سربازرس سیگار: طالبان احتمالا به کمکهای آمریکا به مردم افغانستان دستبرد میزنند
سیگار: طالبان احتمالا کمکهای آمریکا به مردم افغانستان را میدزدند
جان سوپکو، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان به مجلس نمایندهگان آمریکا گفته است که طالبان احتمالاً کمکهای آمریکا را که برای مردم افغانستان در نظر گرفته شده است، مورد دستبرد قرار میدهند.
آقای سوپکو که در جلسه کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا درباره خروج آمریکا از افغانستان صحبت میکرد، گفت: «من نمیتوانم به این کمیته و مالیاتدهندگان آمریکایی اطمینان دهم که ما در حال حاضر به طالبان کمک مالی نمیکنیم، و نمیتوانم به شما اطمینان دهم که طالبان به پولها دستبرد نمیزند.»
او گفت:«من به طالبان اعتماد ندارم، اطلاعاتی که ما دریافت میکنیم این است که طالبان در حال حاضر کمکهای مالی را به سمت خود منحرف میکنند».
همزمان با حضور آقای سوپکو در این جلسه استماعیه، سیگارگزارش تازه نیز منتشر کرده که درآن به دریافت اسناد جدیدی مبنی بر سرقت دهها میلیون دلار از سوی مقامات دولت سابق افغانستان و انتقال آن از طریق کشورهای آسیای میانه به صورت نقد و طلا به بیرون از این کشور، اشاره شده است.
سیگار در عین حال گزارش داده است که یک مقام ارشد دولت پیشین افغانستان را بر اساس قانون پاسخگویی حقوق بشر برای اعمال تحریم علیه او معرفی کرده است.
آقای سوپکو در این نشست از عدم همکاری وزارت دفاع ، امور خارجه و اداره توسعه بینالمللی این کشور به دلیل عدم همکاری در تحقیقات این نهاد، به شدت انتقاد کرد.
آقای سوپکو گفت «به دلیل امتناع همکاری از سوی وزارت دفاع ، وزارت خارجه و ادره توسعه بینالمللی آمریکا، بخش قابل توجهی از کار تحقیقاتی سیگار، به تاخیر افتاده است».
ایالات متحده حدود ۲ میلیارد دلار کمکهای بشردوستانه را به افغانستان اختصاص داده است
آقای سوپکو خاطرنشان کرد که ایالات متحده حدود ۲ میلیارد دلار کمکهای بشردوستانه را به افغانستان اختصاص داده است و قرار است ۳.۵ میلیارد دلار دیگر از طریق یک صندوق بینالمللی به افغانستان فرستاده شود.
اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان در ابتدا وظیفه نظارت بر مخارج ایالات متحده در افغانستان را داشت اما اکنون بر نظارت بر بیش از ۸ میلیارد دلار بودجه ایالات متحده برای کمک به افغانستان از زمان خروج در سال ۲۰۲۱ از این کشور، تمرکز دارد.
بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان گفت: «من یک جنگجوی گرسنه طالبان را در تلویزیون ندیدهام، به نظر میرسد که آنها خنگ و خوشحال هستند. آنچه میبینم در تصاویر کودکان گرسنه افغان هستند. اگر هدف کمک به مردم افغانستان است، ما باید نظارت موثری داشته باشیم.»
برخی از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا گفتهاند که افتادن پولهای مالیات دهندگان این کشور بدست طالبان «ترسناک» است. به قول آنها «این میلیاردها دلار پول خزانه داری ایالات متحده است که باید در داخل آمریکا به مصرف برسد اما به افغانستان میرود».
بازرس ویژه آمریکا: من یک جنگجوی گرسنه طالبان را در تلویزیون ندیدهام، به نظر میرسد که آنها خنگ و خوشحال هستند
شماری از جمهوریخواهان در نشست سیاستهای جوبایدن را در این زمینه مورد انتقاد قرار دادند و گفتند که اهتزار پرچم طالبان در کابل میراث او است.
