شهر شیان چین با پیشنهاد قرنطینه آنفلوآنزا با واکنشهای شدید مواجه شد
افزایش موارد ابتلا به آنفولانزا منجر به کمبود داروهای ضد ویروسی در سراسر چین شده است
کاربران در فضای مجازی واکنشهای شدیدی نسبت به احتمال قرنطینه شهر شیان چین بخاطر شیوع آنفلوآنزا داشتهاند.
مقامات شهر شیان چین گفتهاند که ممکن است «در صورت لزوم» برای مبارزه با شیوع آنفلوآنزا در آینده به قرنطینه این شهر دست بزنند.
بر اساس یک طرح واکنش اضطراری که روز چهارشنبه منتشر شد، در شهر شیان مناطقی مسدود خواهد شد و مدارس در صورتی که شیوع آنفلوآنزا یک «تهدید شدید» تشخیص داده شود، تعطیل خواهند شد.
بسیاری از کاربران اینترنت این طرح را «افراطی» خواندهاند، به ویژه پس از انتقادات فراوانی که نسبت به سیاست کنترل کووید در چین وجود داشت.
این طرح درست زمانی علنی شده که آخرین موج کووید در چین رو به کاهش بوده و موارد ابتلا به آنفولانزا در سراسر چین افزایش یافته است.
افزایش موارد آنفولانزا همچنین منجر به کمبود داروهای ضد ویروسی در داروخانههای سراسر چین شده است.
در حالی که هیچ پیشنهادی مبنی بر قرنطینه قریبالوقوع در شیان وجود ندارد، برخی ابراز نگرانی کردهاند که طرح آن میتواند شاهد بازگشت به رویکرد کووید صفر باشد، که چین به طور ناگهانی در دسامبر سال گذشته میلادی آن را کنار گذاشت.
شیان که به خاطر ارتش سفالین معروف است، برخی از سختترین قرنطینههای چین را در طول شیوع کرونا تجربه کرد.
مردم محلی در دسامبر ۲۰۲۱ به مدت یک ماه از خروج از منازل خود، حتی برای خرید غذا و سایر لوازم اولیه منع شده بودند.
یک نفر از منتقدان، در شبکه اجتماعی چینی ویبو نوشت که شیوع آنفلوآنزا همیشه و حتی قبل از پیدایش کووید شایع بوده، و زمانی که شیوع پیدا میکرد «زندگی طبق معمول ادامه داشت».
یکی دیگر هم نوشته که برخی از دولتهای محلی «معتاد به مهر و موم کردن و کنترل شدهاند».
شیان تنها شهر چین نیست که چنین برنامه اضطراری دارد، در سال ۲۰۱۵ دولت محلی شانگهای اعلام کرد که ممکن است به خاطر شیوع آنفولانزا کلاسها و کار را متوقف کند و همچنین محدودیتهایی را برای تجمعات ایجاد کند.
هوانگ یانژونگ، کارشناس ارشد بهداشت جهانی در شورای روابط خارجی به بیبیسی گفت که «برای ساکنان محلی که چندی پیش تحت تاثیر اقدامات قرنطینه آسیب دیدهاند، بازگشت به همان روش سختگیرانه برای مقابله با شیوع آنفولانزا به هیچ وجه موجه نیست.»
اما تانگ رنو، رئیس دانشکده دولتی پکن گفت که چین احتمالا شاهد بازگشت سیاستهای سختگیرانه قرنطینه نیست.
آقای تانگ گفت که دولتهای محلی دیگری هم ممکن است در روزهای آینده برنامههای مشابهی را ارائه دهند، زیرا مقامات چینی قصد دارند آنفولانزای فصلی را مهار کنند.
وی گفت: «دولتهای محلی در صدور اسناد مشابه باید به عبارات خود توجه داشته باشند تا موجب وحشت اجتماعی نشود.»