طالبان «حضور هزاران عضو داعش» در شمال افغانستان را رد کرد؛ تاجیکستان: ارتش ما در مرز در حال آمادهباش است
آقای متقی در گردهمایی رهبران طالبان برای تجلیل از سیوچهارمین سالگرد خروج نیروهای شوروی از افغانستان در کابل صحبت میکرد
امیر خان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان ادعای «سازمان پیمان امنیت جمعی» در مورد حضور ۴ هزار جنگجوی شاخه خراسان گروه داعش در شمال شرق افغانستان در مرز این کشور با تاجیکستان را رد کرده است.
آقای متقی که در گردهمایی رهبران طالبان برای تجلیل از سیوچهارمین سالگرد خروج نیروهای شوروی از افغانستان در کابل صحبت میکرد، گفت: «همسایههای شمالی ما نشستی داشتهاند و در آن اعلان شده که در شمال افغانستان هزارها داعشی جمع شدهاند و این برای ما خطر است. ما به آنها این موضوع را واضیح میگوییم که اگر در افغانستان یک داعشیها سر بلند کند، سرکوب میشود. این چه معنی دارد که هزارها نفر در یک جای جمع شدهاند و نه کسی آن را میبیند و نه کسی از آن خبر دارد. هرکسی میتواند بیاید ببیند و با ما مذاکره و مفاهمه کنند ولی اتهام وارد نکنند و این ملت بیچاره و جنگزده را تهدید نکنند.»
دیروز ژنرال اناتولی صدروف، رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی در نشست خبری گفت که شمار جنگجویان شاخه خراسان گروه داعش در افغانستان به حدود ۶۵۰۰ رسیده و از این میان حدود چهار هزار جنگجوی خود را در نزدیکی مرز افغانستان با تاجیکستان جابجا کرده است.
او گفت که این نیروهای در ولایتهای بدخشان، قندوز و تخار جابجا شدهاند.
آقای صدوروف گفت که گروههای متعدد افراطی مستقر در افغانستان بزرگترین تهدید علیه ثبات در کشورهای آسیای میانه استند.
او هشدار داد اگر تهدیدی از افغانستان علیه تاجیکستان صورت بگیرد، نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی «ظرف ۱۲ ساعت» به آن پاسخ خواهند داد.
او گفت: «ما آماده هستیم که از هرگونه تحرک علیه تمامیت ارضی تاجیکستان و سایر کشورهای عضو از طرف جنوب جلوگیری کنیم و در این زمینه قاطع هستیم.»
او هچنین افزود: «سیاست سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی که توسط رهبری طالبان اتخاذ شده است و همچنین عدم اتحاد و اختلاف فزاینده در میان جنبش طالبان، وخامت اوضاع اقتصادی و افزایش مشکلات بشردوستانه به بی ثباتی اوضاع در منطقه کمک میکند.»
“پیمان امنیت دستهجمعی” در ماه مه سال ۱۹۹۲ در تاشکند، پایتخت ازبکستان، به امضا رسید و سال ۲۰۰۲ در مسکو این پیمان به “سازمان امنیت دستهجمعی” تبدیل یافت.
در این سازمان تحت نفوذ روسیه، به جز این کشور، پنج جمهوری دیگر سابق شوروی، یعنی بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان عضویت دارند.
وزیر کشور تاجیکستان: طالبان یا نتوانستند یا نخواستند با گروههای تروریستی مبارزه کنند
وزیر کشور/داخله تاجیکستان امروز در نشست خبری در دوشنبه صحبت میکرد
در همین حال امروز رمضان رحیمزاده، وزیر کشور تاجیکستان در پاسخ به سوال خبرنگار بیبیسی در این مورد گفت مهمترین واحدهای امنیتی آنها روی تامین امنیت مرزهایشان با افغانستان تمرکز کردهاند و برای پاسخ به تهدیدهای احتمالی داعش هم آمادهاند.
او گفت:«در افغانستان شمار شهروندان ما در گروههای تروریستی زیاد شده است. بعد از آمدن طالبان به قدرت وضعیت در افغانستان خیلی مرکب (پیچیده) شده. همه می دانند که مسئولیت گروه هایی تروریستی را که آنها (طالبان) عهده دار شدند که با آنها (یعنی گروههای تروریستی) مبارزه و از افغانستان بیرون میکنند، به عهده داری شان یا نتوانستند یا نخواستند به این مساله رسیدگی کنند.. لیکن متاسفانه شهروندان ما در هیات نه تنها انصارالله بلکه در هیات دیگر گروهها هم هستند و بسیاری از آنها نزد ما ثبت هستند، به قید هستند و زیر نظارت هستند و میدانیم و در کافت و کاوهای (تحت پیگیرد) بینالمللی قرار دارند و ما در جستجوی چاره هستیم.»
داعش پس از به قدرترسیدن طالبان تا حالا مسؤولیت چند حمله راکتی از خاک افغانستان به کشورهای آسیای میانه به دوش گرفته است و تلاش کرده که حضور خود را در مناطق هممرز با آسیای میانه به نمایش بگذارد.
اما طالبان تاکید دارد که با داعش قاطعان برخورد کرده و اعضای این گروه را در همه جای افغانستان سرکوب میکند.
دو شب قبل مقام های طالبان از راه اندازی یک عملیات بر یک مخفیگاه افراد داعش در منطقه کارته نو شهر کابل خبر دادند جایی که به گفته ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان این افراد در انجام حملات در کا بل دست داشته اند.
به گفته او در این حملات برخی شهروندان خارجی را دستگیر کرده اند.