سازمان ملل میگوید برای مبارزه با قحطی در افغانستان به ۸۰۰ میلیون دلار بودجه فوری نیاز دارد
توزیع کمک سازمان غذایی جهان در قندهار (عکس آرشیویی)
سازمان غذایی جهان روز دوشنبه اعلام کرد که برای کمک به افغانستان که در معرض بالاترین خطر قحطی قرار دارد، به ۸۰۰ میلیون دلار کمک اضطراری برای شش ماه آینده نیاز دارد.
پس از تسلط طالبان، برخی سازمانهای امدادی به حمایت غذایی، آموزشی و مراقبتهای بهداشتی در افغانستان ادامه دادهاند. اما توزیع کمکها به شدت تحت تأثیر فرمان طالبان در دسامبر گذشته قرار گرفته که زنان را از کار در سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی منع کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که سازمان غذایی جهان که یک آژانس وابسته به سازمان ملل است گفته است: «گرسنگی فاجعه بار پشت دروازهها در افغانستان را میزند و اگر حمایتهای بشردوستانه پایدار نباشد، صدها هزار افغان بیشتر برای زنده ماندن به کمک نیاز خواهند داشت.»
در همین حال، کارکنان سازمان ملل متحد میگویند به رسم اعتراض به منع کار همکاران زن در سازمان ملل تا ششم ماه می/مه در دفتر کار خود حاضر نخواهند شد.
در حال حاضر برخی نهادهای مذهبی و اسلامی نیز در امر کمکرسانی به افغانستان مشارکت دارند
سازمان ملل متحد میگوید سه هزار و ۳۰۰ کارمند سازمان ملل در واکنش به ممنوعیت طالبان در خانه ماندهاند.
برخی کارکنان دفاتر نمایندگیهای سازمان ملل در افغانستان به رسانههای محلی گفتند که مهلت نرفتن به دفاتر تا ۲۶ روز دیگر، ۶ می/مه تمدید شده است.
اعتراض کارکنان مرد برای «همبستگی» با همکاران زن است که هفته گذشته طالبان آنها را برای کار در سازمان ملل ممنوع کرد.
برخی از کارمندان اداری سازمان ملل نیز گفتهاند که از خانه کار میکنند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در توییتر نوشت که وجود کارکنان زن در کار این سازمان به ویژه امداد رسانی کاملا ضروری هستند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پنجشنبه گذشته یک جلسه اضطراری برگزار کرد و خواستار لغو این ممنوعیت شد.
روز شنبه اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد این تصمیم ناقض قوانین بینالمللی است و هشدار داد که در صورت ادامه تبعیض جنسیتی در کمکهای بشردوستانه به افغانستان تجدید نظر خواهد کرد.