زمان برای مهار موجهای گرما و سیلابهای مرگبار تنگ است؛ نماینده ارشد آمریکا به چین میرود
در حالی که موج بیسابقه گرما نیمکره شمالی زمین را فرا گرفته و به عقیده کارشناسان، زمان برای مهار گرمایش زمین به سرعت میگذرد، نماینده ارشد آمریکا در امور تغییرات اقلیمی برای ازسرگیری گفتوگوها در این زمینه به پکن خواهد رفت.
سفر جان کری در روز یکشنبه ۲۵ تیر به پکن، سومین سفر او به پایتخت چین از زمان تصدی این مقام به شمار میرود.
چین و آمریکا، دو آلودهکننده اصلی کره زمین هستند و پکن نیز در هفتههای اخیر از موج تازه گرما در امان نمانده و دمای بسیاری از نقاط آن کشور به ۴۰ درجه سانتیگراد رسیده است.
آقای کری که تا روز چهارشنبه در پکن خواهد بود قرار است با شی ژنهوا، همتای چینی خود دیدار و گفتوگو کند.
این سفر در شرایطی انجام میشود که سفر مقامهای دولتی و کارآفرینهای بخش خصوصی آمریکا به چین در ماههای اخیر افزایش یافته است.
با این حال، این دو قدرت اقتصادی جهان تقریبا یک سال است که در مورد مسائل تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین تبادل نظر نکردهاند.
چین که بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانهای در جهان است گفته است تا سال ۲۰۳۰ به اوج انتشار این گازها میرسد اما قول داده تا پس از آن انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد و تا سال سال ۲۰۶۰ به شرایط «کربن صفر» برسد.
بر اساس اعلام نهادهای اروپایی و آمریکایی، ماه گذشته میلادی گرمترین ماه کره زمین بود و همچنین بر اساس دادههای اولیه سازمان جهانی هواشناسی، هفته اول ماه جاری میلادی نیز، گرمترین هفته کره زمین ثبت شد.
در حالی که در ژاپن، دولت پیشبینی کرده دمای هوا در شرق این کشور به ۳۹ درجه برسد و از مردم خواسته است مراقب خود در برابر گرما باشند، در آمریکا، دهها میلیون آمریکایی از کالیفرنیا تا تگزاس، از گرمای شدید رنج میبرند.
در فینیکس مرکز ایالت آریزونا، در جنوب غربی آمریکا، روز شنبه برای شانزدهمین روز پیاپی بیشینه دما، بالای ۴۳ درجه سانتیگراد ثبت شد و هواشناسان انتظار دارند که دمای این شهر به ۴۶ درجه نیز برسد.
در اروپا نیز، مرکز هواشناسی ایتالیا اعلام کرد که نسبت به «شدیدترین موج گرما در تابستان و همچنین یکی از شدیدترین موجهای گرما در همه دورانها» نگران است.
در این میان، دگرگونی اقلیمی به گسترش خشکسالی در بخشهای بزرگی از جهان و در عین حال بارشهای ناگهانی و سیلابهای سهمگین و نابودکننده نیز منجر شده است.
در تازهترین این حادثهها، بارشهای سنگین روزهای گذشته در کره جنوبی به کشته شدن دستکم ۳۲ نفر انجامید.
در هند نیز بیش از ۱۰۰ نفر در سیل و رانش زمین ناشی از بارانهای موسمی جان خود را از دست دادهاند. بیشتر سیلهای هند در دو هفته اخیر در بخشهای شمالی کشور رخ داده و بخشهایی از دهلینو پایتخت هند نیز زیر آب رفت.
در آمریکا نیز، ایالت ورمانت در شمال شرقی این کشور در روزهای اخیر تحت تاثیر سیل «تاریخی و فاجعهبار» ناشی از بارانهای موسمی قرار گرفت.
این سیل به هزاران خانه، کسب و کار و جاده آسیب رسانده و برخی از ساکنان را آواره کرده است.
مرگ ناشی از غرق شدن یک مرد ۶۳ ساله در خانه خود از سوی مقامهای بهداشتی تایید شده است. با این حال، ساکنان ورمانت خود را برای دور دیگری از طوفانهای شدید در این ایالت که قرار است از روز پنجشنبه آغاز شود، آماده میکنند.