سوزاندن قرآن؛ تظاهرات صدها نفر در عراق در واکنش به گزارشهای قرآنسوزی در دانمارک
در پی انتشار گزارشهای مربوط به قرآنسوزی در دانمارک توسط یک گروه دستراستی، صدها نفر در بغداد، پایتخت عراق تظاهرات کردند. چند هفته پیش هم قرآنسوزی در سوئد واکنش شدید برخی از کشورهای اسلامی را برانگیخت.
نیروهای امنیتی عراق پس از چند ساعت معترضان را از میدان تحریر در مرکز پایتخت متفرق کردند. مقتدی صدر، روحانی قدرتمند شیعه خواستار برگزاری این تظاهرات شده بود. او پیشتر هم بهدلیل قرآنسوزی در سوئد، تظاهرات اعتراضی در این کشور راه انداخته بود.
یک گروه دستراستی افراطی دانمارکی ویدئویی از سوزاندن کتابی بیرون از سفارت عراق در کپنهاک، پایتخت دانمارک منتشر کرده بود که به گفته آنها قرآن بوده. پلیس دانمارک تایید کرد که یک کتاب سوزانده شده است اما نگفته است که آیا این کتاب قرآن است یا خیر.
خواسته رهبر ایران از سوئد
در همین رابطه آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران از دولت سوئد خواسته است که مردی را که قرآن را در استکهلم سوزاند، برای مجازات به کشورهای اسلامی تحویل دهد.
آقای خامنهای گفته است علمای مسلمان در اینکه این مرد باید به «اشد مجازات» برسد، اتفاق نظر دارند.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که یک پناهجوی عراقی در سوئد روز پنجشنبه در استکهلم قرآنی را لگدکوب کرد. این اتفاق تنها چند هفته پس از سوزاندن قرآن رخ داد.
ماجرای سوزندان قرآن چه بود؟
همزمان با عید قربان در روز ۲۸ژوئن سال جاری، فردی که گفته میشود عراقی است نسخهای از قرآن را به آتش کشید. بر اساس گزارشها این فرد صفحات قرآن را پاره کرد و صفحاتی از نسخهای از قرآن را در آتش سوزاند.
نزدیک به ۲۰۰ نفر برای تماشا و از جمله عدهای برای اعتراض به آتشزدن قرآن جمع شده بودند. یک مرد هم که در جریان این برنامه سنگ پرتاب کرد، توسط پلیس دستگیر شد.
پلیس سوئد پیشتر با درخواست سوزاندن قرآن مخالفت کرده بود اما در نهایت دادگاه به دلیل «آزادی بیان» اجازه انجام آن را داد.
دادگاه گفت که ملاحظات امنیتی نباید باعث شود آزادیهایی که در قانون اساسی وجود دارد، محدود شود.
این موضوع واکنشهای گسترده کشورهای اسلامی را برانگیخت. ایران، افغانستان، عراق، پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه، مصر، بحرین، تونس، و مراکش از جمله کشورهایی بودند که این عمل را محکوم کرده و آن را «جنایت» خواندند.