درگیری طالبان با پاکستان؛ راولپندی را به تغییر سیاست در افغانستان وا می‌دارد؟

0 22


  • نویسنده, جمشید یما امیری
  • شغل, روزنامه‌نگار
ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان (سمت چپ) در کویته مرکز ایالت بلوچستان

منبع تصویر، @PakistanFauj

توضیح تصویر،

ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان (سمت چپ) هفته گذشته از کویته مرکز ایالت بلوچستان دیدار کرد. ارتش پاکستان طالبان را به «حملات بي‌دلیل» مرزی متهم کرده است

مجموعه «ناظران می‌گویند» بیانگر نظر نویسندگان آن است. بی‌بی‌سی فارسی می‌کوشد در این مجموعه، با انعکاس دیدگاه‌ها و افکار طیف‌های گوناگون، چشم‌انداز متنوع و متوازنی از موضوعات مختلف ارائه دهد. انتشار این آرا و نقطه‌نظرها، به معنای تایید بی‌بی‌سی نیست.

وقتی طالبان برای دومین‌بار در۱۵ آگست ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند، بسیاری بدین باور بودند که پاکستان به‌ «عمق استراتژیک» در افغانستان دست یافته است. طالبان از بدو پیدایش، به‌عنوان نیروی نیابتی پاکستان مطرح بوده است. اما یک سال و شش ماه پس از برگشت به کابل، روابط دو طرف به تیره‌گی گراییده و مقامات پاکستان، طالبان را به «خودسری» و «ناآرام‌سازی» خط مرزی متهم می‌کنند. مرزبانان پاکستانی و طالبان در جریان یک ماه ۳ بار در «چمن» درگیر شده و در نتیجۀ حملات توپخانه‌ای تلفاتی به نیروهای دو طرف و غیرنظامیان وارد شده است.

تشدید حملات مرزی و بی‌نتیجه بودن مذاکرات مسوولان مرزی سبب شد که حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور روابط خارجی پاکستان به کابل برود و با مقامات طالبان نگرانی‌های کشورش دربارۀ ادامۀ حملات توپخانه‌ای و افزایش حملات تحریک طالبان پاکستان را مطرح کند. یک روز پس از آن‌که او در نشست رسانه‌ای در اسلام‌آباد سفرش به کابل را پردست‌آورد ارزیابی کرد، نیروهای مرزی دو کشور باردیگر در چمن درگیر شدند که در نتیجۀ آن دستکم یک تن جان باخته و ۱۶ تن دیگر زخم برداشتند.

برخلاف آن‌چه خانم ربانی ادعا می‌کند، سفر وی به کابل ناکام بود. هیچ یک از چهره‌های اثرگذار رژیم طالبان از جمله عبدالغنی برادر، معاون رئیس وزرا، محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع و سراج‌الدین حقانی، وزیر داخلۀ طالبان، حاضر به دیدار و گفتگو با او نشدند. از سرگیری حملات مرزی نیز حاکی از ناکامی مذاکرات خانم کهر در کابل است.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.