اما جیمی راسکین، نماینده مریلند توافق دوحه ۲۰۲۰ دونالد ترامپ و تصمیم او برای آزادی زندانیان طالبان را به عنوان بخشی از این توافق، مقصر دانست.
او گفت: «همکاران جمهوریخواه من از دیدن فیل در میدان امتناع می ورزند: تصمیم فاجعه بار پرزیدنت ترامپ برای برکناری دولت افغانستان و مذاکره مستقیم با طالبان.»
نیکول آنجرلا، بازرس آژانس توسعه بینالمللی در این نشست اعتراف کرد که موانع مهمی در رساندن غذا به شهروندان افغان وجود دارد، و خاطرنشان کرد که سازمان ملل عملیات را در آنجا متوقف کرده است، در حالی که طالبان از کار کردن زنان در این نهاد جلوگیری میکند.
در همین حال، دایانا شاو، بازرس کل وزارت امور خارجه گفت که در حالی که ۱۲۴هزار نفر از زمان خروج ایالات متحده از افغانستان تخلیه شده، سوالات هنوز بی پاسخ مانده است. او گفت که هنوز ۱۵۲هزار درخواست ویزای مهاجرت ویژه (SIV) در حال بررسی است.
رابرت استورچ، بازرس کل وزارت دفاع آمریکا خروج از افغانستان را «یک شکست استراتژیک» خواند.
او گفت با وجود سرمایه گذاری ۲ تریلیون دلاری و قربانی ۲۴۰۰ نظامی آمریکایی، نیروهای افغان تقریباً بلافاصله شکست خوردند.
آقای سوپکو گفت که توافق ۲۰۲۰ دوحه، رئیس جمهور سابق ترامپ و طالبان در یک جدول زمانی برای ایالات متحده انجام شده بود وعقبنشینی پرزیدنت بایدن مشکلات را تشدید کرد.
جان سوپکو: عقب نشینی بی برنامه بایدن از افغانستان مشکلات را تشدید کرده است
«سرقت میلیونها دلار پول نقد و شمش طلا از سوی مقامات دولت پیشین افغانستان»
بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان در گزارش جدید خود به اعضای مجلس نمایندگان آمریکا همچنین گفته است که اخیرا تعداد قابل توجهی اسناد جدید از یک منبع محرمانه بدست او رسیده است که در حال تحقیقات مقدماتی روی آنهاست.
او گفت این اسناد حاوی اطلاعات تفصیلی مبنی بر سرقت دهها میلیون دلار وجوه نقدی که به این صورت پول و شمشهای طلا از طریق تاجیکستان، ازبکستان و سایر کشورها از افغانستان خارج شده است.
آقای سوپکو گفته است که این وجوه به صورت سازماندهیشده، سیستماتیک و به کمک و نفوذ برخی از اعضای برجسته دولت سابق از افغانستان خارج ساخته شده که به اسرع وقت نتایج آن را با نمایندگان مجلس شریک خواهد کرد.
هر چند در این گزارش اسمی از کسی برده نشده ولی گفته شده است که یک مقام ارشد دولت پیشین افغانستان بر اساس قانون پاسخگویی حقوق بشر جهانی (Magnitsky) برای ثبت در فهرست تحریمها معرفی شده است.
بر اساس این گزارش این مقام برجسته، سابقه گسترده در بدست آوردن قراردادهای دولتی و دارای روابط تجاری مشکوک با یک مقام عالی رتبه تحریم شده روسیه دارد.
قانون جهانی ماگنیستکی سال ۲۰۱۶ به ایالات متحده اجازه می دهد تا آن دسته از مقامات دولتی خارجی را در سراسر جهان که متخلفان حقوق بشر باشند، تحریم کند، دارایی های آنها را مسدود بسازد و از ورود آنها به ایالات متحده جلوگیری کند.
اظهارت این مقام آمریکایی در حالی مطرح می شود که قرار است سازمان ملل در روزهای آینده نشستی را برای بررسی موضوع به رسمیت شناختن حکومت طالبان در دوحه قطر برگزار کند.