خشم عمومی از مرگ مهسا امینی؛ حضور مردم در خیابانهای سنندج
گزارشها در شبکههای اجتماعی حاکی است که به دنبال خاکسپاری ژینا (مهسا) امینی شنبه ۲۷ شهریور تجمع های اعتراضی در سقز و سنندج برگزار شده است.
پس از برگزاری مراسم خاکسپاری ژینا (مهسا) امینی، در شهر سقز تجمع اعتراضی برگزار شد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی برای متفرق کردن مردم دست به تیراندازی و شلیک گاز اشکآور زدند.
در همین حال، تصاویری از تجمع اعتراضی مردم در خیابان های سنندج در اعتراض به مرگ ژینا (مهسا) امینی برگزار شده است. تصاویری از درگیری نیروهای انتظامی با شهروندان در میدان قدس سنندج منتشر شده است.
وب سایت حقوق بشری، هه نگاو میگوید به دنبال حمله نیروهای امنیتی به تجمعی اعتراضی در سنندج شماری «بطرز خشونت آمیزی» توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
در تصاویر منتشر شده از این اعتراضات صدا معترضان شنیده می شود که شعارهایی مانند «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» سر میدهند.
مقامهای دولتی در ایران هنوز اماری از مجروحان و بازداشت شدگان اعتراضات در سقز و سنندج منتشر نکردهاند.
فعالان مدنی میگویند، «دست کم هشت شهروند سنندجی» بر اثر اصابت گلوله جنگی و گلوههای ساچمهای زخمی شدهاند. طبق این گزارشها، «یک دختر نوجوان ۱۴ساله نیز در میان مجروحان است که به بیمارستان کوثر منتقل شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته دست.»
برخی از گزارشها حاکی که دهها نفز در شهر سنندج بازداشت شدهاند.
کم ۱۰۰ شهروند نیز بازداشت شدهاند
گزارشها در شبکه های اجتماعی حاکی است که مجروحان اعتراضات سنندج از ترس بازداشت به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند.
به گزارش و بسایت ههنگاو دستکم ۱۳ نفر در پی شلیک نیروهای امنیتی در سقز زخمی شدند و حال یکی از مجروحان را وخیم اعلام کرده است. طبق این گزارش دستکم هفت شهروند در جریان اعتراضهای روز شنبه در سقز بازداشت شدهاند.
مهسا امینی که همراه با خانوادهاش برای دیدار با خویشاوندان از سقز به تهران سفر کرده بود، روز ۲۲ شهریور ساعاتی پس از بازداشت به دست ماموران گشت ارشاد به کما رفت و پس از سه روز در بیمارستان جان باخت.
انتشار خبر ابتدایی مرگ مغزی مهسا امینی و سپس درگذشت او در بیمارستان به واکنشهای گسترده در خیابانها و شبکههای اجتماعی دامن زده است.
گروههای سیاسی از طیفهای مختلف، شخصیتهای سیاسی و چهرههای ورزشی به مرگ ژینا (مهسا) امینی واکنش نشان داده و آن را محکوم کردهاند.