دهها نفر در جریان خشونتهای قومی در هند کشته شدند
ارتش هند میگوید با اعزام هزاران نیرو، عملیات خود برای کنترل اوضاع را آغاز کرده است اما دولت حاکم که در دست حزب ملیگرای هندو بیجیپی است به «اهمال و نادیدهگرفتن» اوضاع و انفعال برای پیشگیری از وقوع خشونتها در این منطقه متهم شده است
بنابر گزارش مقامها، دست کم ۳۰ نفر در جریان خشونتهای قومی در ایالت دورافتاده مانیپور هند کشته شدهاند.
خشونتها از چند روز پیش و در پی آن آغاز شد که اقوام بومی علیه اختصاص امتیازاتی به قوم اصلی این ایالت اعتراض کردند و به خیابانها ریختند.
در جریان این خشونتها مهاجمان به خانههای مسکونی حمله کردند، کلیساها و معابد را به آتش کشیدند و چندین خودرو را واژگون کردند و آتش زدند.
برخی از گزارشها تعداد کشتهشدگان را تا ۵۴ نفر برآورد کرده است.
آن طور که گزارش شده هزاران نیروی ارتش برای کنترل اوضاع به این ایالت اعزام شدهاند و همزمان حدود ۱۰ هزار نفر از خانههای خود رانده شدهاند.
روز شنبه – ۶ مه – گزارش شد که در بسیاری از مناطق این ایالت قوانین منع آمد و شد وضع شده و اینترنت در این مناطق قطع شده است.
همچنین گزارش شده که ایالتهای مجاور مانیپور – در شمال شرقی هند و مرز میانمار – تلاشها برای تخلیه دانشجویان غیربومی را از این ایالت آغاز کردهاند.
ارتش هند میگوید عملیات خود برای کنترل اوضاع را آغاز کرده است اما دولت حاکم که در دست حزب ملیگرای هندو بیجیپی است به «اهمال و نادیدهگرفتن» اوضاع و انفعال برای پیشگیری از وقوع خشونتها در این منطقه متهم شده است.
قوم مانیپور که دست کم ۵۰ درصد جمعیت این ایالت را تشکیل میدهد سالهاست که به دنبال کسب جایگاه قانونی برای خود بوده است.
دولت مرکزی هند برای اقوامی که به رسمیت شناخته شوند سهمیههای مختلفی چون فرصتهای شغلی، قبولی در دانشگاه و کرسی در حکومتهای محلی و ملی در نظر میگیرد. این امتیاز با هدف جبران خسارات از اقوام و اقلیتهای قومی است که به طور تاریخی سرکوب و از خدمات اجتماعی و حقوق قانونی همچون نمایندگی سیاسی قوم خود محروم ماندهاند.
اکنون تثبیت رسمی قوم مانیپوری به آنها دسترسی به زمین، مراتع و جنگلهای اجدادی و تاریخیشان را تضمین خواهد کرد و اختصاص سهمیهای از مشاغل دولتی و موسسات آموزشی را برای اعضای آن به دنبال خواهد داشت.
همین موضوع دیگر اقوام در ایالت مانیپوری را هراسان کرده که مبادا قوم اکثریت در این ایالت (قوم مانیپوری) در پی تصرف مناطق جنگلی که آنها به طور اجدادی میراثدار آن بودهاند وادارد.
روز سهشنبه گذشته هزاران نفر از اعضای این اقوام در اطراف ساختمانها و مناطق اداری دولتی این ایالت تجمع اعتراضی برپا کردند. این تجمعها با دعوت انجمن دانشجویان اقوام برگزار شد.
ادامه این تظاهرات در روز بعد (چهارشنبه) در مناطقی به خشونت کشیده شد و همین جرقه آغاز خونریزیهای قومی شد. هر دو طرف، یعنی اعضای قوم مانیپوری معترضان را آغازگر درگیریها خوانده و متقابلا معترضان هم تندروهای مانیپوری را مقصر خواندهاند.