دیدهبان حقوق بشر: امارات حدود ۲۷۰۰ پناهجوی افغان را که در بازداشت خودسرانه نگهداشته فوراً آزاد کند
اعتراض پناهجویان افغان در ابوظبی، اکتبر ۲۰۲۲
سازمان دیدهبان حقوق بشر مسئولان در امارات متحده عربی را متهم کرده که «بین ۲۴۰۰ تا ۲۷۰۰ افغان» را که واجد شرایط اسکان مجدد در کشورهای دیگر شناخته نشدهاند به مدت بیش از ۱۵ ماه در «بازداشت خودسرانه» نگهداشته است.
این افراد پناهجویانی هستند که پس از سقوط دولت پیشین به دست طالبان از کابل توسط هواپیماهای نظامی به امارات منتقل شدند تا قبل از انتقال به کشور پناهندهپذیر مدارک و شرایط شان طی مراحل شود.
این پناهجویان افغان در اردوگاهی موسوم به «شهر بینالمللی بشردوستانه» در دبی و همچنین در شهر ابوظبی بهسر میبرند. در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده است که بسیاری از افغانها در این اردوگاه از افسردگی و سایر بیماریهای روانی رنج میبرند، به مشاور حقوقی دسترسی ندارند و خدمات آموزشی ناکافی برای فرزندان خود دارند.
این نهاد از دولت امارات خواسته است که «باید فوراً بازداشتشدگان را آزاد کند و دسترسی به فرایندهای عادلانه و کارآمد برای تعیین وضعیت و نیازهای اساسی آنها» را فراهم کنند.
«شرایط پناهجویان سخت و وضعیتشان فلاکتبار است»
افغانهایی که از کابل به ابوظبی در اوت/آگوست ۲۰۲۱ تخلیه شدند
دولت امارات در زمان عملیات تخلیه از کابل در آگوست/اوت ۲۰۲۱ هزاران افغان را که با هواپیماهای آمریکایی و دیگر کشورها به این کشور تخلیه شده بودند را به ابوظبی، شهر بشردوستانه در دبی و همچنین شهر کارگران «تصمیم» جابجا کرد. مقامات امارات متحده عربی گفته که این کشور میزبان بیش از ۱۷ هزار مهاجر تخلیه شده پس از تسلط طالبان بر کابل که حدود ۸۷ درصد از آنها به کشور سومی اسکان داده شدهاند.
در حالی که بسیاری از این پناهجویان بعداً به آمریکا، کانادا و کشورهای دیگر اسکان داده شدند، اما تا حدود ۲۷۰۰ نفر از آنها تا ماه جنوری/ژانویه سال جاری در آنچه که دیدهبان حقوق بشر «بازداشت خودسرانه» خوانده در این محلها نگهداری میشود.
جوی شی، پژوهشگر دیدهبان حقوق بشر در امارات، گفت: «مقامات اماراتی هزاران پناهجوی افغان را برای بیش از ۱۵ ماه در شرایط سخت و فلاکتبار بدون امید به پیشرفت پروندههایشان محبوس کردهاند. آنها پس از تحمل ترومای شدید فرار از افغانستان، اکنون با گذشت بیش از یک سال در بلاتکلیفی بهسر میبرند و با آسیبهای بیشتری روبرو هستند.»
پناهجویانیکه با آنها مصاحبه شده، از محدودیتها در آزادی رفت و آمد، عدم دسترسی به تعیین وضعیت پناهندگی عادلانه و عدم دسترسی کافی به مشاوران حقوقی، و خدمات آموزشی ناکافی برای کودکان شان انتقاد کردهاند.
عکس از آرشیو: صدها افغان سال گذشته هنگام اعتراض به کندی روند وضعیت انتقال به کشورهای غربی
سازمان دیدهبان حقوق بشر گفته است «عدم حمایت روانی و اجتماعی، بسیاری از بزرگسالان و کودکان را با افسردگی مواجه کرده است و آنها از سایر شرایط سلامت روانی رنج میبرند. شرایط زندگی نیز به طور قابل توجهی بدتر شده است و زندانیان ازدحام بیش از حد، از پوسیدگی استخوان و هجوم حشرات رنج میبرند.»
در این گزارش آمده است که مقامات اماراتی قوانین بینالمللی و دستورالعملهای سازمان ملل را برای برخورد با پناهجویان و مهاجران رعایت نمیکنند.
در سال گذشته و چند ماه پس از عملیات خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان نیز صدها افغان پناهجو در امارات برای چند روز در اعتراض به کندی روند طی مراحل آنها تظاهرات کرده بودند.