خانواده لوئی ارنو، شهروند فرانسوی زندانی در ایران: اتحادیه اروپا گام موثری برنداشته است
منبع تصویر، X – Comité de soutien de Louis Arnaud
لوئی آرنو در مسیر سفر دور دنیا در ایران بازداشت شد
وبسایت شبکه خبری یورونیوز در گزارشی در مورد لوئی ارنو، شهروند فرانسوی زندانی در ایران، گفتگویی با پدر و مادر او را منتشر کرده است.
به نوشته یورونیوز، این شهروند ۳۵ ساله فرانسه که در یک شرکت مشاوره مالی کار میکرد روز ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۲۲ توسط ماموران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تهران بازداشت شد و بیش از یک سال را در زندان اوین گذرانده است.
او در مسیر سفر دور دنیا وارد ایران شده بود.
ژان میشل آرنو، پدر او به یورونیوز گفته است که «لحظه دردناک» تماس تلفنی وزارتخارجه فرانسه با خبر بازداشت فرزندش و دلهره ناشی از آن را را به خاطر میآورد «زیرا میدانستیم او تنها در یک کشور بازداشت نشده، بلکه در ایران بازداشت شده است.»
به گفته او، قبل از این تماس تلفنی، چند روز بود که از فرزندشان خبری نداشتند اما از آنجا که پسرش قول داده بود که به محل تظاهرات اعتراضی در ایران نزدیک نشود، چندان نگران نشدند.
دو هفته پس از خبر دستگیری لوئی ارنو، از شماره موبایل او به مادرش تلفن شد و خانواده فکر کرد که شاید آزاد شده باشد اما «در واقع این طور نبود، همه چیز را صحنهسازی کرده بودند و مکالمه شنود و ترجمه میشد.»
والدین لوئی آرنو تاکید دارند که تمامی اتهامات حکومت ایران علیه پسرشان بیاساس است و او همراه گروهی از افرادی که مانند او با کولهپشتی به سفر رفته بودند بازداشت شد.
بعدا سایر بازداشت شدگان که ملیت ایرانی، لهستانی و ایتالیایی داشتند آزاد شدند اما مقامات ایران از آزاد کردن لوئی آرنو خودداری کردهاند.
اتهام او شرکت در تظاهرات ضد امنیتی و مشارکت در تبلیغات ضد حکومتی است اما والدینش تاکید دارند که «هیچ یک از این اتهامات صحت ندارد.»
ایران مقصد اول لوئی آرنو نبود بلکه او قبلا از ایتالیا، یونان، ترکیه، گرجستان و ارمنستان عبور کرده و به ایران رسیده بود.
سیلوی آرنو، مادر لوئی، گفته است که پسرش به سفر علاقه فراوانی داشت و هدفش از این سفر دور دنیا هم آشنایی با فرهنگهای دیگر بود. برنامه سفر قبلی او به خاطر شیوع کرونا ناتمام مانده بود.
به گفته خانواده آرنو، آنها در تلاش برای کسب آزادی پسرشان با تعدادی از نمایندگان پارلمان اروپا و خانواده اروپاییان دیگر بازداشتی در ایران تماس گرفتند اما از مقامات اتحادیه اروپا پاسخ مساعدی نشنیدند.

منبع تصویر، Getty Images
تجمع گروه مبارزه برای آزادی آرنو در پاریس – خانواده آرنو از اقدام موثر اتحادیه اروپا ابراز یاس کردهاند
گروگانگیری برای امتیازگیری سیاسی
به نوشته یورونیوز، در حال حاضر حدود ۱۲ اروپایی – که برخی از آنها دوتابعیتی هستند – در ایران زندانی هستند و در ماه سپتامبر، ژوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادثه اروپا، گفت که یک شهروند سوئدی که بیش از ۵۰۰ روز در ایران زندانی است در واقع یک دیپلمات اتحادیه اروپا بوده است.
براساس این گزارش، حکومت ایران با بازداشت شهروندان اروپایی، از آنها به عنوان امتیاز برای چانهزنی سیاسی با اروپاییان بهره میبرد.
در حال حاضر، سیسیل کوهلر، ژاک پاری و یک فرانسوی دیگر که هویت او فاش نشده در ایران زندانی هستند.
ژان میشل آرنو به یورونیوز گفته است «انتظار برای دیدن دوباره فرزندمان یک انتظار پایانناپذیر است که هیچ قاعدهای نمیتواند توجیهگر آن باشد..» او افزوده است: «این انتظار دشوار است اما باید ایمان و امید داشت، و ما از یک چیز اطمینان داریم، اینکه روزی بالاخره آزاد خواهد شد اما چه زمانی؟ این پرسش بزرگی است.»
با اینهمه، این خانواده معتقد است که دولت فرانسه برای آزادی فرزندشان هر آنچه را که ممکن بوده انجام داده است. اوایل سال جاری، دو شهروند زندانی فرانسوی یکی پس از گذراندن بیش از سه سال و دیگری هشت ماه در زندانهای ایران، سرانجام آزاد شدند.
در حال حاضر، دولت فرانسه به خانواده آرنو گفته است که نمیتواند اطلاعات چندانی به آنها بدهد و هشدار داده که حتی اگر مذاکراتی هم برای کسب آزادی فرزندشان در کار باشد، آنان را در جریان قرار نخواهد داد.
سیاست رسمی دولت فرانسه این است که برای کسب ازادی شهروندانش به گروگانگیرها باج ندهد اما نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی تحقیقی گفته است که دولت فرانسه خلاف این سیاست عمل کرده است.
یورونیوز در مورد رویکرد اتحادیه اروپا نسبت به ایران مینویسد که روز ۱۵ سپتامبر پارلمان اروپا برای بررسی اثربخش بودن اقداماتش علیه حکومت ایران «یک سال پس از کشته شدن مهسا امینی» جلسهای برگزار کرد.
ژوزف بورل در این جلسه گفت که “طی دوازده ماه گذشته تغییر آشکاری در روابط ما با ایران روی داده و اتحادیه اروپا ۹ دور تحریم متوالی تحریم علیه ایران تصویب کرده است.» او افزود: « روابط ما با ایران در نقطه پایینی قرار دارد، اما باید کانال های دیپلماتیک را باز نگه داریم.»
در مقابل، سیاستمداران دیگری مانند هانا نویمان، نماینده آلمان، عدم اقدام موثر توسط اتحادیه اروپا را محکوم کردهاند.
او اظهار داشت: “آقای بورل، زمان آن رسیده است که به وضوح بیان کنیم که سیاست ۴۴ سال گذشته اتحادیه اروپا در قبال ایران شکست خورده است.« او افزود: «تعامل با نمایندگان رژیم را متوقف کنید! با کسانی که از ایران آزاد دفاع میکنند گفتگو کنید.»
خانم نویمان همچنین در پیامی در اکس (توییترسابق) نوشت: «تا زمانی که سرکوب وحشیانه اعتراضات ایران ادامه دارد، ما نباید با نمایندگان رژیم مذاکره کنیم؛ در زمانی که سپاه پاسداران مردم خود را ارعاب میکند، باید آنها را در لیست تحریم قرار دهیم.»