«زن، زندگی، آزادی» در جشنواره گوتنبرگ

0 13


  • نویسنده, محمد عبدی
  • شغل, منتقد فیلم – محل برگزاری جشنواره
زر امیرابراهیمی ریاست هیأت داوران جایزه دراکن (اژدها) را به عهده داشت، جشنواره فیلم گوتنبرگ، فوریه ۲۰۲۳

منبع تصویر، Gothenburg Film Festival

توضیح تصویر،

زر امیرابراهیمی ریاست هیأت داوران جایزه دراکن (اژدها) را به عهده داشت، جشنواره فیلم گوتنبرگ، فوریه ۲۰۲۳

جشنواره جهانی فیلم گوتنبرگ که یکشنبه شب، شانزدهم بهمن، به کار چهل و ششمین دوره اش پایان داد، مهمترین جشنواره فیلم کشورهای اسکاندیناوی و از بزرگ ترین جشنواره های سینمایی اروپاست که امسال میزبان بیش از دویست و پنجاه فیلم از هشتاد کشور جهان بود.

جشنواره گوتنبرگ معمولاً هر سال میزبان چند فیلم از سینمای ایران بوده است، امسال اما این جشنواره نگاه متفاوتی را در پیش گرفت: حمایت از مردم و هنرمندان ایرانی ای که برای رسیدن به حقوق اولیه انسانی خود دست به مبارزه زده اند؛ با برگزاری یک جلسه ویژه برای جنبش آزادی خواهانه مردم ایران و نمایش فیلم هایی حول و حوش این محور.

زر امیرابراهیمی امسال ریاست هیأت داوران جایزه دراکن (اژدها) را به عهده داشت؛ جایزه ای که به بهترین فیلم کشورهای اسکاندیناوی تعلق می گیرد و در واقع مهمترین بخش این جشنواره محسوب می شود و جایزه نقدی هنگفتی هم دارد.

در برنامه ای ویژه که پیش از نمایش فیلم تفریق ساخته مانی حقیقی اجرا شد، زر امیرابراهیمی که با فیلم عنکبوت مقدس خوش درخشید و جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن را به دست آورد، مانیفستی را قرائت کرد که در آن به حق و حقوق زنان و مبارزه آنها برای آزادی در ایران پرداخته شده بود و پس از آن فهرست بلندبالایی شامل نام صد و هفتاد و سه نفر از فیلمسازان و هنرمندانی که طی ماه های اخیر به زندان افتاده اند قرائت شد؛ از جعفر پناهی، محمد رسول‌اف و ترانه علیدوستی تا دانشجویان هنر و سینما که جملگی طی این ماه ها طعم بازداشت را چشیده اند و هم اکنون در زندان هستند یا به قید وثیقه آزاد شده اند. نام تک تک این افراد و عنوان کاری آنها بر روی پرده به شکل عنوان بندی فیلم ها ظاهر شد و زر امیرابراهیمی با لحنی که به یک پرفورمنس شباهت داشت، نام تک تک آنها را خواند؛ بیست دقیقه ای که چشمان مخاطبان حاضر در تالار را تر کرد.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.