سپاه پاسداران: دو نفتکش خارجی در خلیج فارس توقیف شدند
نیروی دریایی سپاه پاسداران از توقیف دو نفتکش خارجی با «یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق» خبر داد.
به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی سپاه، محمدشریف شیرعلی، جانشین فرمانده منطقه سوم نیروی دریایی سپاه درباره توقیف دو فروند شناور خارجی گفته «نفتکشهای حامل سوخت قاچاق با پرچمهای کشورهای پاناما و تانزانیا با نامهای تجاری “استیون” و “کرون” بودند».
او گفت در دو روز گذشته این دو نفتکش با دستور مقام قضایی توقیف شدند و آنها «به صورت سازمان یافته مبادرت به قاچاق نفت گاز جمهوری اسلامی در خلیج فارس می کردند».
محمدشریف شیرعلی گفته نفتکشها به بندر ماهشهر منتقل شدند و ۳۷ خدمه نفتکشها تحویل «مقام قضایی» شدند.
در این اطلاعیه توضیح بیشتری درباره چگونگی قاچاق نفت ایران، هویت افراد بازداشتی و مقصد نفتکشها داده نشده است.
پیش از این مقامهای ایرانی هشدار داده بودند که در صورت تخلیه نفت نفتکش «سوئز راجان» که آمریکا بیش از سه ماه پیش در راستای تحریمهای ایران توقیف کرده بود، دست به اقدامی «تلافیجویانه» خواهند زد.
نفتکش «سوئز راجان» سیام ماه مه (نهم خرداد) در گالوستون، هشتاد کیلومتری هوستون، توقیف شد.
پیشتر، ائتلاف نیروهای دریایی مورد حمایت غرب در خاورمیانه به کشتیهایی که میخواهند از تنگه هرمز عبور کنند هشدار داده بود تا حد ممکن از آبهای سرزمینی ایران فاصله بگیرند.
نیروی دریایی آمریکا اخیرا حضور خود را بار دیگر در آبهای خاورمیانه افزایش داده است.
ماجرای جنجالی سوئز راجان چیست؟
چند روز پیش تخلیه محموله نفت سوئز راجان از سوی مقامات رسمی تایید شد.
پیش از این نمایندگان کنگره آمریکا از جو بایدن و دولت او خواسته بودند سریعا برای انتقال محموله نفت توقیفشده ایران اقدام کند.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه اواخر تیرماه گفته بود که «دوران بزن در رو تمام شده. واقعا اگر بزنند، میخورند و باید منتظر آن باشند.»
او همچنین گفته بود: «اکنون اعلام میکنیم هر شرکت نفتی آمریکایی بخواهد نفت ما را از این نفتکش تخلیه کند، آن را مسئول میدانیم همچنان که آمریکا را هم مسئول میدانیم.»
آمریکا میگوید اعزام این نیروها بخشی از واکنش به اقدام ایران در توقیف نفتکش خارجی است. این نیروها به منطقه تحت پوشش فرماندهی مرکزی ایالات متحده یا سنتکام در خاورمیانه اضافه شدند.
آمریکا هدف از تقویت نیروی نظامی در منطقه خلیج فارس را حمایت از امنیت دریایی تجارت نفت و مقابله با توقیف نفتکشها از سوی ایران عنوان کرده است.
ارتش آمریکا میگوید ایران در دو سال گذشته نزدیک به ۲۰ فروند کشتی با پرچم بینالمللی را در منطقه توقیف کرده یا تلاش کرده است که کنترل آنها را در دست بگیرد.
در همین حال گفته میشود آمریکا مشغول بررسی طرحی است که بر اساس آن در کشتیهای تجاری نیروهای مسلح مستقر شوند. بنا بر گزارش شبکه ایبیسی، آمریکا قصد دارد بدین ترتیب برای مقابله با توقیف این کشتیها به روشهای بازدارنده متوسل شود.