صدها داوطب مرد ورود به وزارت خارجه طالبان در امتحان شرکت کردند
هیچ داوطلب زن در امتحان ورودی وزارت خارجه دیده نمیشود
صدها داوطلب مرد در امتحان ورودی در وزارت خارجه طالبان شرکت کردند، هیچ زنی در میان آنها دیده نمیشود.
در حالی که افراد طالبان بیشتر پستهای اصلی این وزارت را اشغال کردهاند و دیپلماتهای معرفی شده از جانب وزارت خارجه طالبان تاکنون در برخی از پایتختهای کشورهای منطقه پذیرفته شدهاند.
ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان در یک رشته توییت نوشته که روز گذشته (۱۲حوت/اسفند ۱۴۰۱) «امتحان تحریری از طریق رقابت آزاد برای بستهای خالی در وزارت امور خارجه اتخاذ گردید.»
کارمندان زن دیگر در این وزارت کار نمیکنند، با آنهم پیشتر طالبان گفته بود که شماری از کارمندان زن که مجبور به خانهنشینی شدهاند، حقوق دریافت میکنند.
دولت پیشین افغانستان تعهد کرده بود که مشارکت زنان در سطح تصمیمگیری را به ۳۰ درصد برساند. وزارت خارجه افغانستان از نهادهایی بود که به این هدف نزدیک شده بود. سفیران و دیپلماتهای زن در پایتختهای مهم مانند واشنگتن، سازمان ملل و برخی کشورهای اروپایی کار میکردند.
امتحان ورودی یا واسطه؟
مقامهای طالبان ناظر امتحانات ورودی وزارت خارجه هستند
معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان افزوده که این امتحانات «رقابت آزاد میان مراجعینی دایر شد که طی یکونیم سال گذشته درخواست شمولیت در این وزارت را به ریاست منابع بشری تسلیم نموده بودند.»
به گفته او «پارچههای (ورقههای) امتحان توسط کمیسیونی بیطرف ارزیابی خواهد شد و افراد کامیاب در ۲۰ بست خالی وزارت امور خارجه معرفی و زمینهٔ خدمت برایشان فراهم خواهد شد.»
افراد طالبان که در پستهای بلند وزارت خارجه و دیپلماتهایی که به خارج اعزام شدهاند، در هیچ امتحان ورودی شرکت نکردهاند و در مورد سابقه تحصیلی و کاری آنها نیز اطلاعاتی ارائه نشده است.
در سالهای گذشته و در دولت پیشین شماری از فرزندان مقامهای دولتی و افراد بانفوذ بدون طی امتحان ورودی وارد این وزارت شده و در پستهای دیپلماتیک نمایندگیهای این کشور در خارج اعزام میشدند.
دولت پیشین افغانستان نیز برای صدها داوطلب کار در وزارت خارجه امتحانات ورودی برگزار میکرد. اولین دوره امتحانات ورودی وزارت خارجه افغانستان در سال ۲۰۰۷ برگزار شد و پس از آن هر سال برای جذب کارمندان جدید امتحان ورودی کتبی و مصاحبه برگزار میشد.
سفارتهایی که هنوز پرچم دولت پیشین دارند
هفته گذشته در تازهترین مورد ایران موافقت کرد که سفارت افغانستان در تهران به کاردار معرفی شده از جانب طالبان واگذار شد.
طالبان یک هیأت ۷ نفری را به تهران اعزام کرد تا در کنار فضل محمد حقانی که به عنوان کاردارمعرفی شده، امور سفارت افغانستان را پیش ببرند.
دیپلماتها و وابستهها (اتشهها) و بیشتر کارکنان محلی دولت پیشین ساختمان این سفارت را یک روز پیش از «موعد تحویلدهی» به طالبان تخلیه کرده و گفته بودند که حاضر به کار برای حکومت طالبان نیستند.
در همین حال، وزارت امورخارجه ایران تحولات در سفارت افغانستان در تهران را «امری داخلی» و مربوط به افغانستان دانسته است.
پیشتر، سفارتها و کنسولگریهای افغانستان در پاکستان، چین، روسیه، قطر، امارات متحده عربی و عربستان سعودی و ترکیه نیز به دیپلماتهای معرفی شده از جانب طالبان داده شده است.
با آنهم تاکنون هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است.
پرچم دولت پیشین همچنان بر ساختمان حدود ۶۵ سفارت و نمایندگی افغانستان از جمله در کشورهای غربی در کشورهای مختلف در اهتزاز است و سفیران و دیپلماتهای بازمانده از دولت پیشین در پستهای خود باقی ماندهاند.
سفارتهای افغانستان در این کشورها نیز همچنان خدمات کنسولی را در هماهنگی روزانه با وزارت خارجه طالبان ارائه میکنند اما از ارائه گزارشهای سیاسی و مالی خود به طالبان خودداری میکنند.
وزارت خارجه طالبان نیز دیپلماتهای پایینرتبه را به کشورهای مختلف معرفی میکند که در برخی موارد کشورها آنها را نپذیرفتهاند.
امتحان ورودی در محوطه وزارت خارجه برگزار شد