صدای پای مردم‌سالاری در ایران و منطقه

0 47


شیوای شرق – معاون پیشین وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان

تظاهرات ایران

منبع تصویر، UGC

مجموعه “ناظران می‌گویند” بیانگر نظر نویسندگان آن است. بی‌بی‌سی فارسی می‌کوشد در این مجموعه، با انعکاس دیدگاه‌ها و افکار طیف‌های گوناگون، چشم‌انداز متنوع و متوازنی از موضوعات مختلف ارائه دهد. بدیهی است انتشار این آرا و نقطه‌نظرها، به معنای تایید آنها نیست.

غیابت مردم از اقتدار و عدم رضایت‌شان، همیشه تنش پایدار پدیدار کرده و سبب گسترش بحران و واگرایی  گردیده است. اصلا یکه‌سالاری و تمامیت‌خواهی با ماهیت دموکراسی در تضاد است. در واقع با چنان رویکردی مردم‌سالاری  مخالف است و در پی ایجاد نقش بنیادین مردم خواهد بود. به روایت دیگر ترازوی شناخت دولت‌ها و نظام‌ها، میزان گرایش و تعهدشان به ارزش‌های شهروندی و دموکراسی است.  حالا که ماهیت طالبان بیشتر از پیش آفتابی شده و سوهان رژیم ایران را همه دیدیم، ما چاره‌یی جز تلاش برای مردم‌سالاری نداریم و نباید به مردم‌سالاری به مثابۀ یک ایدیالوژی یا گرایش ضد آیین، نگاه کنیم.

زیباست که مردم‌سالاری را مِحک نهادینه کردن و ایجاد نقش‌راستین‌ مردم در اقتدار بدانیم و آنگاه است که ثبات‌سیاسی و توسعه را سبب خواهیم شد.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.