خطر سویه جدید ویروس کرونا از سویه‌های دیگر بیشتر نیست

0 12



سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه ۱۸ مرداد گونه «ئی جی .۵» ویروس کرونا را که در حال حاضر به خصوص در آمریکا و چین شیوع پیدا کرده است یک «سویه قابل توجه» اعلام کرد و در عین حال خاطرنشان کرد که خطر آن برای سلامتی عموم بیشتر از سویه‌های دیگر نیست.

سرعت گسترش این سویه از ویروس کرونا بسیار بالا است و اکنون عامل بیش از ۱۷ درصد از موارد ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکا محسوب می‌شود. این سویه در چین، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و تعداد دیگری از کشورهای جهان نيز در حال شیوع است.

سازمان بهداشت جهانی در ارزیابی از میزان ریسک این سویه گفت:«مجموع اطلاعاتی که تاکنون جمع آوری شده است نشان می‌دهد که خطر این سویه برای سلامت عموم از سایر گونه‌های ویروس کرونا که منشاء آنها سویه اومیکرون است و شیوع آنها در نقاط مختلف جهان ادامه دارد بیشتر نیست.»

در بیانیه این نهاد خاطر نشان می شود که ارزیابی دقیق تر از میزان خطر این سویه جدید مستلزم تحقیقات بیشتر و ارزیابی همه جانبه‌تری است.

براساس آمارهای رسمی بیش از ۶.۹ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند. ولی پژوهش هایی که در مورد آمار مرگ‌های اضافه بر رقم متوسط سالانه در کشورهای مختلف جهان انجام شده است نشان می دهد که به احتمال فراوان تعداد قربانیان ویروس کرونا بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است.

تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ از ماه مارس ۲۰۲۰ که سازمان بهداشت جهانی این بیماری را یک بحران اضطراری جهانی اعلام کرد به بیش از ۷۶۸ میلیون نفر رسیده است.

مسئول بخش مقابله با کووید ۱۹ در سازمان بهداشت جهانی همزمان با انتشار این بیانیه گفت:«ضریب انتقال سویه ئی جی.۵ بالاتر است ولی از گونه‌های دیگر ویروس کرونا خطرناک تر نیست. ما در شدت بیماری ناشی از این سویه در مقایسه با سایر زیرمجموعه‌های سویه اومیکرون که از اواخر سال ۲۰۲۱ در حال شیوع بوده‌اند تفاوتی مشاهده نکرده‌ایم.»

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، از تعداد کثیری از کشورهای جهان که آمار مبتلایان به کووید ۱۹ را برای این نهاد ارسال نمی‌کنند انتقاد کرد.

او افزود اطلاعاتی که تاکنون توسط این نهاد جمع آوری و بررسی شده است نشان می‌دهد که فقط ۱۱ درصد از موارد بستری شدن در بیمارستان و انتقال به بخش مراقبت‌های ویژه مربوط به سویه «ئی جی.۵» هستند.

سازمان بهداشت جهانی در واکنش به کم کاری اکثر کشورهای جهان توصیه‌های جدیدی منتشر کرده است که علاوه بر تاکید بر ضرورت ادامه واکسیناسیون عمومی، از تمامی کشورهای عضو خواسته است آمارهای دقیق مربوط به ابتلا به کووید ۱۹ به خصوص تعداد مرگ و میر و موارد ابتلای شدید و بستری شدن بیماران را در اختیار این نهاد قرار دهند.

مسئول بخش مقابله با کووید ۱۹ در سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد که کمبود اطلاعات آماری به تنظیم سیاست‌های دقیق برای مقابله با این بیماری لطمه می زند.

او افزود:«حدود یک سال پیش به دلیل اشتراک بهتر آمارها ما از نظر واکنش به شیوع ناگهانی یک سویه جدید و حتی پیش بینی بالا رفتن موارد ابتلا در وضعیت بهتری بودیم. اما اکنون هم امکان پیش بینی بر مبنای الگوی شیوع ویروس در نقاط مختلف جهان و هم سرعت واکنش ما کاهش یافته است.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.