵۰۴ کیلومتر حرکت کند. شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت این ماشین کمتر از شش ثانیه است و ۴۰۱ اسب بخار قدرت دارد. حداکثر سرعت ماشین ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است.
بامو حدود صد دستگاه از این ماشینها را برای آزمایش به شهرهای مختلف جهان خواهد فرستاد. آقای گولدنر میگوید بامو منتظر ساخت مراکز سوختگیری ماشینهای هیدروژنی است که قرار است زیرساخت آن توسط اتحادیه اروپا فراهم شود. قرار است در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مسیرهای اصلی، هر ۱۵۰ کیلومتر یک ایستگاه سوختگیری ساخته شود.
سوختگیری ماشینهای هیدروژنی تنها چند دقیقه طول میکشد
مدیران بامو معتقدند که ساخت باتری برای ماشینهای الکتریکی در آینده با محدودیتهایی روبرو خواهد شد و این محدودیتها فرصت را برای تولید ماشینهایی فراهم میکند که از سوختهای پاک دیگر مانند هیدروژن استفاده میکنند.
شاسیبلند کوپه منصوری
تنها هشت دستگاه از شاسیبلند جدید منصوری ساخته میشود
منصوری، خودروساز آلمانی که بنیانگذار آن ایرانیتبار است از محصول تازهای رونمایی کرد که براساس شاسیبلند بنز کلاس G ساخته شده است. از این ماشین که نامش منصوری گرونوس است تنها هشت دستگاه ساخته خواهد.
مهمترین تغییر نسبت به مدل معمولی بنز درهای ماشین است. منصوری درهای عقب را برداشته و لولای درهای جلو را طوری تغییر داده که در رو به عقب باز میشود. قطعات اضافهای که به گلگیرها و کاپوت اضافه شده، ظاهر ماشین را اسپرتتر کرده و چراغهای پرنور و یک بال روی سقف گذاشته شده است. مشتریان میتوانند ماشین را ضدگلوله هم سفارش دهند.
شاسیبلند جدید منصوری
رنگ بدنه و اتاق ماشین به سلیقه مشتری انتخاب میشود. ماشینی که منصوری عکس آن را منتشر کرده تودوزی سفید دارد و با رنگ طلایی و قطعات فیبرکربن تزیین شده است.
شاسیبلند جدید منصوری
موتور ماشین هم تقویت شده و قدرتش ۹۰۰ اسب بخار است. منصوری میگوید شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت این شاسیبلند ۳.۳ ثانیه است و حداکثر سرعتش به ۲۵۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است.
این دومین شاسیبلندی است که منصوری به این شیوه تغییر میدهد. این شرکت به تازگی یک لامبورگینی اوروس دو در ساخته که از آن هم تنها هشت دستگاه تولید میشود.
خودروساز لوکس چینی
جیلی کانسپتی از مدل کاملا الکتریکی گالاکسی نمایش داد
گروه خودروسازی جیلی با ایجاد یک زیرمجموعه تازه قصد دارد مدلهای الکتریکی و هیبرید-الکتریکی لوکس به بازار عرضه کند. نام این زیرمجموعه جدید گالاکسی است و قرار است در دو سال آینده هفت مدل تولید کند.
چهار مدل گالاکسی هیبرید-الکتریکی و سه مدل کاملا الکتریکی خواهد بود. اولین مدل که یک شاسیبلند هیبرید-الکتریکی است L7 نام دارد و در بهار آینده به بازار میآید. مدل دوم هم که تابستان آینده در چین فروخته خواهد شد، یک سدان هیبرید-الکتریکی به نام L8 است.
جیلی اطلاعات زیادی درباره مدلهای گالاکسی منتشر نکرده، اما با توجه به مدلهای هیبرید-الکتریکی موجود کارخانه پیشبینی میشود حداکثر سرعت این ماشینها ۲۰۰ کیلومتر در ساعت باشد و با باتری شارژ شده و باک پر بتوانند تا ۱۳۷۰ کیلومتر حرکت کنند.
اولین مدل گالاکسی یک مدل هیبرید-الکتریکی است که امسال به بازار میآید
جیلی در حال حاضر ماشینهای الکتریکی خود را تحت دو زیرمجموعه به نامهای جئومتری و زیکر میفروشد. محصولات جئومتری ارزان و مدلهای زیکر لوکس هستند. جیلی همچنین زیرمجموعه دیگری به نام لینکاندکو دارد که این شرکت هم ماشینهای هیبرید-الکتریکی میسازد.
ولوو و پلاستار، دو خودروساز سوئدی که ماشینهای الکتریکی میسازند هم زیرمجموعه جیلی هستند و این شرکت برای ساخت ماشینهای الکتریکی اسمارت با بنز همکاری میکند. جیلی همچنین مالک کارخانه لوتوس است که به تازگی اولین شاسیبلند الکتریکی خود را به بازار عرضه کرده است. شرکتی که تاکسیهای الکتریکی شهر لندن را میسازد هم زیرمجموعه این خودروساز چینی است.
گروه خودروسازی جیلی میگوید در سال گذشته میلادی بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه ماشین فروخت که حدود یک سوم آن الکتریکی یا هیبرید-الکتریکی بود.
حراج یک دیو
دیو در سال ۱۹۷۷ عنوان قویترین ماشین جهان را کسب کرد
هفته آینده یکی از ماشینهای مشهور دهه هفتاد میلادی حراج خواهد شد. ساخت این ماشین که نامش «دیو» است به دعوایی حقوق منجر شد که در نهایت باعث شد سازنده آن متواری شود.
ساخت ماشین در سال ۱۹۶۶ و توسط یک مهندس انگلیسی به نام پل جیمسون آغاز شد. آقای جیمسون یک موتور دست دوم هواپیما که ساخت رولزرویس بود خریده بود و قصد داشت با آن یک ماشین بسازد. او برای این موتور دوازده سیلندر که حجمش ۲۷ لیتر و قدرتش ۹۵۰ اسب بخار بود یک شاسی ساخت اما نتوانست برایش جعبه دندهای مناسب بسازد و از یک متخصص گیربکس به نام جان داد کمک گرفت. آقای داد بعدا شاسی و موتور را از مهندس انگلیسی خرید و ساخت ماشین را به تنهایی ادامه داد.
دیو
جان داد بدنهای فایبرگلاس برای ماشین سفارش داد که جلوپنجره رولزرویس داشت. دیو در سال ۱۹۷۳ رکورد سرعت ۲۹۴ کیلومتر در ساعت را ثبت کرد و موسسه گینس که رکوردهای جهانی را ثبت میکند در سال ۱۹۷۷ آن را قویترین ماشین جهان معرفی کرد. ماشین یک بار آتش گرفت و آقای داد ناچار شد دوباره آن را از نو بسازد.
دیو
ماشین به خاطر استفاده از موتور رولزرویس با نام این کارخانه ثبت شده بود اما رولزرویس از این کار راضی نبود در نهایت اختلاف دو طرف به شکایت رولزرویس از آقای داد منجر شد. دادگاهی که به این شکایت رسیدگی میکرد جنجالی شد و توجه رسانهها را جلب کرد. دادگاه در نهایت به نفع رولزرویس رای داد، اما آقای داد به رای قاضی توجه نکرد و به همین دلیل به شش ماه زندان محکوم شد و برای این که زندان نرود به اسپانیا گریخت.
جان داد در ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ در آستانه نود سالگی از دنیا رفت. او پیش از مرگ قصد داشت ماشین را به بریتانیا برگرداند و با آن رکورد سرعت ۲۰۰ مایل در ساعت (۳۲۲ کیلومتر در ساعت) را بشکند.