دادستان زاهدان اعدام دو زندانی، الیاس رئیسی و ایوب ریگی، محکوم به «قصاص» را تایید کرد
روز شنبه ۳ دی فعالان حقوق بشر خبر داده بودند که الیاس رئیسی و ایوب ریگی در زندان زاهدان اعدام شدهاند
مقامهای قضایی سیستان و بلوچستان اعدام دو زندانی را که به اتهام قتل محاکمه و به قصاص محکوم شده بودند، تایید کردند.
روز شنبه ۳ دی فعالان حقوق بشر خبر داده بودند که الیاس رئیسی و ایوب ریگی که در سالهای قبل به اتهام قتل بازداشت شده بودند، در زندان زاهدان اعدام شدهاند.
به گزارش سایت حقوق بشری هرانا الیاس رئیسی در سال ۱۳۹۹ و ایوب ریگی در سال ۱۳۹۸ به ظن قتل بازداشت شده بودند و در دادگاه به قصاص محکوم شدند.
مهدی شمسآبادی، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان روز دوشنبه ۵ دی با تایید اعدام این دو نفر گفت که اولیای دم مقتولان در این پروندهها حاضر به دادن رضایت نشدهاند و حکم هر دو زندانی روز شنبه اجرا شده است.
به گفته آقای شمسآبادی الیاس رئیسی «در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ فردی را به دلیل اختلافات خانوادگی به قتل رسانده بود».
دادستان زاهدان گفت «صلحیاران و اعضای شورای حل اختلاف استان تلاش بسیاری برای اخذ رضایت از اولیای دم انجام دادند اما اولیای دم بر اجرای حکم اصرار داشتند.»
این مقام قضایی سیستان و بلوچستان درباره پرونده ایوب ریگی هم گفته است که او «به دلیل اختلافات شخصی فردی را با سلاح جنگی به قتل رسانده بود».
به آقای شمسآبادی تلاشها برای گرفتن رضایت از خانواده مقتول به نتیجه نرسیده و «اولیای دم حاضر به رضایت نشدند».
به گزارش هرانا الیاس رئیسی ۲۸ ساله و ساکن شهر جالق شهرستان سراوان و ایوب ریگی ۳۷ ساله و ساکن زاهدان بود.
بر اساس گزارش این سایت این دو زندانی روز ۲۵ آذر به سلول انفرادی منتقل شده بودند.
انتقال زندانیان محکوم به اعدام به سلول انفرادی باعث نگرانی فعالان حقوق بشر و خانوادههای آنها از اجرای قریبالوقوع حکم میشود.
صدور و اجرای حکم اعدام در ایران همواره با انتقاد سازمانهای حقوق بشری و دولتهای غربی روبرو بوده اما با آغاز اعدام کسانی که در جریان اعتراضات جاری در ایران بازداشت شده بودند، توجه و انتقاد جهانی به این مسئله را دوچندان کرده است.
تاکنون حکم اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو نفر از بازداشتشدگان اعتراضات اجرا شده است. اعدام این دو نفر با موجی از واکنشهای داخلی و بینالمللی و انتقاد شدید از روند قضایی غیرشفاف و اجرای سریع حکم بدون حق انتخاب وکیل و دسترسی به پرونده، همراه شد.
در حالی که بیش از صد روز از اعتراضهای بعد از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد میگذرد، دهها نفر دیگر از بازداشتشدگان در این اعتراضات هم یا به اعدام محکوم شدهاند یا به دلیل اتهاماتی مانند محاربه در خطر محکومیت به اعدام هستند.
بر اساس آمار سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ در یک سال اخیر بیش از ۵۰۰ نفر در ایران اعدام شدهاند که بسیار بیشتر از آمار سال قبل از آن بوده است.