روز چهارم مسابقات کشتی قهرمانی جهان، جای مدال طلا خالی است
خبرنگار اعزامی بیبیسی به بلگراد
در روز چهارم از مسابقات کشتی قهرمانی جهان، امین میرزازاده در وزن۱۳۰ کیلوگرم در نبرد برای طلا مغلوب حریف ترکیهایاش رضا کایالپ شد و نایب قهرمان جهان شد.
رضا کایالپ برای پنجمین بار قهرمان جهان میشود. به این ترتیب رقابت برای تیم ملی فرنگی ایران در این دوره از مسابقات با دو نقره و یک برنز به پایان رسید.
دو مدال دیگر را به ترتیب محمدرضا گرایی در ۶۷ کیلوگرم و هادی ساروی در ۹۷ به دست آوردند. این در حالی است که در نبود روسیه و بلاروس که به علت تحریم از شرکت در مسابقات منع شده بودند، همه چشمها به سوی تیم ملی فرنگی ایران، نایب قهرمان سال گذشته بود.
تیم فرنگی ایران بر اساس امتیازهایی که آورد چهارم جهان شد. بر این اساس تیمهای ترکیه قهرمان جهان، آذربایجان، نایب قهرمان و صربستان که میزبان مسابقات بود در جایگاه سوم به لحاظ کسب امتیاز قرار گرفتند.
بعد از شکستهای پیدرپی تیم ملی فرنگی ایران انتقادهای فراوانی به محمد بنا، سرمربی این تیم و کادر فنی او شده است چرا که به باور منتقدان آقای بنا مسابقات انتخابی برای تیم ملی برگزار نکرد و برای همین کشتیگیران را تنها بر اساس ملاک عملکردهای آنها در گذشته و تجربه آنها انتخاب کرد.
منتقدان میگویند فرنگیکاران ایران از نظر بدنی آمادگی نداشتند و مربی بدنسازی آنها خوب عمل نکرده است.
اما عبدالمحمد پاپی، ورزشکار ایرانی که برای تیم ملی آلمان کشتی میگیرد نظر دیگری دارد.
آقای پاپی، کشتیگیر ۶۳ کیلوگرم تیم ملی آلمان، که با روجا اسدی – خبرنگار اعزامی بیبیسی به بلگراد – گفتگو کرده معتقد است علیرقم این انتقادهها از تیم ملی فرنگی ایران و سرمربیاش، این تیم بسیار قوی است با کشتیگیران جوان و با استعداد که در اوج جوانی مجربند و مدال دارند.
آقای پاپی تنها ضعف کشتیگیران فرنگیکار ایران را در دفاع کردن و هنگام خاک میداند. او میگوید: «همه این کشتیگیران حتی قهرمان المپیک (محمدرضا گرایی) در مسابقه فینال بارانداز شدند در حالی که مثلا بعید بود گرایی با آن فیزیک بدنش در خاک بارانداز شود.
آقای پاپی میگوید هادی ساروی که قهرمان جهان است و محمدعلی گرایی، علیزاده و حتی علیرضا نجاتی همه در خاک ضعف داشتند.
به نظر او دلیل این ضعف این است که زمانی که این کشتیگیران وارد کشتی شدند و در نوجوانی شکل گرفتند، در قوانین کشتی فرنگی خاک نداشتیم و فقط سرپا بوده و مسئله خاک هم پایهای است.
آقای پاپی از حمید سوریان، قهرمان سابق کشتی و نایب رئیس فدراسیون کشتی نقل میکند که مربیان همواره خاک را با تیم ملی تمرین میکنند اما آنها تحت استرس و فشار بالای مسابقه ناخودآگاه به آنچه که در نوجوانی آموخته بودند برمیگردند و اشتباه میکنند.
آقای پاپی وضعیت روحی روانی اعضای تیم ملی کشتی فرنگی را هم در به دست نیاوردن نتیجه مورد انتظار دخیل میداند.
موضوع دیگری که توجه کشتیدوستان را در این رقابتها به خود جلب کرد، کشتیگیران ایرانی بودند که که زیر پرچم کشورهای دیگر مبارزه کردند؛ علی ارسلان که برای صربستان طلا کسب کرد و قهرمان جهان شد. عبدالمحمد پاپی هم برای آلمان کشتی گرفت و صباح شریعتی، دارنده مدال برنز المپیک ریو که برای تیم ملی آذربایجان روی تشک رفت.
این اولین بار بود که آقای پاپی خارج از ایران، با پرچم کشور دیگری مقابل یک ایرانی کشتی میگرفت.
او میگوید حس عجیبی بود که مربیانش را میدیده که حالا در طرف مخالف او نشسته بودند.
علی ارسلان هم پیشتر گفته بود که عاشق ایران است و هر جا که باشد ایرانی است. ارسلان گفت که هدفش فقط کشتی گرفتن است و ممنون صربستان است که این امکان را به او داده است که زیر پرچم آنها در مسابقات جهانی شرکت کند.
با به پایان رسیدن مسابقات فرنگی، رقابتهای کشتی آزاد از دو روز دیگر – پنجشنبه ۲۴ شهریور شروع میشود.
ایران قهرمان جهان در کشتی آزاد است و انتظار میرود مقام خود را در مسابقات امسال که در بلگراد صربستان برگزار میشود هم حفظ کند.