دادگاه انقلاب اهواز ۶ نفر را به اعدام محکوم کرد
در حالی قوه قضائیه می گوید شش متهم در اهواز به اعدام محکوم شده اند، پیش از این گزارشی از روند محاکمه آنها منتشر نشده بود
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، میگوید شش نفر از اعضای «جنبش نضال» از گروههای مخالف حکومت ایران از سوی دادگاه انقلاب در استان خوزستان به اعدام محکوم شدهاند. این حکم از سوی دادگاه بدوی صادر شده و قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است.
دادگاه انقلاب شهر اهواز این ۶ نفر را از اعضای گروه «حرکه نضال» شناخته که به گزارش خبرگزاری قوه قضائیه، در سالهای ۹۶ و ۹۷ در «شهادت مردم و نیروهای حافظ امنیت در استان خوزستان» دست داشتهاند.
این خبرگزاری حمله صورت گرفته به رژه نیروهای مسلح در اهواز در شهریور ۱۳۹۷ را به این افراد نسبت داده است.
بر اساس این گزارش افرادی که حکم اعدام علیه آنها صادر شده علی مجدم، محمدرضا مقدم، معین خنفری، حبیب دریس، عدنان غبیشاوی و سالم موسوی هستند.
خبرگزاری میزان در خبر خود بخشهایی از «اعترافات» محکومشدگان در دادگاه را منتشر کرده اما تا پیش از این از روند دادرسی و برگزاری دادگاه این افراد گزارش و اطلاعات دقیقی منتشر نشده بود.
در این گزارش دو نفر از محکوم شدگان به اعدام متهم شدهاند که «بارها به امارات سفر کرده» و «مبالغ مورد نظر برای عملیاتها را دریافت کردهاند».
خبرگزاری میزان میگوید متهمان به «اختلاف افکنی میان اقوام» هم متهم هستند و از قول یکی از آنها در دادگاه گزارش داده که از او خواسته شده بود «تا جهت اختلاف انداختن میان فارسها و عربها یک الاغ بیاورم و چفیه و عگال (سربند) ببندم و فیلم بگیرم و رهایش کنم و به حساب فارسها بیفتد».
ادامه محاکمه حبیب اسیود در تهران
حکومت ایران آقای اسیود را متهم کرده که در چندین بمبگذاری و همچنین حمله ۳۱ شهریور ۹۷ به رژه اهواز دست داشته
حبیب فرجالله چعب موسوم به حبیب اسیود رهبر سابق «جنبش نضال» که در جریان سفر به ترکیه به داخل ایران برده شد، در دادگاه انقلاب تهران در حال محاکمه است.
«جنبش نضال» هدف خود را دفاع از حقوق اقلیت عرب این کشور اعلام کرده اما جمهوری اسلامی ایران آن را یک گروه تروریستی توصیف می کند.
اتهام رهبر سابق این گروه «فساد فیالارض از طریق تشکیل و اداره جنبش نضال» و همچنین «طراحی و اجرای عملیاتهای تروریستی در خوزستان و تخریب اموال عمومی به قصد مقابله با نظام» است.
حکومت ایران آقای اسیود را متهم کرده که در چندین بمبگذاری و همچنین حمله ۳۱ شهریور ۹۷ به رژه اهواز دست داشته اما این گروه اما ادعای دخالت در عملیات مسلحانه را رد میکند.
در این حمله ۲۴ نفر از جمله ۱۸ نفر از نیروهای سپاه پاسداران کشته شدند.
سازمان های مستقل حقوق بشری درباره نقض حقوق متهم و پرهیز از اجرای قوانین مرتبط به آیین دادرسی در این دادگاه ها به طور پیوسته هشدار می دهند.