شرکت صاحب گوگل ۱۲۰۰۰ نفر را بیکار میکند
شرکت آلفابت، شرکت مادر گوگل، در اجرای سیاست تعدیل نیروی انسانی ۱۲۰۰۰ شغل در صنعت فناوری اطلاعات را حذف و شاغلان آنها را بیکار خواهد کرد.
سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل و آلفابت، با ارسال یک ایمیل داخلی گفته است که مسئولیت کامل این کاهش پرسنلی را بر عهده میگیرد.
با اجرای این سیاست، ۶ درصد از نیروی کار آلفابت در سراسر جهان در بخشهای مختلف از جمله بخش امور استخدامی و مهندسی از کار برکنار خواهند شد.
تصمیم شرکت آلفابت در برکناری بخشی از نیروی کار خود تنها چند روز پس از آن گزارش میشود که شرکت مایکروسافت اعلام کرد ۱۰۰۰۰ شغل را حذف میکند. چند هفته پیشتر، شرکت آمازون هم از حذف ۱۸۰۰۰ شغل خبر داده بود.
آقای پیچای از کارکنان شرکت به خاطر «تلاش بیوقفه» آنان تشکر کرد و افزود که همکاری آنان برای این شرکت «بسیار ارزشمند بوده است».
او در ایمیل خود نوشت: «در حالیکه این تحول آسان نیست اما ما از این گروه از کارکنان در زمینه جستجو برای فرصت جدید شغلی حمایت میکنیم».
وی افزود: «تا آن زمان، لطفا با وجود این خبر ناخوشایند مراقب خودتان باشید و به عنوان بخشی از حمایت شرکت، اگر روز کاری خود را تازه شروع میکنید، امروز را از خانه کار کنید».
بر اساس گزارش سالانه گوگل در وبسایت اداره ثبت و نظارت بر شرکتها در بریتانیا، تعداد کارکنان گوگل در این کشور به بیش از ۵۵۰۰ نفر میرسد و مشخص نیست که تصمیم به کاهش نیروی کار بر چه تعداد از آنان تاثیر خواهد گذاشت.
سوندار پیچای مسئولیت برکناری کارکنان را برعهده گرفته است
«غیرقابل دوام»
آقای پیچای مزایایی را برای کارمندان اخراج شده در آمریکا در نظر گرفته که شامل دریافت حداقل ۱۶ هفته حقوق، پاداش سال ۲۰۲۲، برخورداری از مرخصی با حقوق و شش ماه پوشش بیمه درمانی است.
او گفته است که «به توانایی شرکت برای پیگیری هدفمان ولو در سختترین روزها» خوشبین است.
والاستریت، بازار بورس نیویورک، از تصمیم آلفابت به تعدیل نیروی انسانی استقبال کرد و سهام شرکت در معاملات الکترونیکی قبل از باز شدن بازار سهام ۳.۵ درصد افزایش یافت.
تحلیلگران گفتهاند که شرکتهای بزرگ فناوری در گذشته زیر بار هزینههای اضافی رفته بودند بیآنکه به چشمانداز کاهش تقاضا و لزوم صرفهجویی توجهی کرده باشند.
دانیل آیوز، کارشناس موسسه تحقیقات سهام ودبوش گفته است اخراج کارکنان این شرکتها نشاندهنده افزایش غیرمسئولانه هزینهها در بخشهایی از اقتصاد است که در گذشته از رشد سریع تقاضا برخوردار شدند.
به گفته او، «واقعیت این است که شرکتهای فناوری پیشرفته با سرعتی بیش از حد معقول به استخدام نیرو مبادرت ورزیدند که سیاستی غیرقابل دوام بود و اکنون شرایط دشوارتر اقتصادی آنها را ناگزیر کرده تا کارکنان خود را اخراج کنند».
به گزارش سایت فناوری لیوفس.افوایآی بدون احتساب کارکنان برکنار شده آلفابت، از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا کنون نزدیک به ۱۹۴ هزار نفر از کارکنان بخش فناوری در آمریکا کار خود را از دست دادهاند.
شرکتهای هیولت پاکارد و سیلزفورس، که به غول کلاود شهرت دارد نیز در این ماه کاهشهای عمدهای در شمار کارکنان خود را اعلام کردهاند. نرخ بالای تورم و افزایش نرخ بهره باعث کاهش رشد تقاضا شده است.
علاوه بر این، غولهای فناوری آمریکایی در اتحادیه اروپا هم تحت فشار قرار گرفتهاند. اتحادیه اروپا اجرای مقرراتی را از سر گرفته که هدف از آنها، نظارت براین شرکتها در زمینه فرار مالیاتی، محدودیت رقابت، سود بردن از گزارشهای خبری بدون پرداخت پول و بیتوجهی به فعالیت به عنوان پلتفورمی برای انتشار اخبار نادرست و نفرتپراکنی است.