شانا – BBC News فارسی
پدر ماشا بعد از جنجال نقاشی ضد جنگ او توسط دادگاه به دلیل «ضعف در ایفای نقش یک والد» به زندان محکوم شد.
مقامهای روسیه میگویند ماشا موسکالوا، دانشآموز ۱۳ ساله، که پس از کشیدن نقاشی ضدجنگ در مدرسه از پدرش جدا و به یک مرکز کودکان منتقل شده بود حالا به مادرش تحویل داده شده است.
ماریا لووا-بلووا، کمیسر کودکان روسیه، گفته است که ماشا ابتدا نمیخواست نزد مادرش برود، اما در نهایت نظرش تغییر کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز مادر این نوجوان از حدود هفت سال پیش با همسر و فرزندش زندگی نمیکند که دلیل آن مشخص نیست.
الکسی موسکالف، پدر ماشا، به خاطر نقاشی دخترش به زندان محکوم شده اما کسی از موقعیت او خبر ندارد. او یک شب پیش از صدور رای دادگاه ناپدید شد.
ماشا بعد از دستگیری پدرش در ماه مارس به مرکز نگهداری از کودکان منتقل شد.
مقامهای روسیه میگویند هفته گذشته او را در مینسک دستگیر کردهاند اما این خبر هرگز تایید نشد و از محل آقای موسکالف خبری در دست نیست.
دادگاهی که روز پنجشنبه در شهر محل اقامت این خانواده برگزار شد، حق حضانت را از پدر ماشا گرفت.
نقاشی ضد جنگ ماشا پدرش را منجر به محکومیت پدرش به زندان شد.
مقامها میگویند که دلیل گرفتن دختر از پدر نه محکومیت اخیر آقای موسکالف، بلکه عملکرد ضعیف او در تربیت فرزند بوده است.
گروه حقوق بشری موسوم به (OVD-Info) نامه دستنویسی از آقای الکسی به دخترش را منتشر کرده که در آن آمده در صورت حضور در دادگاه «پدرت را بخواه، اصرار کن.»
او همچنین از ماشا خواسته تا با پیشنهاد احتمالی یکی از بستگان برای پذیرفتن حضانت موافقت کند.
در رویدادی دیگر سخنرانی ماریا لووا-بِلوا، کمیسر حقوق کودکان، در نشست شورای امنیت در مورد تخلیه کودکان از مناطق جنگی واکنش برانگیز و منجر به ترک این نشست از سوی دیپلماتهای ایالات متحده، بریتانیا، آلبانی و مالت شده است.
خانم لووا-بلووا در سخنرانی خود گفت که حدود ۵ میلیون اوکراینی از جمله ۷۰۰ هزار کودک از فوریه سال گذشته و آغاز تنشها به روسیه منتقل شدهاند.
به نقل از خبرگزاری رویترز او در این سخنرانی گفت: «میخواهم تاکید کنم که برخلاف اوکراین، ما از کودکان برای تبلیغات استفاده نمیکنیم.»
خانم لووا-بِلوا، که از سوی دادگاه کیفری بینالمللی به اتهام جنایات جنگی تحت تعقیب است، از طریق لینک ویدیویی در این نشست حضور یافت.
دادگاه کیفری بینالمللی خانم لووا-بِلوا را به انتقال اجباری و غیرقانونی کودکان اوکراینی به روسیه متهم کرده است.
در ماه مارس سال جاری میلادی دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و ماریا لووا-بِلوا، کمیسر حقوق کودکان این کشور را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی صادر کرد.
مسکو میگوید این حکمها علیه خانم لووا-بلوا و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور، اعتباری ندارد زیرا روسیه معاهده تاسیس دیوان کیفری بینالمللی را امضا نکرده است.
روسیه موضوع تخلیه کودکان از نقاط جنگی را رد نمیکند اما آن را «یک کمپین بشردوستانه برای کمک به کودکان» توصیف میکند.
خروج دیپلماتها هنگام سخنرانی خانم لوا-بلووا زمانی انجام شد که هیئت فرانسه در سازمان ملل متحد به نمایندگی از ۵۰ کشور عضو «اخراج کودکان اوکراینی از اوکراین به روسیه را در کنار دیگر موارد نقض حقوق کودکان توسط نیروهای نظامی روسیه در اوکراین» محکوم کرد.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، هم گفت خانم لووا- بلووا نباید بتواند از تریبونی بینالمللی «اطلاعات دروغ منتشر کند و از اقدامات فجیعی که در اوکراین صورت میگیرد دفاع کند.»